• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 22 °C

Sanko Hastanesi’nde “Bilinçli Gebeler, Sağlıklı Bebekler” Eğitimi

Sanko Hastanesi’nde “Bilinçli Gebeler, Sağlıklı Bebekler” Eğitimi
SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde anne adaylarına yönelik, "Bilinçli Gebeler, Sağlıklı Bebekler" konulu farkındalık eğitimi verildi.

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde anne adaylarına yönelik, "Bilinçli Gebeler, Sağlıklı Bebekler" konulu farkındalık eğitimi verildi.

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali İrfan Güzel, gebeliği doğum öncesi ve sonrası bir bütün olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Gebelik takibinde, annenin gebe kaldıktan sonra doğumdan lohusalık dönemine giden süreci değerlendirdiklerini belirten Prof. Dr. Güzel, "Annenin bilinçli olması, doğum öncesi hazırlığı, gebelikle ilgili sorunları, hastalıklarının takibini ya da tedavisi çok önemli. Bu nedenle bu tür eğitim toplantılarını düzenlemeye devam edeceğiz" dedi.

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı'ndan Dr. Öğr. Üyesi Duygu Alime Almalı ise sağlıklı gebeler ve sağlıklı bebekler için SANKO Üniversitesi Hastanesi olarak annelerin yanında olduklarını ifade etti. Gebeliğin kadının hormonlarının etkisiyle fizyolojik ve psikolojik olarak değişimlere açık olduğu bir süreç olduğunu hatırlatan Dr. Öğr. Üyesi Almalı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gebelik takibinde ana yürütücü biz olsak da gebelik multidisipliner bir şekilde ele alınması gereken bir durumdur. İlk gebe bilgilendirme toplantımızda da bu konunun üzerinde durarak gebelik sürecini bir bütün olarak ele aldık. Kadın sağlığı ve doğum hekimleri olarak bizler, diyetisyenimiz, fizyoterapistimiz, ebemiz ve bebek hemşiremizle gebelik sürecinde yanınızdayız. Toplantılarımıza devam ederek, gebelik haftalarına göre değerli gebelerimizi gruplar halinde misafir etmeyi planlıyoruz. Amacımız gebelerimizin vücudunun bu sürece hızlıca uyum sağlaması ve sorunsuz bir gebelik ve lohusalık süreci geçirilmesidir."

Uzm. Psikolog Elif Türkoğlu ise gebelikte ilk üç ayın zıt duyguların geliştiği bir dönem olduğuna dikkat çekti. Bulantı, kusma, yorgunluk, halsizlik ve uykulu hissinin gebenin bebeği suçlamasına sebep olabileceğine dikkat çeken Uzm. Psikolog Türkoğlu, "Bu dönemde gebe, duygusal olarak her şeye karşı aşırı hassas ve kırılgandır. Çabuk sinirlenme, çabuk mutlu olma gibi kararsız psikolojik tepkiler görülebilir" şeklinde konuştu.

Diyetisyen Meltem Demirci de gebelikte kadının vücudunda, bir bebeğin oluşması ve büyümesi ile bazı değişiklikler izlendiğini hatırlatarak, şu bilgileri paylaştı: "Oluşan bu değişimlerle birlikte gebe hem kendisinin hem de bebeğin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için bu dönemde beslenmesine daha fazla dikkat etmek zorundadır. Gebelikte artan enerji ve besin ihtiyaçlarının karşılanması için dengeli ve yeterli beslenmek önemlidir."

Fizyoterapist Elif Nur Güçlü ise gebeliği vücut sisteminde önemli anatomik ve fizyolojik değişikliklerin meydana geldiği bir süreç olarak tanımladı. Fizyoterapist Güçlü, "Bu süreçte bedenin ruhsal ve fiziksel açıdan iyi yönetilmesi gebeliğin oluşturduğu ve doğum sırasında meydana gelebilecek sorunların önlenmesi açısından önemlidir" uyarısını yaptı.

SANKO Üniversitesi Hastanesi Anadolu Toplantı Salonu'nda düzenlenen eğitim, katılımcıların sorularının yanıtlanması ve birlikte fotoğraf çekimi ile son buldu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 483 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim