• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 23 °C

Şarkıcı Işın Karaca'ya, "saçkıran" için kök hücre tedavisine başlandı

Şarkıcı Işın Karaca'ya, "saçkıran" için kök hücre tedavisine başlandı
"Alopesi üniversalis" hastalığı nedeniyle kaybettiği saçlarına kavuşmak için Antalya'da kök hücre tedavisine başlanan sanatçı Işın Karaca, "Kök hücre beni çok heyecanlandırdı." dedi.

Antalya'da bir klinikte kök hücre teknolojileriyle tedavi uygulanan Karaca: "Kök hücre beni çok heyecanlandırdı. Bugün başladık ancak birkaç hafta sonra sonucu herkes görecek"

"Bu işlemler için eskiden yurt dışına gidiliyordu artık yabancı ülkelerden bize geliyorlar. Türkiye'nin çok ciddi sağlık turizmi var"

Sevilen şarkıcı Karaca, üç yıl önce yakalandığı saçkıran hastalığının tedavisi için Antalya'da kliniğe başvurdu.

Burada kök hücre teknolojileri kullanılarak uzman doktor Hüray Hügül ve ekibi tarafından tedavisine başlanan Karaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, kök hücre teknolojileriyle tedaviyi ilk kez yaptırdığını söyledi.

Sağlık ve güzellik alanında Türkiye'nin çok geliştiğine değinen Karaca, "Saçlarımı kaybettiğimde bunu kabullenmem zor oldu. Hayat bu kimin ne olacağı, ne zaman olacağı belli değil. Başta çocuklarımdan çok çekindim. Sonra anladım ki her türlü hastalık insanoğlu için. Baş etmek de kabullenmeyle başlıyor. Hayatta kırıldığınız yerde güçleniyorsunuz." diye konuştu.

- "Bir gecede komple gitti"

Karaca, 100'ün üzerinde konsere perukla çıktığını hatırlatarak, kaybettiği saçlarını kazanmak için yeni bir tedavi denediklerinden mutlu olduğunu vurguladı.

Çok sayıda kişinin "alopesi üniversalis" olduğunu öğrenince şaşırdığını aktaran Karaca, "Bendeki evre saç kıranın son evresi. İlk başlarda minik minik giden saçlarım Kovid-19 ve influenza aynı anda olunca bir gecede komple gitti. İnşallah bu tedaviyle saçlarımı geri döndüreceğiz." dedi.

Kanser tedavisi gören hastalar konusunda da farkındalık yaratmak istediğine değinen Karaca, hastalığını ilk paylaştığında herkesin kemoterapi gördüğünü sandığını dile getirdi.

Artık tedavilerin konforlu olduğuna işaret eden Karaca, şunları kaydetti:

"Doktorlarımız teknolojiyi çok iyi takip ediyor. Artık insanlar acı çekmeden, neştere yatmadan hem güzelleşiyor hem tedavi olabiliyor. Kök hücre beni çok heyecanlandırdı. Bugün başladık ancak birkaç hafta sonra sonucu herkes görecek. Bu işlemler için eskiden yurt dışına gidiliyordu artık yabancı ülkelerden bize geliyorlar. Türkiye'nin çok ciddi sağlık turizmi var. Yeni teknolojiler sayesinde yara bere, sargı olmadan insanlar istediğini yaptırabiliyor."

- Yeni albümünü pasta keserek kutladı

Yeni albümünün 13 Ekim'de çıkacağını ve 20 yıllık birikiminin tamamıyla senfonik formatta olacağını anlatan Karaca, yeni albümünü pasta keserek kutladı.

Tedaviyi uygulayan Hügül de kök hücre teknolojileri sayesinde Karaca'nın saçında ve yüzünde doğal, sağlıklı uygulamalar olacağını söyledi.

Şarkıcının kulağının arkasından mercimek büyüklüğünde doku alarak, kanlarını alıp laboratuvarda çalıştıktan sonra bunu saçına ve yüzüne uygulayacaklarını anlatan Hügül, kök hücreyi Türkiye'de ilk uygulayan hekimlerden olduğunu sözlerine ekledi.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1111 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim