• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 25 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 27 °C

SCÜ'de 3. Uluslararası Kanser Günleri başladı

SCÜ'de 3. Uluslararası Kanser Günleri başladı
Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin (SCÜ) öncülüğünde, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kanser Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KANAM) tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Kanser Günleri başladı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, 4 Eylül Kültür Merkezi Keykavus Salonu'nda düzenlenen açılış programına, SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcısı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, dekanlar, müdürler, farklı üniversitelerden akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Yıldız, yaptığı konuşmada, "Üniversitelerimiz topluma eğitim hizmeti sunmanın yanında araştırma geliştirme faaliyetlerini yürütmekle de yükümlüdür. Yapılan bütün araştırmaların, tüm çalışmaların somutlaşması her yıl olduğu gibi bu yıl da en büyük temennilerimizden çünkü sadece araştırma yapıp bunları öylece bırakmak yetmiyor. KANAM, üç yıldır güzel faaliyetlerde bulunuyor. Kanser türlerine yönelik tedaviler üzerine çalışıyorlar, inşallah bunların sonuçlarını alacağız. Bu yılki kongremizin temel konusu akciğer kanseri. Son yıllarda teknolojik gelişmelere paralel olarak tedavisinde gelişmeler olmasına rağmen, hala akciğer kanseri tedavisinde arzu edilen sonuçlara ulaşılamadı. Burada yürütülecek faaliyetlerin kanser tedavilerinde kullanılacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Kongre Başkanı Prof. Dr. Hilmi Ataseven de "Üniversitemizde çalışmalar vardı fakat arkadaşlarımızın bu toplu organizasyonu ile güzel örnekler oluştu. Bunun hocalarımız açısından yeni bir heyecan ortaya çıkardığını düşünüyorum." açıklamasında bulundu.

Program konuşmaların ardından mini konser dinletisiyle devam etti.

Konserin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Epidemiyoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gül Ergör, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ankara Şehir Hastanesi Göğüs Cerrahisi ve Akciğer Nakli Kliniğinden Prof. Dr. Erdal Yekeler sunumlarını yaptı.

Program 17 Eylül'e kadar devam edecek.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1386 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim