• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 18 °C

Sanofi Aventis, Çek Zentiva'yla Türkiye'de liderliğe oynayacak

Sanofi Aventis, Çek Zentiva'yla Türkiye'de liderliğe oynayacak
Fransız ilaç devi Sanofi Aventis, Eczacıbaşı İlaç’ın yüzde 75’ine sahip Çek Zentiva’yı satın alma sürecini tamamlayınca Türkiye’de sektör liderliğine oynayacak. Sanofi Aventis İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hanspeter Spek, Zentiva’ya teklifler

Fransız ilaç devi Sanofi Aventis, Eczacıbaşı İlaç’ın yüzde 75’ine sahip Çek Zentiva’yı satın alma sürecini tamamlayınca Türkiye’de sektör liderliğine oynayacak. Sanofi Aventis İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hanspeter Spek, Zentiva’ya tekliflerinin şubat sonunda olumlu sonuçlanmasını beklediklerini belirterek, "Zentiva’yla Türkiye’de lider oluruz" dedi.

ECZACIBAŞI’nın jenerik ilaç bölümünün yüzde 75’ini alan Çek Zentiva’yı satın alma sürecini tamamlanmak üzere olan Fransız ilaç firması Sanofi Aventis, Türkiye’de ilaçta pazar liderliğini hedefliyor. Türkiye’de sektörde üçüncü durumda bulunan Sanofi, Zentiva anlaşması sonrasında Eczacıbaşı’nın ilaç üretim tesislerine de sahip olacak. Sanofi Aventis İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hanspeter Spek, Türkiye’nin kendileri için çok önemli olduğunu söyleyerek, "Bu ay sonunda olumlu sonuçlanma olasılığı çok yüksek olan Zentiva’nın satın almasından sonra Türkiye’de ilaçta pazar lideri olacağız" dedi. Halen Zentiva’nın yüzde 24.9’una sahip olan Sanofi Aventis, Haziran 2008’de Çek jenerik ilaç üreticisi için 1.7 milyar Euro’luk teklifte bulundu. Zentiva ise bir yıl önce Eczacıbaşı Jenerik İlaç’ın yüzde 75’ine 460 milyon Euro ödedi.

Fabrika Sanofi’ye geçecek

Zentiva satın almasının tamamlanmasının ardından Eczacıbaşı’nın tesisleriyle gelecekte Türkiye’de önemli bir endüstriyel platformları olacağını belirten Spek, "Zentiva, yaptığımız özel anlaşmada, sürecin tamamlanmasından sonra Eczacıbaşı fabrikasının Sanofi’ye geçmesini kabul etti. Bu güçle Türkiye’de pazar lideri oluruz. Hedefimiz sadece pazar lideri olmak değil, pazar lideri olarak da kalmak" diye konuştu.

Gelecek vaat ediyor

Hanspeter Spek, Türkiye’nin Sanofi bünyesindeki en heyecan verici pazarlardan biri olduğunu kaydedederek, son yıllardaki çok güçlü ekonomik büyüme gösteren Türkiye’nin kriz nedeniyle ekonomik büyümesinin biraz düştüğünü ancak ilaç sektöründe her zaman gelecek vaat eden bir ülke olduğunu vurguladı. Türkiye’de üretim ve operasyonel açıdan bir temel yarattıktan sonra araştırma geliştirme faaliyetini düşündüklerine de işaret eden Spek, şöyle konuştu: "Türkiye’de faaliyet gösterdiğimiz her alanda lider olmak istiyoruz. Satış ve hacim anlamında güçlü bir varlığa sahip olma hedefimiz var. Türkiye, Avrupa operasyonumuzdaki lider beş altı ülke arasında yer alıyor.
İtalya, İspanya, Almanya, Fransa gibi ülkelerde lideriz. Türkiye de, bu tarz büyük ülkeler arasında."

2008’de 27 milyar Euro ciro yaptı

ULUSLARARASI Fransız ilaç firması Sanofi Aventis, 2008’in son çeyreğini beklenenin üzerinde ciroyla kapattı.

Kardiyovasküler hastalıklar, tromboz, onkoloji, diyabet, merkezi sinir sistemi hastalıkları ve iç hastalıkları gibi uzmanlık alanlarında çözümler sunuyor.

Avrupa’da ilaç sektöründe birinci sırada yer alan Sanofi Aventis’in 2008 yılı cirosu 27 milyar 568 milyon Euro oldu.

İlaç şirketinin brüt kárı ise 21 milyar 482 milyon Euro olarak gerçekleşti.

Şirketin Ar-Ge harcamaları ise 4.7 milyar Euro oldu.

Sanofi Aventis, Türkiye’de büyüklüğü 7 milyar 150 milyon Euro’ya yaklaşan ilaç sektöründe üçüncü sırada yer alıyor. 1000 kişi çalıştırıyor.

Patent kaybını satın alma ve işbirliğiyle aşacak

SANOFİ Aventis CEO’su Chris Viehbacher, sağlık sektöründe en verimli araştırma ve geliştirme bölümüne sahip firma olarak sektörde küresel lider olma istekleri olduğunu belirterek, şunları söyledi: "En çok satan ilaçlarda patent kaybını, satın almaları hedefleyerek ve işbirliği alanını genişleterek de telafi edebiliriz. Aynı zamanda araştırması yapılan ilaç portföyünü gözden geçiriyoruz ve 2009 yılının ilk yaırısında bulgularla ilgili rapor sunacağız."

Bu haber toplam 2823 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim