• BIST 8793.17
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Sağlıkta kalite değerlendirmeleri hakkında duyuru-24.10.2019

Sağlıkta kalite değerlendirmeleri hakkında duyuru-24.10.2019
Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlıkta Verimlilik, Kalite ve Akreditasyon Dairesi Başkanlığı tarafından sağlıkta kalite değerlendirmeleri hakkında duyuru yayımlandı.

Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri Hakkında

Bakanlığımızca yürütülen sağlıkta kalite değerlendirmeleri, yeni dönemde ülke genelinde hizmet sunan kamu ve özel sağlık kuruluşlarını kapsayacak şekilde gerçekleştirilecektir.

Sağlıkta kalite değerlendirmeleri kapsamına giren sağlık kuruluşları ve sorumlu oldukları SKS setleri şunlardır:

48760,resim-1jpg.png

 

SKS Hastane Seti üzerinden değerlendirilecek sağlık kuruluşlarının 2019-2020 yılı sağlıkta kalite değerlendirmeleri iki düzeyde gerçekleştirilecektir.

1-2018 yılında değerlendirilen sağlık kuruluşları 2018 yılı değerlendirmelerinde kısmen karşılanıyor ve karşılanmıyor olarak değerlendirilen standartların tamamı üzerinden değerlendirilecektir. Ayrıca bu kuruluşlar, Bakanlıkça hastaneler için belirlenen ve Ek-1’de yer alan ortak standartlardan da sorumlu olacaklardır.

2-2018 yılı sağlıkta kalite değerlendirme sürecinde herhangi bir sebeple değerlendirilmeyen tüm sağlık kuruluşları (2017 yılı sağlıkta kalite değerlendirmelerinde 95 ve üzeri puan alan ve 2018 yılı kapsamında değerlendirilmeyen sağlık kuruluşları dahil), standart setinin tamamı üzerinden değerlendirilecektir.

Sağlık kuruluşlarının değerlendirme gün sayısı, kuruluşun büyüklüğü ile değerlendirilecek olan standart sayısı göz önünde bulundurularak 1 ile 3 gün arasında olacak şekilde Bakanlıkça belirlenecektir.

Göstergelerin Değerlendirilmesi:

Değerlendirme sürecinde bölüm bazında değerlendirilecek olan göstergelerin, 2018 yılı değerlendirmesinde (tamamı karşılanmış değil ise) karşılanmayan ve kısmen karşılanan göstergelerden seçilmiş olması tercih edilir.

SKS Hastane seti “Bölüm Bazlı Göstergeler” bölümünün değerlendirilmesinde, bir SKS bölümünden en fazla 2 gösterge olacak şekilde değerlendirici tarafından belirlenen 10 gösterge değerlendirilecektir.

SKS Hastane seti “Klinik Göstergeler” bölümünde yer alan göstergelere ilişkin süreçler Bakanlığımızca Türkiye Klinik Kalite Programı kapsamında izlendiğinden sağlıkta kalite değerlendirmeleri kapsamında değerlendirilmeyecektir.

SKS ADSH, SKS Diyaliz, SKS 112 Sağlık Hizmetleri ve SKS Evde Sağlık Setleri üzerinden değerlendirilecek sağlık kuruluşları;

Bu bölümde SKS setlerinde yer alan tüm standartlar değerlendirilecektir.

• SKS ADSH seti “Kalite Göstergeleri” bölümünün değerlendirilmesinde, “Hizmet Kalite Göstergeleri” ve “Klinik Kalite Göstergeleri” başlıklarından 5’er tane olmak üzere değerlendirme ekibi tarafından belirlenen toplam 10 gösterge değerlendirilecektir.

• SKS Diyaliz seti “Kalite Göstergeleri” bölümünün değerlendirilmesinde, “Hizmet Kalite Göstergeleri” başlığından 3 ve “Klinik Kalite Göstergeleri” başlığından 7 adet olmak üzere değerlendirici tarafından belirlenen toplam 10 gösterge değerlendirilecektir.

• SKS Evde Sağlık Seti “Kalite Göstergeleri” bölümünün değerlendirilmesinde, değerlendirici tarafından belirlenen toplam 10 gösterge değerlendirilecektir.

• SKS 112 Seti “Kalite Göstergeleri” bölümünün değerlendirilmesinde, değerlendirici tarafından belirlenen toplam 10 gösterge değerlendirilecektir.

Açıklamalar

• Opsiyonel standart ya da opsiyonel göstergenin değerlendirilmesi kurumun talebi üzerine gerçekleştirilecektir.

• Kurum, bu değerlendirme dönemi içinde toplamda en fazla iki opsiyonel standart ve iki göstergenin değerlendirilmesini talep edebilecektir.

• Sağlık kuruluşu kalite puanı 80 ve üzerinde olmak koşulu ile; sağlık kuruluşu kalite puanına, karşılanan her bir opsiyonel standart için 0,5 puan, her bir opsiyonel gösterge için ise 0,25 puan eklenir.

Ek-1: Değerlendirme Kapsamında Bakanlıkça Belirlenen Ortak Standartlar

Ek-2: Sağlık Kuruluşlarına İlişkin Kurallar

Sağlıkta Kalite Değerlendirmelerinin ülkemiz için hayırlı olmasını diler, süreçte yer alacak tüm sağlık kuruluşlarımıza başarılar dileriz.

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 29529 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim