• BIST 9479.97
  • Altın 2495.131
  • Dolar 32.5981
  • Euro 34.7923
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Sağlıkçılar yoğun bakımdaki hastanın 92. doğum gününü kutladı

Sağlıkçılar yoğun bakımdaki hastanın 92. doğum gününü kutladı
Ordu'da kalp hastası 92 yaşındaki Azmi Öztürk'e, hastanedeki 165 günlük yaşam mücadelesinin ardından yoğun bakım ünitesinde doğum günü sürprizi yapıldı.

Ordu'da kalp yetmezliği nedeniyle entübe edilen ve 165 günün ardından solunum cihazından ayrılan Azmi Öztürk, taburcu edileceği günü bekliyor.

Ünye Devlet Hastanesi Anestezi Uzmanı Dr. Özlem Yadigaroğlu:  "Hem yaşı ileri olup hem de başarılı sonuç elde ettiğimiz nadir hastalarımızdan biri Azmi amca"

Akkuş ilçesinde yaşayan Öztürk, nefes darlığı şikayetiyle 17 Kasım 2021'de Ünye Devlet Hastanesine başvurdu.

Tetkikler sonucu kalp yetmezliği ve akciğer enfeksiyonu tanısı konulan Öztürk, 3. Basamak Yoğun Bakım Ünitesinde entübe edilerek tedaviye alındı.

Doktor ve hemşireler, "Azmi amca" diye hitap ettikleri hastanın takibini büyük özveriyle yaptı. Öztürk, yaklaşık 10 gün önce solunum cihazından ayrılarak uyandırıldı. Oksijen desteği devam eden hasta için fizik tedavi programına da başlandı.

Hastane personeli, Öztürk'e 92. yaş günü dolayısıyla sürpriz hazırladı. Hasta yatağının çevresini balonlarla süsleyen sağlıkçılar, Azmi Öztürk ile pasta keserek doğum gününü kutladı.

"Alkışladı, el salladı, yakınlarıyla iletişim kurdu"

Anestezi Uzmanı Dr. Özlem Yadigaroğlu, AA muhabirine, hastayı bir süre uyutarak durumunu takip ettiklerini söyledi.

Öztürk'ü, yaşının ileri olması, kalbi ve akciğerleriyle ilgili problemleri bulunması nedeniyle solunum cihazından ayırmanın çok da kolay olmadığını belirten Yadigaroğlu, 10 gündür hastayı cihazdan ayrı takip ettiklerini aktardı.

Yadigaroğlu, hastanın eve çıkabilmesi hazırlıkları kapsamında bazı cihazların raporlarının hazırlandığını ifade ederek, Öztürk'ü en kısa zamanda da taburcu etmeyi planladıklarını vurguladı.

Öztürk'ün hastane öncesi hayatında da yaşama bağlı ve mutlu olduğunu öğrendiklerini anlatan Yadigaroğlu, "Onun azmi ve gayreti sayesinde de zaten daha başarılı sonuçlar elde ettik. Hem yaşı ileri olup hem de başarılı sonuç elde ettiğimiz nadir hastalarımızdan biri Azmi amca. O yüzden bizi çok mutlu etti." dedi.

Yadigaroğlu, bazı yakınlarının da katılımıyla hastanın doğum gününü kutladıklarını dile getirerek, "Azmi amca da biraz daha uyanıktı. Bize çok uyum gösterdi. Alkışladı, el salladı, yakınlarıyla iletişim kurdu. Bu bizim için güzel bir gelişme oldu. Bu durum hepimizi mutlu etti. Hem yoğun bakım ekibimizin gayretli çalışmaları hem kendi çabalarıyla birlikte güzel sonuçlar elde ettik, gayet mutluyuz." diye konuştu.

"Dedemi tekrardan evine kavuşturacağımız için çok mutluyuz"

Doğum gününe katılan Öztürk'ün torunu Ali Tuncer Gül de yaklaşık 6 ay önce hastaneye yatan dedesini çok iyi gördüklerini söyledi.

Emekleri dolayısıyla tüm sağlık çalışanlarına teşekkür eden Gül, "Büyük bir özveriyle çalıştılar. Haklarını ne yapsak ödeyemeyiz. Dedemi tekrardan evine kavuşturacağımız için çok mutluyuz. Bu, sağlık çalışanlarının sayesinde oldu." ifadelerini kullandı.

Başhekim Tamer Kutlu da 92 yaşında solunum cihazına bağlanan hastanın iyileşmesinin kendileri için büyük başarı olduğunu dile getirdi.

Hastanın çok dirençli olduğunu ve kendini bırakmadığını anlatan Kutlu, yoğun bakımdaki personeli de emekleri dolayısıyla tebrik etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1188 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim