• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 21 °C

Sağlıkta Akreditasyon Standartları Hemodiyaliz setinin re-akreditasyonu onaylandı

Sağlıkta Akreditasyon Standartları Hemodiyaliz setinin re-akreditasyonu onaylandı
Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı tarafından Sağlıkta Akreditasyon Standartları Hemodiyaliz setinin re-akreditasyonu onayı hakkında duyuru yayımlandı.

Bakanlığımız Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Sağlıkta Verimlilik, Kalite ve Akreditasyon Dairesi Başkanlığınca yürütülen Sağlıkta Akreditasyon Standart (SAS) setlerine yönelik akreditasyon faaliyetleri kapsamında SAS hemodiyaliz seti re-akreditasyon çalışmaları, ISQua ilkeleri, saha geri bildirimleri, TÜSKA’nın bilimsel katkıları ve uluslararası literatür incelenerek revize edilmiş,  bu çalışmalar neticesinde hazırlanan final rapor ve ekleri 15.10.2018 tarihinde ISQua’ya sunulmuştur.

Yoğun bir uğraş gerektiren tüm bu çalışmalar neticesinde, ISQua Akreditasyon Üst Kurulu tarafından yapılan inceleme sonuçlanmış ve “Sağlıkta Akreditasyon Standartları-Hemodiyaliz Seti v2.2/2018” uluslararası düzeyde Mart 2023 tarihine kadar akredite edildiği kararı 12 Mart 2019 tarihinde Bakanlığımıza bildirilmiştir.

ISQua, sağlıkta akreditasyon sistemlerinin uluslararası düzeyde akreditasyonunu gerçekleştiren tek kuruluştur. Standartlarımızın ISQua tarafından akredite edilmesi, ulusal akreditasyon sistemimizin uluslararası alanda tanınması ve geçerliliğinin kabul edilmesi açısından büyük önem arz etmektedir. Sağlıkta Akreditasyon sistemimizde kalite, hasta güvenliği ve çalışan güvenliğinin geliştirilmesine sağlayacağı katkıların yanında sağlık turizmi alanında yapılacak faaliyetler açısından da büyük önem arz etmektedir.

Sağlıkta Akreditasyon Standartları Hemodiyaliz Seti ülkemiz sağlık kuruluşlarına, yurt dışı akreditasyon kuruluşlarına ihtiyaç duymadan uluslararası düzeyde tanınan bir akreditasyon belgesine sahip olma imkânı sunmaktadır.

Ulusal kaynaklarımızın etkin ve verimli şekilde kullanılması, sağlıkta akreditasyon standartları uluslararası geçerliliğinin kanıtlanması ve sağlık sistemimizin niteliğinin artırılması adına çok önemli bir adımdır. SAS Hemodiyaliz Seti v2.2/2018 ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ederiz.

Akreditasyon belgesine ulaşmak için tıklayınız

 

Sağlıkta Verimlilik, Kalite ve Akreditasyon Dairesi Başkanlığı

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4479 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim