• BIST 9693.46
  • Altın 2507.399
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.7746
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 18 °C

Sanatsever beyin cerrahı "renkli kişiliğini" muayenehanesine yansıtıyor

Sanatsever beyin cerrahı "renkli kişiliğini" muayenehanesine yansıtıyor
Düzce Atatürk Devlet Hastanesinde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Sedat Çelikel, çiçek yetiştirme ve bağlama tutkusunu görev yaptığı hastanedeki muayenehanesine yansıtıyor.

Düzce'de 35 yıldır mesleğini sürdüren Op. Dr. Sedat Çelikel, çiçekler ve çeşitli yazılarla süslediği Düzce Atatürk Devlet Hastanesindeki muayenehanesinde mesai saatleri dışında bağlama çalarak yorgunluk atıyor. Çelikel: "Her cerrahın ruhunda bir sanatçılık vardır. Bu işi çok seviyorum ve çalıştığım ortamın güzel olmasını istiyorum. Çünkü evimden daha çok zamanımı burada geçiriyorum"

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1987'de mezun olduktan sonra Düzce'ye gelen 59 yaşındaki Çelikel, 35 yıldır hastalara şifa dağıtmayı sürdürüyor.

Çiçek yetiştirmeyi seven Çelikel, küçük yaşlardan bu yana ilgi duyduğu bağlama çalmayı da öğrendi.

Renkli kişiliği, samimi tavırları ve sanatseverliğiyle dikkati çeken Çelikel, çiçeklerle süsleyerek renkli bir ortam oluşturduğu muayenehanesinde mesai saatleri dışında bağlama çalarak yorgunluk atıyor.

- "Hastaların güzel bir ortam görmelerini istiyorum"

Sedat Çelikel, AA muhabirine, 35 yıldır mesleğini severek sürdürdüğünü söyledi.

İnsanlara hizmet vermekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çelikel, hastalarını çok sevdiğini, onların da kendisine karşı aynı duyguları beslediğini kaydetti.

Çelikel, sanat ruhunu muayenehanesine de yansıttığını belirterek, "Her cerrahın ruhunda bir sanatçılık vardır. Odamı çiçeklerle donattım. Bu işi çok seviyorum ve çalıştığım ortamın güzel olmasını istiyorum. Çünkü evimden daha çok zamanımı burada geçiriyorum. İkinci olarak hasta ve yakınlarına saygımdan dolayı yaptım. Geldiklerinde güzel bir ortam görmelerini istiyorum." dedi.

Müziği de çok sevdiğini, bunu da muayenehanesine taşımak istediğini dile getiren Çelikel, "Gün içinde hasta bakıyorum, öğle aralarında bağlama çalıp motive oluyorum. Daha sonra tekrar hasta alıyorum ve çalışmaya devam ediyorum." diye konuştu.

Çelikel, hastaların bu ortamdan etkilendiğini anlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Buradaki ortam ile gülen yüzümle tedavi olduklarını söylüyorlar. Bundan çok memnun kalıyorum. Bağlamalarımı gördüklerinde 'Kimin?' diye soruyorlar. 'Benim.' deyince çok şaşırıyorlar. Birkaç kez çalarken yakalayan hastam oldu, içeriye girip dinlediler. Bu şekilde anılarım da oldu. Bu imkanları sunan hastane yönetimimize ve İl Sağlık Müdürlüğümüze de çok teşekkür ederim. Desteklerini hiç esirgemiyorlar."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4080 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim