• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 14 °C

"Sağlıkta Geri Dönüş Projesi"

"Sağlıkta Geri Dönüş Projesi"
Katkı payını yetersiz bulan özel sağlık kurumları SSK'lılara hizmet vermekten vazgeçmeye başladı. Ankara'daki özel sağlık kuru­luşları, sigortalı hastalara kapılarını kapatmaya hazırlanıyor.

Katkı payını yetersiz bulan özel sağlık kurumları SSK'lılara hizmet vermekten vazgeçmeye başladı. Ankara'daki özel sağlık kuru­luşları, sigortalı hastalara kapılarını kapatmaya hazırlanıyor.

Sağlık Bakanlığı'nın para öde­mek istememesi, sosyal güven­lik kurumlarına bağlı hastalara özel sağlık kuruluşlarının ka­pısının kapanmasına yol açı­yor, İstanbul'da bulunan Özel Ameri­kan Hastanesi, SSK'lılara kapılarını ka­pattı, 7 hastane de sırada.
 
Özel hastaneler, SSK'yla anlaşma imzalamalarına rağmen, kurum hastala­rından, en fazla yüzde 20 fark alınabileceğine iliş­kin karar nedeniyle zor­da. Özel hastaneler, "SSK'dan alınan para hiz­met maliyetini karşılamı­yor" gerekçesiyle 20 YTL'den başlayıp, 70 YTL'ye kadar fark ücreti talep ediyor. Bu paranın tahsilatında da zorluklar yaşayan Özel Amerikan Hastanesi yönetimi, "SSK'lı­lara hizmet vermeyelim, sadece özel hastane olalım" kararıyla, SSK'lı hasta­lara bakılmayacağını açıkladı. Haziran'da Sosyal Güvenlik Kurumu ile ma­saya oturacak Medikal Park, Bayındır Hastanesi, Florence Nightingale, Güven Hastanesi, Hisar Incontinental Hasta­nesi, International Hospital, Kent Has­tanesi, Memorial Hastanesi ve Mesa Hastanesi, Acıbadem, Alman Hastanesi ve Anadolu Grubu'nun da anlaşmayı ip­tal edeceği ve SSK'lı hastalara hizmet vermeyeceği belirtiliyor.
 
Hasta ve Hasta Yakını Hakları Der­neği Başkanı Leyla Ezgi ise "Devlet, özel hastanelere para vermek istemiyor. Özel hastaneler de parasız iş yapmıyor. Olan vatandaşa oluyor" dedi.
 
Sağlık Kuruluşları Derne­ği (ASKD) Başkanı Dr. Raif Kaya, İs­tanbul'da alınan kararın kendileri için sürpriz olmadığını kaydetti, "özel hasta­nelerin yüzde 20 katkı payıyla SSK'lı hastalara bakmaları mümkün değil" di­yen Kaya, şunları söyledi:
"Sağlık Bakanlığı, halkla bizi karşı karşıya getirmeye çalışıyor. Biz elbette halkın sağlık ve tedavi alma hakkına kar­şı değiliz. Rakamların kurtardığı yere ka­dar fark ücreti alınmıyor. Sayın Bakan, 'VIP ve özel hizmet gibi durumları bir kenara bırakın, hizmet kalitesini düşürün' diyor. Devlet hastanelerinde, özelle­rin hizmet kalitesini tutturamadıkları için bizi, devlet hastanesi kalitesine indirme­ye çalışıyorlar. Devlet hastanelerine sağ­ladıkları maddi desteği bize de versinler, SSK'yla anlaşmamızı sürdürelim."

Kaya, "Umarım akıllarını başlarına alırlar. 2003'te başlatılan Sağlıkta Dönü­şüm Projesi'yle, toplum sağlıkta kaliteli hizmetin farkına vardı. Şimdi 'Sağlıkta Geri Dönüşüm Projesi'ni uygulamaya çalışıyorlar" dedi.

Bu haber toplam 2063 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim