• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Sağlıkta parlak fikri olana 220 bin dolar

Sağlıkta parlak fikri olana 220 bin dolar
Boehringer Ingelheim ile Ashoka, toplum sağlığı için parlak fikirleri destekleyecek.

Boehringer Ingelheim’ın dünya üzerindeki toplumlarda sağlığı geliştirmek üzere hayata geçirdiği “Daha Fazla Sağlık” girişimi çerçevesinde sağlık sorunlarını gidermek için en parlak çözümleri getirecek sosyal girişimcileri destekleyecek.

Boehringer Ingelheim ile Ashoka, dünyadaki tüm toplumların sağlığını geliştirmek için üç yıllık küresel bir girişime imza attı. “Daha Fazla Sağlık” (Making More Health) girişimi, sağlık sorunlarını gidermek için en parlak çözümleri tanımlayarak bu çözümleri üretenleri destekleyerek, sağlıklı bireylerin, ailelerin ve toplumların gelişmesine katkıda bulunacak.

Bu küresel işbirliği çerçevesinde üç sene zarfında öncelikli olarak sağlık alanındaki en yeni ve gelişmiş sistemik çözümleri fikirleriyle yönlendiren 50 öncü sosyal girişimci “Ashoka Üyesi” olarak seçilecek. Boehringer Ingelheim’ın faaliyet gösterdiği ülkelerden seçilecek Ashoka üyelerine üç yıl sürecek maddi destek verilecek, bunun yanında Ashoka’nın profesyonel danışmanlık ve hizmetlerinden faydalanabilecekler. Söz konusu profesyonel destek yasal danışmanlık, PR ve medya hizmetleri, stratejik danışmanlık, etki analizi, kurumsal gelişimden etkinlik organizasyonuna geniş bir yelpazeyi içeriyor.

Boehringer Ingelheim Türkiye Genel Müdürü Roland Stehlin, “Daha Fazla Sağlık” projesinin, kendilerini sağlık sektörünün geleceğini şekillendirmeye yardımcı olacak yenilikçi insanlar ve fikirleri bulmaya adamış iki organizasyonu bir araya getirdiğini söyledi. Stehlin, “Bu ortaklık yoluyla, yerkürede yaşayan toplumlarda bireysel ve ailesel refahı gerçekleştirebilecek, anlamlı ve sürdürülebilir çözümleri ortaya çıkaracağız” dedi.

MARİE RİNGLER: TÜRKİYE'DEN SOSYAL GİRİŞİMCİLER ARIYORUZ

Ashoka Orta ve Doğu Avrupa Direktörü Marie Ringler, “Dünyada sağlıkla ilgili alanların bazıları son derecede yaratıcı; özellikle de yeni ilaç geliştirme alanı. Bu alanda Boehringer Ingelheim 125 yıldır katkı üzerine katkıda bulunmakta. Ne var ki, sistemin geri kalan bölümlerinin çoğu, ihtiyaçların oldukça gerisinde kalmış durumda. Daha Fazla Sağlık ortaklığı, en üst nitelikli girişimcilerin öncülük ettiği ve herkese açık küresel bir ticari/sosyal birliktelik yaratıyor; bu birlikteliğin sistemin tamamında büyük değişimler oluşturacağına inanıyoruz” dedi.

Ashoka ve Boehringer Ingelheim, Türkiye'de iki proje için toplam 220 Bin Dolarlık destek sağlayacak.

Ashoka, “Daha Fazla Sağlık” girişimi için dört sosyal girişimcisine destek verdi. Bunlar, Birleşik Devletler’de Health Leads’in kurucusu Rebecca Onie, Almanya’da Discovering Hands’in kurucusu Michael Hoffmann, Fransa’da ANDES’in kurucusu Guillaume Bapst ve Endonezya’da Suryani Ruh Sağlığı Enstitüsü’nün kurucusu Luh Ketut Suryani.

Boehringer Ingelheim “Daha Fazla Sağlık” kampanyasını tüm dünya üzerindeki 42,000 çalışanıyla destekleyecek. Çok çeşitli yönlerde yetilere sahip olan bu kişiler, kendi yaşadıkları toplum içerisinde sosyal girişimcilik ve sağlıkta öncü yenilikçi kavramlarının anlaşılmasına ve değer bulmasına katkıda bulunacaklar.

Patronlar Dünyası

Bu haber toplam 2950 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim