• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 24 °C

Sahte Polis 112 Ambulansındaki Hasta ve Personele Korkulu Anlar Yaşattı ! 

Sahte Polis 112 Ambulansındaki Hasta ve Personele Korkulu Anlar Yaşattı ! 
İzmir’de kendini polis olarak tanıtan bir şahış içerisinde hasta taşıyan 112 ambulansının iki defa önünü kesti.

İzmir’de kendini polis olarak tanıtan bir şahış içerisinde hasta taşıyan 112 ambulansının iki defa önünü kesti. Şahısın kendilerine, “Sireniniz niye açık değil” diye sorduğunu anlatan 112 çalışanları, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı’na yaptıkları açıklamada, “İlk defa böyle bir olayla karşılaşıyoruz. Hastamızı sağ salim hastaneye yetiştirdik, şahıstan da şikayetçi olduk” dediler. 

İzmir 112 Narlıdere Ambulans noktasında görev yapan sağlık çalışanları eşine filmlerde rastlanabilecek trajikomik bir olay yaşadı. Gece yarısı saat 02.30’da bir hasta alan 112 ambulansı, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne doğru yola çıktı. Ambulansı takip eden ve arkasından sürekli selektör yapan sivil araç, 112 ambulansı sürücüsü ve personelinin dikkatini çekti. Hasta yakını olabilir düşüncesiyle duran 112 sürücüsü, aracın içindeki şahsın kendisini polis olarak tanıttığını ve “Niye siren açmıyorsunuz, ambulansta yoksa hasta yok mu” diye sorduğunu anlattı. BSHA’ya konuşan 112 ambulans sürücüsü paramedik, “Kendisine yol açık olduğu için sesli uyarıları açmaya gerek olmadığını anlattım ve yolumuza devam ettik” dedi. 

Kamu Görevini Yapmamız Engellendi

Bu kez aynı aracın ambulansın önünü kestiğini, kısa bir süre geçen tartışmanın ardından hastalarını Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yetişkin Acil Servisine bıraktıklarını anlatan paramedik, “Şahıstan şikayetçi olduk. Hastanın ve bizim can güvenliğini tehlikeye soktu. Kamu görevimizi de yapmamızı engelledi” diye konuştu. 

Şiddet Yasası Çıktı Ama…

Türk Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Barış Koçak, Şiddet Yasası’nın çıkmasına rağmen sağlıkta şiddetin bitmediğini söyledi.  Koçak, “O şahıs ambulansı durdururken bir kazaya sebep olsaydı hasta ve ambulanstaki sağlık personelinin ölümüne yol açabilirdi.  Şiddet Yasası çıktı ama sahada hiçbir yansımasını göremiyoruz.  Her gün 112 sisteminde ve hastanede şiddetsiz bir gün geçmiyor. Yasaya rağmen geçmişe yönelik hissedilebilir bir fark görmüyoruz. Sendika olarak şiddetin cezasız kalmaması ve sona ermesi için elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1905 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim