• BIST 9092.43
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9287
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

"Sağlıkta suistimaller var ama onların peşindeyiz!"

"Sağlıkta suistimaller var ama onların peşindeyiz!"
“Sağlıkta suistimaller var ama onların peşindeyiz!” 

“Sağlıkta suistimaller var ama onların peşindeyiz!” 

Erdoğan Araklı’da Bayram Halil Devlet Hastanesi ek binasının açılışını yaptı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan Araklı’da Bayram Halil Devlet Hastanesi ek binasının açılışını yaptı. Hastaneyi yaptıran hayırsever Halil’e teşekkür eden Erdoğan, “Veren el, alan elden her zaman daha hayırlıdır” dedi.

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Sağlıkta çok önemli adımlar attık. Bu adımların en önemlisi vatandaşımın bildikleri... SSK hastanelerinde sabah namazında kuyruğa girer, ilacımızı acaba alabilecek miyiz... Reçeteyi uzatırdık ilaçların yarısını alırsak kar. Diğeri ne olacak? ’Git diğerini de eczaneden al’derlerdi ama şimdi böyle bir durum var mı, yok. Şimdi gidiyorsun bütün ilaçlarını eczaneden rahatlıkla alıyorsun. Ve çocuklarımız hastanelerde rehin kalırdı. Doğum yapar imkanı yoksa, sosyal güvencesi yoksa rehin kalınırdı. Ölenler bile rehin kalırdı. Türkiye bunları yaşadı, ama şu anda böyle bir şey söz konusu değil. Şimdi her doğan sosyal güvenceyle doğuyor ve 18 yaşına kadar güvenceye sahip. Söz verdik hamdolsun yerine getirdik ama muhalefet hep bunların karşısına dikildi.”

TBMM’de İşsizlik Sigortası Kanunu, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’un Genel Kurul’dan bugün (dün) geçtiğini anımsatan Başbakan Erdoğan, bu tasarıya da “hep müdahalenin olduğunu” söyledi.

Kanuni’den alıntı yaptı

Kanuni’nin “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi. Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” sözünü anımsatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz öyle bir ecdadın torunlarıyız ki devleti bir sağlıklı nefese feda etmiş, o kadar önemli. Vatandaşının insanının bir sağlıklı nefesini önemsiyor. Biz ne dedik; ’insanı yücelt ki devlet yücelsin.’ İnsanımızı yüceltemedikten sonra devletin bir anlamı var mı? Önce devlet değil önce insan, sonra devlet, anlayış bu olacak. İşte bizim iktidarımız bunu sürdürüyor, buna devam ediyor. Bakınız çok enteresandır; bizim şu anda sosyal güvenlikteki açığımız nedir biliyor musunuz? Geldiğimizde 15 katrilyondu, şimdi 50 katrilyonu aştı. İşte bu sıkıntıları giderelim diye. Hastane yatırımlarımız 81 vilayette artarak sürüyor.
İlaçlardaki bedeller, ameliyatlardaki bedeller... Ama bunların içinde suiistimaller de var onu da söyleyeyim. Maalesef çok suiistimaller var ama bunların peşindeyiz tepesindeyiz. Yakaladığımızda da bağışlamayız.”

Vatan

Bu haber toplam 2727 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim