• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Sağlıkta özel sektör yerini buldu

Sağlıkta özel sektör yerini buldu
Sağlıkta özel kuruluş patlaması yaşanan Türkiye'de sektör yeni yatırımlarla büyümeye devam ediyor. Çıkarılan yasalar ve projelerle sağlık güç kazanıyor.

Sağlıkta özel kuruluş patlaması yaşanan Türkiye'de sektör yeni yatırımlarla büyümeye devam ediyor. Çıkarılan yasalar ve projelerle sağlık güç kazanıyor.

Sağlık sektöründe özel sektör kamuyu geçecek nitelikte büyümesini sürdürürken, yeni projelerle sektör güç kazanıyor. Bu yapılanmalarla birlikte Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD), Tüm Sağlık Kuruluşları Derneği (TÜMSAD), Türkiye Sağlık İşletmeleri Derneği başta olmak üzere özel sağlık kuruluşlarına destek veren kuruluşlar faaliyetleriyle sektöre katkı sağlıyor. OHSAD verilerine göre 2006 yılında yüzde 7 büyüyen özel sağlık sektörü 310'a yakın özel sağlık kuruluşu ile topluma hizmet veriyor. Yılda 13 milyon kişi özel hastanelere başvururken, hastanelerin son iki yılda yatak kapasitelerinin 11 milyondan 15 milyona çıkarıldığı gözlendi. Sektör bu kadar hızlı büyüme elde ederken, toplu yemek, tıbbi tekstil gibi alt sektörlerin de önünü açtı. Son zamanlarda gündemde olan 'Sağlıkta Dönüşüm Projesi' ile sağlık sektörü daha iyi hizmet verecek. Proje kapsamında şu ana kadar 305'i hastane ve ek bina olmak üzere 912 sağlık yatırım hizmeti yapıldı.

KALİTE BAŞARIYI GETİRİYOR İTO Meclis Üyesi Dr.Ahmet Demir, özel sağlık kuruluşlarının çalışan ve hasta memnuniyeti çerçevesinde verdiği yüksek kalite hizmetle sağlık sektörünü geliştirdiğini ifade etti. (İTO) Meclis Üyesi Dr. Demir konu hakkında yaptığı açıklamada tıp merkezi, poliklinik, radyoloji gibi birçok kuruluşla halka hizmet veren özel sektör kuruluşlarının hizmet kalitesi ve hasta memnuniyeti açısından kamudan daha başarılı olduğunu öne sürdü. Demir, 'Çalışan memnuniyeti bu kurumlarda yine göreceli olarak yüksektir' dedi. Demir, son zamanlarda konuşulan İthal doktor politikasını eleştirdi. Demir temel görevin sağlık çalışanlarına düşmesi gerektiğini söyledi.

 

 

 

Proje panikletti

Ahmet Demir, özel kuruluşların sorunları konusunda uygulamada olan 'Sağlıkta dönüşüm programı' örneğini verdi. Demir, programın kamu ve özel sağlık kuruluşlarına, her düzeyde çalışan ile halk bazında olumlu etki yapmasına rağmen, programın bir kısım bileşenlerinin yavaşlamasının uygulayıcılarını paniklettiğini söyledi.

Bu haber toplam 1364 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim