• BIST 8779.01
  • Altın 2237.934
  • Dolar 32.3378
  • Euro 35.0669
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Şanlıurfa'da anne adaylarına diş sağlığı eğitimi verildi

Şanlıurfa'da anne adaylarına diş sağlığı eğitimi verildi
Şanlıurfa'da "Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası" kapsamında anne adaylarına diş sağlığı eğitimi verildi.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Şanlıurfa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi tarafından 21-27 Kasım "Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası" kapsamında Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gebe okulundaki gebelere ağız ve diş sağlığının önemi konusunda eğitim verildi.

Eğitimde Şanlıurfa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Abidin Güntekin ve hastane yönetimi, anne adaylarına diş fırçası, diş macunu ve bebek kremi hediye etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen diş hekimi Safa Mardinli, eğitimin çok verimli geçtiğini aktardı.

Hamilelik sırasında diş tedavisi yapılır mı soruyla çok karşılaştıklarını belirten Mardinli, şunları kaydetti:

"Hem yanlışları anlatmak hem de olması gerekenleri anlatmak için eğitim düzenlendik. En çok aldığımız sorulardan biri hamilelik sırasında diş tedavisi yapılabilir mi? Bebeğin organ gelişim evresi olan ilk üç ayda etkili dental tedaviden kaçınılmalıdır. Tedaviler ikinci üç aya ertelenmelidir. Diş ya da diş eti iltihabı gibi acil durumlarda, var olan enfeksiyonun bebeğin gelişimini dental tedavinin olumsuzluklarından daha fazla etkileyebileceği düşüncesi ön plana alınmalı ve bir jinekoloğun önerileri doğrultusunda dental tedavi yapılmalıdır. Ağız ve diş sağlığının devamlılığını sağlamak için yaşam boyu etkili ve yeterli bakım gereklidir. Ancak kadınlarda ağız diş bakımı, yaşamlarının belirli bölümünü alan puberte, bebek emzirme, hamilelik, mensturasyon ve menapoz dönemlerinde ayrıcalık göstermektedir. Ağız ve diş sağlığı açısından tüm hamilelik döneminde, A,C,D vitaminleri ile fosfor ve kalsiyumdan zengin temel yiyecekler alan meyveler ve sebzeler, tahıl, süt ve mandıra ürünleri ile et, balık ve yumurta dengeli olarak alınmalıdır."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1470 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim