• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 26 °C

Sağlıkta Akreditasyon Standartları Laboratuvar Setinin Re-Akreditasyonu onaylandı

Sağlıkta Akreditasyon Standartları Laboratuvar Setinin Re-Akreditasyonu onaylandı
Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı tarafından Sağlıkta Akreditasyon Standartları Laboratuvar Setinin Re-Akreditasyonu onayı hakkında duyuru yayımlandı.

Bakanlığımız Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Sağlıkta Verimlilik, Kalite ve Akreditasyon Dairesi Başkanlığınca koordine edilen ve yürütülen akreditasyon faaliyetleri kapsamında SAS Laboratuvar seti re-akreditasyon çalışmaları, ISQua ilkeleri, uluslararası literatür, saha geri bildirimleri ve TÜSKA’nın bilimsel katkıları dikkate alınarak standart geliştirme algoritması çerçevesinde revize edilmiş, hazırlanan final rapor ve ekleri 10 Haziran2019 tarihinde The ISQua External Evaluation Association (IEEA) sunulmuştur.

Yoğun bir uğraş gerektiren tüm bu çalışmalar neticesinde, IEEA Akreditasyon Üst Kurulu tarafından 08.10.2019 tarihinde yapılan inceleme sonuçlanmış veSağlıkta Akreditasyon Standartları-Laboratuvar Setinin (2.0/2019) uluslararası düzeyde Ekim 2023 tarihine kadar akredite edildiği kararı  Bakanlığımıza bildirilmiştir.

ISQua, sağlıkta akreditasyon sistemlerinin uluslararası düzeyde akreditasyonunu gerçekleştiren tek kuruluştur. Standartlarımızın ISQua tarafından akredite edilmesi, ulusal akreditasyon sistemimizin uluslararası alanda tanınması ve geçerliliğinin kabul edilmesi açısından büyük önem arz etmektedir. Sağlıkta Akreditasyon sistemimizde kalite, hasta güvenliği ve çalışan güvenliğinin geliştirilmesine sağlayacağı katkıların yanında sağlık turizmi alanında yapılacak faaliyetler açısından da büyük önem arz etmektedir.

Ulusal kaynaklarımızın etkin ve verimli şekilde kullanılması, sağlıkta akreditasyon standartlarının uluslararası geçerliliğinin kanıtlanması ve sağlık sistemimizin niteliğinin artırılması adına çok önemli bir adımdır.

SAS Laboratuvar Seti’nin (v2.0/2019) ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ederiz.

 Not: Akreditasyon belgesine ulaşmak için tıklayınız

Sağlıkta Verimlilik, Kalite ve Akreditasyon Dairesi Başkanlığı

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4177 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim