• BIST 9094.18
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 21 °C

Sağlıkta "MHRS" dönemi

Sağlıkta "MHRS" dönemi
Pilot bölge seçilen Erzurum ve Kayseri'de uygulamaya başlanan Merkezî Hastane Randevu Sistemi (MHRS) ile hastalar istediği hastaneden istediği doktora randevu alabilecek.

Sistemle hastanelerdeki yoğunluk ve zaman kaybının önlenmesi hedefleniyor. Sağlık Bakanlığı, pilot uygulama sonunda sistemi tüm Türkiye'de yaygınlaştırmayı planlıyor.

 

Hastaların istediği hastane ve hekimden randevu almasına imkân tanıyan Merkezî Hastane Randevu Sistemi (MHRS), Erzurum ve Kayseri'de uygulanmaya başladı. Sağlık Bakanlığı, pilot uygulama sonunda sistemi tüm Türkiye'de yaygınlaştırmayı planlıyor.

Sistem, vatandaşların Sağlık Bakanlığı'na bağlı 2. ve 3. basamak hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezleri için 182 çağrı merkezini arayarak canlı operatörlerden istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilmelerini sağlıyor.

Erzurum ve Kayseri'de uygulaması başlayan proje ile hasta memnuniyetinin artması ve hastane kuyruklarının azaltılması amaçlanıyor. Sistemin işlemesi için ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından 182 numaralı Sağlık Bakanlığı MHRS Çağrı Merkezi'nin aranması gerekiyor. Vatandaş, operatöre TC kimlik numarasını vererek randevu talebinde bulunuyor. Randevu talebinde bulunduğu hastane, poliklinik ve hekim bilgilerinin verilmesinin ardından, operatör tarafından uygun tarih ve saat dilimleri vatandaşa iletiliyor. Randevu zamanından önce aynı hat aranarak, randevu iptal edilebiliyor.

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Kadir Çetinkara, Sağlık Bakanlığı'nın bu sistemle hastalarına özel hastanelerin benzer hizmetinin üst kalitesinde hizmet sunduğunu açıkladı. Çetinkara, sistemle ilgili şu bilgileri verdi: "Uygulamada insanlarımız 182 çağrı merkezini arayarak randevu alabilmektedir. Hastalar, yarın için randevu alırken, muayene olmak istediği doktorun kaçıncı poliklinikte olduğunu öğrenirken bu doktordan randevu alması da sağlanmaktadır. Eğer istediği doktorun o gün için polikliniği yoksa hangi gün olduğu ve bu günler içinde randevu alma imkanları vardır. Yine çağrı merkezinde bulunan personelimiz, aldıkları eğitim seminerlerinin yanı sıra tıp dilinden anlıyor olmaları hastalar için önemli avantajlar sağlamaktadır. Mesela hastamız şikayetine binaen hangi branştaki doktora gideceği konusunda da bu personelimiz yönlendirecek ve randevu almaları sağlanacak."

Dr. Kadir Çetinkara, uygulamanın yeni olması nedeniyle hastaların geçiş süresince mağdur olmamaları adına muayene için randevu alan ve almayanların mutlaka tedavi edileceklerini söyledi. Çetinkara, "Ama bu sistemi kullanan hastalarımızın zaman kaybının önüne geçerken, kendisini takip eden doktorun hangi günlerde poliklinikte olup olmayacağı, kendisine tekrar muayene olma imkanı sağlanması adına bu sistem çok önemlidir." dedi.

Dr. Çetinkara, uygulama başlar başlamaz sistemin nasıl çalıştığını görmek amacıyla ilk randevu alan kişilerden birisi olduğunu hatırlatarak, ara ara bu şekilde randevu alacağını ifade etti. Çetinkara, "İlk randevu aldığımda sistemde bir sorun olmadığını gördüm. Sistemle alakalı aksaklık olmaması için de çalışacağız. Bu konuda sorun yaşayan hastalarımızın bize başvurmalarını isteriz." diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5477 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim