• BIST 10471.32
  • Altın 2458.977
  • Dolar 32.7488
  • Euro 35.0201
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 23 °C

Şanlıurfa'da ameliyatsız guatr tedavisi başladı

Şanlıurfa'da ameliyatsız guatr tedavisi başladı
Harran Üniversitesi (HRÜ) bünyesinde ameliyatsız guatr tedavisinin başladığı bildirildi.

HRÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, HRÜ Girişimsel Radyoloji Bölümü doktor öğretim üyesi Mehmet Demir, guatr hastalarına ameliyatsız ve uyutmaya gerek kalmadan 15-20 dakikalık süren operasyonlarla nodülleri tedavi uygulamaya başladıklarını duyurdu.

Hastanede aynı yöntemle 3 hastanın başarılı şekilde tedavi edildiğini belirten Demir, hastaların tedavi yönteminden memnun kaldığını ifade etti.

Bölümde teknolojiye uygun olarak bir çok sağlık yönteminin kullanıldığını belirten Demir, şunları kaydetti:

"Yaptığımız işlemlerden biri de özel tiroit tedavisidir. Tiroit bezi modulleri ve guatr hastalığı hem kozmetik olarak problem yaratmakta hem de basıya sebep vererek nefes alıp vermede rahatsızlığa neden olmaktadır. Ameliyatsız guatr tedavisine başladık. Bu tedavi yöntemi artık ameliyatın bir alternatifi olmuş durumdadır. Ameliyatsız tiroit ablasyon tedavisi ülkemizde sadece 5-6 merkezde yapılıyor. Tüm hastalarımızı işlem sonrası yarım saat gözetim altında tutup sonrasında taburcu ediyoruz. 3, 6 ve 12 aylık kontrollerimize çağırarak takip ediyoruz. Girişimsel Radyoloji ünitemizde yaptığımız onlarca işleme katkısı olan bölümümüzün hizmete açılmasında ve yürütülmesinde emeği olan tüm yöneticilerimize ve mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz."

Demir, hastanenin alt yapısı ve teknolojik donanımına katkılarından dolayı HRÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu ile Hastane Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan'a da teşekkür etti.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 497 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim