• BIST 9067.58
  • Altın 2324.725
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9574
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 19 °C

Sağlıkçıları darbederken kalp krizi geçiren hasta yakınına aynı hastanede ilk müdahale

Sağlıkçıları darbederken kalp krizi geçiren hasta yakınına aynı hastanede ilk müdahale
Gaziantep'te sağlık çalışanlarını darbederken kalp krizi geçiren hasta yakını aynı hastanedeki sağlıkçıların müdahalesiyle yaşama döndürüldü.

Sağlıkçıların müdahalesiyle hayata döndürülen hasta yakınının sevk edildiği hastanede tedavisi sürerken 3 sağlık çalışanı ve 2 güvenlik görevlisinin yaralandığı saldırıyla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Saldırı anları hastanenin güvenlik kamerasına yansıdı. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı İnayet Topçuoğlu Hastanesine gelen bir kadın hasta, muayenesi yapıldıktan sonra serum takılması için müşahede odasına alındı.

Hasta henüz bilinmeyen nedenle hemşireyle tartıştı. Sesleri duyan hasta yakınları müşahede odasına girerek sağlık çalışanlarıyla tartışmaya başladı.

Hasta ile oğlu, kocası ve bazı yakınları; hemşire Zeliha B, radyoloji teknisyeni Mustafa Ç, tıbbi sekreter Mehmet A. ve güvenlik görevlileri İlker T. ve Murat İ'yi taş ve sopa ile darbetti.

- 3 sağlık çalışanı ve 2 güvenlik görevlisi yaralandı

Hastanede ve dışında gerçekleşen saldırı sırasında kalp krizi geçiren hasta yakını Hasan B'ye ilk müdahaleyi hastanedeki sağlık çalışanları yaptı.

Buradaki müdahale ile hayata döndürülen Hasan B'nin sevk edildiği Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesindeki yoğun bakım ünitesinde tedavisi sürüyor.

Saldırıda yaralanan 3 sağlık çalışanı ve 2 güvenlik görevlisi tedavi altına alındı.

- 4 kişi gözaltına alındı

Polis, saldırıyla ilgili 4 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Öte yandan saldırı anı hastanenin güvenlik kameralarına yansıdı.

- "Gelirken poşetlerin içine taş doldurmuşlar"

Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Serdar Tolay, yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarını darbederken kalbi duran hasta yakınının sağlık çalışanlarının müdahalesiyle hayata döndürüldüğünü belirtti.

Saldırı nedeniyle hastanede "beyaz kod" verildiğini ifade eden Tolay şunları kaydetti:

"15 yaşında bir çocuk hemşirenin sırtına yumruk vururken yakınları da içeriye giriyor. Oradaki tıbbi sekreterimiz gözlüklü bir arkadaşımız, gözlüğünü parçalıyorlar ve gözünde travma oluşuyor. Dışardan gelirken poşetlerin içine taş doldurmuşlar, o taşlarla geliyorlar. O sırada bir radyoloji teknikerimiz de orada. Onun da kafasına vuruyorlar. Kafatasında kırık mevcut. 2 güvenlik görevlimiz ise ayırmak için geliyor. Birinin kafasında yine kesi oluşuyor, taş darbesiyle. Diğer güvenlik görevlimizin de kulağına vuruyorlar, kulağında ödem meydana geliyor. Dışarıda bekleyen hasta yakını da darp girişiminde bulunacağı sırada yere yığılıyor. Personelimiz nabız alamayınca kişi acil servise alınıyor. Uzmanlarımız geliyor. Yani darbedenlerden biri kalp krizi geçiriyor ve biz onu hayata döndürdük."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 949 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim