• BIST 9894.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 21 °C

Savaşta bazı uzuvlarını kaybeden Ukraynalı genç, askeri psikolog olmak istiyor

Savaşta bazı uzuvlarını kaybeden Ukraynalı genç, askeri psikolog olmak istiyor
Rusya'nın Ukrayna'da 24 Şubat'ta başlattığı savaşta bacakları, sol bileği ve sağ elindeki 4 parmağını kısmen kaybeden 19 yaşındaki Ukraynalı astsubay, engelli olmasına rağmen askeri psikolog olup orduya yeniden hizmet etmek istiyor.

Savaşın başladığı ilk dönemlerde Ukrayna'nın başkenti Kiev bölgesindeki Borodyanka şehri yakınlarında yoğun çatışmalarda yaralanan, Rus askerlerin esir aldığı ve daha sonra esir değişim süreci sayesinde ülkesine dönen Daniyel Melnik, aylardır rehabilitasyon merkezinde tedavi görüyor.

Lviv kentindeki Askeri Akademi'den mezun olan ve savaş nedeniyle şubat ayında cepheye giden Melnik, çatışmada yaralanması ve esir kaldığı günleri AA muhabirine anlattı.

Borodyanka yakınlarında 6 Mart'ta şiddetli çatışmaların yaşandığını ifade eden Melnik, "Biz konvoy halinde giderken Dimitriyevka köyünde Ruslar birden etrafımızı sardı." dedi.

Melnik, kendisi zırhlı araçtayken dışarıda yoğun çatışmaların başladığını aktararak, araçtan çıktığını ve çatışmaya katıldığını belirtti.

Patlama sırasında isabet eden bir parçanın sol el bileğini kopardığını aktaran Melnik, "Hızlı bir şekilde kan kaybetmeye başladım. Silah ve diğer ekipmanlarımı silah arkadaşıma teslim ettim." dedi.

- Esir düştü

Melnik, kan kaybı nedeniyle bayıldığını kaydederek, "Sanırım iki gece böylece açık havada geçirdim. Sonra Rus askerler beni buldu ve esir aldı." diye konuştu.

Rus askerlerin kendisini bir köye götürdüklerini, orada bir süre diğer yaralı askerlerin yanında yatırdıklarını aktaran Melnik, ilk acil yardımı oradaki sağlık personelinden aldığını anlattı.

Melnik, bir süre sonra diğer yaralı Ukraynalı askerlerle beraber farklı bir noktaya daha götürüldüklerini ve orada kapalı alanda 2 hafta geçirdiğini söyledi.

Sağlık durumu nedeniyle tam olarak hangi köylerde bulunduklarını hatırlayamadığını vurgulayan Melnik, "Anladığım kadarıyla orada kaldığım yer esirlerin toplanma noktasıydı. Daha sonra bizi Rusya'ya götürdüler." ifadelerini kullandı.

Melnik, kendisi ve yanındaki Ukraynalı iki askerin çok ağır yaralı oldukları için Rusya'da bir sağlık merkezine yerleştirildiklerini belirterek, "Ben ağır yaralıydım. Bacaklarım donmuştu. Ellerim kötü durumdaydı." şeklinde konuştu.

Rusya'da toplam 46 gün kaldığı bilgisini paylaşan Melnik, "21 Nisan'da esir değişimi yapıldı ve ülkeme gönderildim." dedi.

- Kangrenli bacaklar Kiev'de kesildi

Nisan ayından beri Kiev'de bir hastanede rehabilitasyon sürecinde olduğunu dile getiren Melnik, "Kiev'e getirildim ve ertesi gün her iki bacağımı kestiler. Bacaklarım kangren olmuştu artık." dedi.

Melnik, martta ayaklarından yaralandığında soğuk havada dışarıda kaldığı için donduğunu, götürüldüğü yerlerde de durumun daha da kötüye gittiğini ifade etti.

Çatışmada aldığı darbeden ve soğuk havada donmasından dolayı sağ elindeki 4 parmağının Rusya'da ameliyatla kısmen kesildiğini aktaran Melnik, oradaki doktorların da ayaklardaki soruna ciddi yaklaşmadığını, bu durumun sadece ilaçla geçeceğini düşündüklerini söyledi.

- Askeri psikolog olmayı hayal ediyor

Tüm engellere rağmen durumuna alıştığını ve artık geleceği için planlar yapmaya başladığını ifade eden Melnik, çok genç olduğu için eğitimine devam edeceğini söyledi.

Melnik, "Önce Ukrayna'da üniversitede psikoloji bölümünden mezun olmak istiyorum. Asıl amacım ise askeri psikolog olmak." dedi.

Sağlık durumuna rağmen moralini yüksek tutmaya çalıştığını aktaran Melnik, "Benim için hayat normal bir şekilde sürmeli. Hiçbir şey olmamış gibi hayata devam etmek istiyorum." diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 763 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim