• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 22 °C

Samsun Askeri Hastanesi, adli tıp olacak

Samsun Askeri Hastanesi, adli tıp olacak
Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz: Asker Hastanesinin adli tıp grup başkanlığı şeklinde faaliyete geçirilmesinin faydalı olacağını düşünüyoruz"

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, OHAL kapsamındaki Kanun Hükmünde Kararname ile Sağlık Bakanlığına devredilen Samsun Asker Hastanesinin, adli tıp grup başkanlığı olarak faaliyet göstermesi için girişimlerde bulundu.

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yaz kararnamesi ile Samsun'a atandığını söyledi.

Göreve başladığı günden itibaren Samsun Adliyesi'nin sorunlarını tespit ettiklerini anlatan Yavuz, "Başta gelen ihtiyaçlardan biri adli tıp kurumu. Uzun yıllardır Samsun Adliyesi, bu konudaki ihtiyaçlarını en yakın adli tıp grup başkanlığının bulunduğu Trabzon Adli Tıp Grup Başkanlığı üzerinden karşılamaktaydı. Bu, bölge için en önemli eksiklik. Bu konuda bir çalışma yapmak istedik." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminden sonra asker hastanelerinin kapatıldığını hatırlatan Yavuz, bu kapsamda Samsun'daki asker hastanesinin de Sağlık Bakanlığına devredildiğini kaydetti.

Darbe girişimi öncesinden beri hizmet vermeyen Samsun Asker Hastanesinin atıl vaziyette kalmasının uygun olmayacağını düşündüklerini dile getiren Yavuz, şöyle devam etti:

"Valimiz İbrahim Şahin, bu konuda bize teklifte bulundu. Bu binanın adli tıp olarak kullanılabileceğini söyledi. Biz de böyle bir fırsatı kaçırmak istemiyoruz. Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ile Samsun milletvekilimiz de bu konuda desteklerini esirgemedi. Adalet Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığı üzerinden gerekli yazışmalarımızı yaptık. Asker Hastanesinin adli tıp grup başkanlığı şeklinde faaliyete geçirilmesinin faydalı olacağını düşünüyoruz. Hastanenin Sağlık Bakanlığından Adalet Bakanlığına tahsisiyle önemli bir ihtiyacın karşılanacağını düşünerek girişimde bulunduk. Adalet Bakanı ve Bakanlık Müsteşarı Kenan İpek ile temas kurduk, olurlarını aldık."

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcısı Hızır Aslıyüksek'in hastanede inceleme yaptığını, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da bir müsteşar yardımcısı görevlendirdiğini bildiren Yavuz, "Onlar da bir heyetle gelip inceleme yaptıktan sonra hastanenin tahsisi konusunda ne yapılacağına karar verecekler. Umudumuz bu yerin bize adli tıp kurumu olarak tahsis edileceği yönünde." diye konuştu.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığınca yılda 450 civarında otopsi gerektiren işlem gerçekleştirildiğine dikkati çeken Yavuz, bunların bir kısmının Samsun'da yapıldığını, ileri inceleme gerektiren vakaların da Trabzon Adli Tıp Grup Başkanlığına gönderildiğini ifade etti.

Bu durumun sıkıntıya neden olduğuna işaret eden Yavuz, bunun önüne geçmek için projenin hızlandırılmasını amaçladıklarını söyledi.

Yavuz, Samsun'un yanı sıra Sinop, Amasya ile Ordu'nun Samsun'a yakın ilçeleri Ünye ve Fatsa'dan gelen vakalara da baktıklarını belirterek, "Bunlara biz bakmak zorunda kalıyoruz. Eğer adli tıp grup başkanlığı burada faaliyete geçerse Samsun Adli Tıp Kurumu bu büyük yükün altından rahatlıkla kalkacak diye düşünüyoruz. Bu yönüyle de çok önemli bir hizmet olacağı kanaatindeyiz." değerlendirmesinde bulundu. AA

Bu haber toplam 5121 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim