Yapılan açıklamada, son operasyonda 7 bin 174 sahte kanser ilacı ele geçirildiği, şebekeye yapılan 12 ara operasyonda ise 561 kutu sahte kanser ilacı ele geçirildiği ifade edildi. Ele geçirilen ilaçlar emniyette sergilenirken, emniyet yetkilileri tarafından basın mensupları da bilgilendirildi. Telefon dinlemesine takılan görüşmelerde ise bir çete üyesi diğerine "Bu ilacı verirsek adam ölür" derken diğer çete üyesi "Boşver nasılsa ölecek"diye cevap verdi.
İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından, piyasaya sahte kanser ilacı süren şebekeye geçtiğimiz Salı günü düzenlenen operasyonla ilgili, bugün açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, piyasaya sahte kanser ilacı süren bir şebeke belirlenerek teknik ve fiziki takip yapıldığı dile getirildi. Açıklamada, şebekeye yönelik ağustos ayından bu yana 12 ara operasyon yapıldığı ve bu ara operasyonlarda 561 sahte kanser ilacı ile 6 bin 507 boş ilaç kutusu ele geçirildiği belirtildi.
Şebekeyi bitirmeye yönelik, geçtiğimiz salı günü İstanbul, Adana, Ankara, Antalya, Batman, Diyarbakır, Iğdır, Kocaeli ve Şanlıurfa'da 120 ayrı adreste düzenlenen operasyonlarda ise 60 şüphelinin gözaltına alındığı 7 bin 174 paket sahte kanser ilacı, 5 bin 261 adet etiket, 10 bin 844 adet sahte boş ilaç kutusu, ü0 pasaport sayfası, 1 tabanca ele geçirildiği ifade edildi.
"BOŞVER NASILSA ÖLECEK"
Dinlemeye takılan telefon görüşmeleri de tüyler ürpertti. Sahte ilaçlara hastalara satan çetenin iki üyesinin birbiriyle konuşmaları dinlemeye takıldı. Bir çete üyesi diğerine "Bu ilacı verirsek adam ölür" derken diğer çete üyesi "Boşver nasılsa ölecek" cevabını verdi.
ECZANE VE ECZA DEPOLARINDA DA ARAMA YAPILDI
Arama yapılan yerlerle ilgili de bilgi verilen açıklamada, 82 ikamet adresi, 3 depo, 9 eczane, 7 matbaa, 8 ecza deposu, 12 medikal işyerine baskın yapıldığı dile getirildi. Açıklamada, yapılan takip süresinde, Türkiye'de sahte kanser ilacı imalatının yapıldığına dair bir tespitin bulunmadığı, sahte kanser ilaçlarının daha çok yurt dışından getirildiği de belirtildi.
BİR DOKTOR VE HEMŞİRENİN ŞİKAYETİYLE BAŞLADI
Emniyet yetkilileri tarafından basın mensuplarının bilgilendirildiği toplantıda ise, yapılan operasyonun sağlık bakanlığı'na yapılan bir ihbar üzerine başladığı belirtildi. Edinilen bilgiye göre, bir hastanenin onkoloji bölümünde görev yapan bir hemşire ve bir doktor, bir hasta için yakını tarafından getirilen ilacın sahte olmasından şüphelendi. Bunun üzerine bakanlığı durum aktarılarak ilaç numune olarak bakanlığı gönderildi. Sağlık Bakanlığı'nca ilacın sahte olduğunun belirlenmesi üzerine, durum İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bildirildi. Bunun üzerine çalışma başlatıldı.
GERÇEK OLSALAR 20 MİLYON TL EDECEKTİ
Emniyet yetkilileri tarafından, ara operasyonlarla birlikte ele geçirilen 7 bin 735 paket sahte ilaçların gerçeklerinin toplam piyasa değerinin 20 milyon TL olduğu belirtildi. İlaç şebekesinin sahte kanser ilaçlarını satarken, gerçek fiyatlarından yüzde 20 oranında daha ucuza sattığı öğrenildi.
OPERASYON GÖRÜNTÜLERİ POLİS KAMERALARINA DA YANSIDI
Yapılan operasyonun görüntüleri basın mensuplarıyla paylaşıldı. Görüntülerde, polisin prospektüs ve ilaç kutularının basıldığı bir adrese girmesi, bir depoya yapılan baskında ele geçirilen sahte ilaçların görüntüsü ile, bir ecza deposuna yapılan baskının görüntüsü yer alıyor. Ayrıca bir eczanede yapılan aramalar da polis kameralarına yansıyor.
40 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Yapılan sahte kanser ilacı operasyonunda gözaltına alınan 60 şüpheliden 20'si emniyetten serbest bırakılırken, 40 şüpheli bu sabah Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.
Sahte ilaç çetesinin tüyler ürperten telefon konuşması!

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından piyasaya "sahte kanser ilacı" sürdüğü iddia edilen şebekeye düzenlenen ve 60 kişinin gözaltına alındığı operasyonla ilgili bugün İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde açıklama yapıldı.
Kaynak: 
Bu haber toplam 4028 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Kars'ta bir akademisyen nefret ve ayrımcılık suçlamasıyla gözaltına alındıKars Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. T.D.A, sosyal medya paylaşımında nefret ve ayrımcılık suçunu işlediği iddiasıyla gözaltına alındı.
Edirne'de ambulans ile cipin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandıEdirne'de ambulans ile cipin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı.
BM, kısıtlamalar nedeniyle hayat kurtarıcı barınma yardımlarının Gazze'ye ulaşamadığını bildirdiBirleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Sözcüsü Avand Azeez Agha, Gazze'ye acil ve engelsiz erişim olmadığı için hayat kurtarıcı barınma yardımlarının geniş ölçekte insanlara ulaşamadığını bildirdi.
Hamas Siyasi Büro Üyesi Ebu Avn: "İsrail, Filistinli esirleri organlarını aldıktan sonra öldürdü""İsrail tarafından binlerce ceset teslim edildiğinde bazı cesetlerin böbreklerinin çıkarıldığı ortaya çıktı. Bazı cesetlerin korneaları ve çeşitli organları çıkarılmıştı. Ölü bir insandan böbrek alamazsınız, canlı olması gerekir"- 21:08 - Kars'ta bir akademisyen nefret ve ayrımcılık suçlamasıyla gözaltına alındı
- 20:53 - Zambiya, kolera salgınının kontrol altına alındığını duyurdu
- 19:23 - TBMM Engellilerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu toplandı
- 18:58 - Edirne'de ambulans ile cipin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı
- 18:43 - Karabük'te Eskipazar İlçe Devlet Hastanesi'nin ihalesi 15 Ocak'ta yapılacak
- 18:38 - Ağrı'da rahatsızlanan bebek ambulans uçakla İstanbul'a nakledildi
- 18:18 - Can Veren Eller Derneği, Madagaskar ve Tanzanya’da sağlık eğitimi ve desteği verdi
- 17:38 - Hasköy Devlet Hastanesi hizmet vermeye başladı
- 17:01 - İlaçlarda Uygulanacak Kamu Kurum İskontosu Baremlerinin Değiştirilmesi
- 15:28 - BM, kısıtlamalar nedeniyle hayat kurtarıcı barınma yardımlarının Gazze'ye ulaşamadığını bildirdi
- 15:23 - Karabük Üniversitesi çalışmalarıyla "bilim merkezli toplum" inşasına destek verecek
- 14:28 - DSÖ: Küresel olarak her 8 kişiden biri göç nedeniyle hareket halinde
- 14:13 - Hamas Siyasi Büro Üyesi Ebu Avn: "İsrail, Filistinli esirleri organlarını aldıktan sonra öldürdü"
- 14:13 - Allianz Türkiye sağlık destek ve dijital sağlık hizmetlerini genişletiyor
- 13:48 - Türk Kızılay Zara Temsilciliği hizmet binası törenle hizmete açıldı
- 13:43 - Yaşam kalitesini düşüren burun tıkanıklığı okul ve iş performansını olumsuz etkiliyor
- 13:43 - DSÖ, Gazze'de tıbbi tahliye bekleyen 1092 hastanın hayatını kaybettiğini bildirdi
- 13:38 - Kırklareli'nde ortaokul öğrencilerine skolyoz taraması yapılacak
- 12:53 - Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde uygulanan tedaviyle şeker hastasının ayağı kesilmekten kurtarıldı
- 12:43 - Rize'de yerli mobil dijital röntgen cihazı hizmete sunuldu
- 12:33 - Sağlık çalışanları, eğitimlerle toplumun "sağlık okuryazarlığı" düzeyini arttırıyor
- 12:03 - Uykusuzluk, nörolojik hastalık riskini artırıyor
- 11:53 - Gönüllü doktor ve gençler sağlık taraması ve ilk yardım eğitimi için köy yollarında
- 11:13 - Kızılhaç yetkilisi, Gazze'deki soğuk hava ve insani yardım ihtiyacına dikkati çekti
- 11:08 - Kornea nakliyle dünyası yeniden aydınlandı
- 11:08 - ABD'de üretilen "evde meme kanseri tarama cihazı" sağlıkta yeni gelişme olarak öne çıkıyor
- 10:58 - Sosyal korumaya 2024'te yaklaşık 4 trilyon 965 milyar lira harcandı
- 10:08 - Doktor önerisi olmadan serum taktırılmamalı
- 09:13 - Eceabat'ta zeytin üreticilerine hijyen eğitimi verildi
- 09:13 - Pazaryeri İlçe Devlet Hastanesinde görev değişimi
- 19:53 - DSÖ, 2014’ten bu yana yaklaşık 80 bin kişinin göç yolculuklarında hayatını kaybettiğini bildirdi
- 18:08 - Hamas: Gazze'de çocukların soğuktan ölme sebebi, devam eden abluka ve yeniden imarın engellenmesi
- 18:03 - Asistan doktorların grevde olduğu İngiltere’de grip vakaları yıl içindeki en yüksek seviyeye çıktı
- 17:23 - TBMM Engellilerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu toplandı
- 16:53 - Almanya’da Aşağı Saksonya Sağlık Bakanı Philippi, hastanelerin altına sığınak yapılmasını önerdi
- 16:28 - Kırşehir'de "Engelsiz Yaşam Çalıştayı" düzenlendi
- 15:58 - Yeşilay'dan uyuşturucu haberlerinde "normalleştirme" ve "özendiricilik" riskine karşı uyarı:
- 15:23 - Keban'da "Sağlıklı Çocuk Sağlıklı Gelecek" programı düzenlendi
- 15:08 - Cizre'de burun estetiği ameliyatı yapıldı
- 14:43 - Batman'da 1,5 yaşındaki çocuğun bağırsağından 3 mıknatıs çıkarıldı
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Ve burası da bir devlet hastanesi
14 soruda Koronavirüs hakkında kendinizi test edin...
Gilaburu meyvesi kanserden koruyor
Endonezya’daki deprem: Ölü sayısı bin 203'e yükseldi
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim











































