• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 27 °C

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 400. açık kalp ameliyatı yapıldı

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 400. açık kalp ameliyatı yapıldı
Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümünde yıl başından bu yana 400. açık kalp ameliyatının gerçekleştirilmesi dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Emrah Ereren: "Geçen yıl 365 ameliyat yapınca, '400 de olur mu?' diye konuşmuştuk. 400 oldu ve devam ediyor. Bu sene herhalde 430'larda bitireceğiz"

SAMÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda düzenlenen programdaki konuşmasında, Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesinde yılda 400 açık kalp ameliyatı yapılmış olmasından dolayı gurur duyduklarını söyledi.

Hastaların geçen yıllarda Samsun'da tedavi olamadıklarında İstanbul ya da Ankara'ya gittiklerine işaret eden Aydın, "Biz sağlık için, ameliyatlar için şehir değiştirmenin yolunu kapattık. Çünkü devletimiz sağlığa ciddi anlamda yatırım yapıyor. Bunun karşılığında sağlık çalışanlarımız, doktorlarımız ve onların yardımcıları ile idarecisi olarak bizim görevimiz, bu yatırımın karşısında insanımıza en kaliteli ve verimli şekilde sağlık hizmeti sunmak. 400'üncü açık kalp ameliyatını gerçekleştiren ekibe şükranlarımı ve minnet duygularımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Emrah Ereren de Türkiye'de yılda 60 binin üzerinde açık kalp ameliyatı yapıldığını dile getirdi.

Sadece İstanbul'da açık kalp ameliyatı yapılan 234 merkez bulunduğunu anlatan Ereren, "Samsun'da 2011'den itibaren 5 hastanede açık kalp ameliyatı yapılıyor. Sadece Samsun'dan değil Amasya, Sinop, Çorum ve çevre illerden de ciddi anlamda hasta geliyor ve açık kalp ameliyatlarını gerçekleştiriyoruz. Geçen yıl 365 ameliyat yapınca, '400 de olur mu?' diye konuşmuştuk. 400 oldu ve devam ediyor. Bu sene herhalde 430'larda bitireceğiz. Bütün bunların arkasında çok büyük bir emek var, çok büyük bir ekip var." dedi.

- "Bir kalp merkezinde yapılan bütün işlemler burada yapılmaktadır"

Dahili Tıp Bilimleri Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Arslan ise hastanede kompleks vakalara da müdahale edildiğine dikkati çekerek "Bir kalp merkezinde yapılan bütün işlemler burada yapılmaktadır. Bunu arkamızdaki güçle yapabiliyoruz. İlk kurulduğunda butik bir hastaneydi burası. Şu anda Samsun'un en büyük kalp merkezi haline getirdik." diye konuştu.

Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi İlker Hasan Karal da bu ameliyatların ekip işi olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

"Anestezi ekibinden hasta bakıcısına kadar tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Devlet kurumlarına ve bizlere güvenen hastalarımıza da çok teşekkür ediyoruz. Sağlıklarını ihmal etmeyip kontrolüne gelip uygun tedavileri hastanemizde alabileceklerini hatırlatmak istiyoruz. 400. açık kalp cerrahisi geçen hafta itibarıyla yapıldı. Karadeniz'de ve diğer hastaneler dahilinde bu kadar yüksek açık kalp cerrahisi ameliyatı yapan ilk merkez olduk. Bu bizim için çok büyük bir gurur kaynağıdır."

Program sonunda hastaneden emekli olan veya başka bir sağlık merkezine giden doktorlara plaket verildi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 859 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim