• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 21 °C

Sedef için çalışırken Anti-Aging krem geliştirdi

Sedef için çalışırken Anti-Aging krem geliştirdi
Sedef ve egzamaya karşı krem geliştirmek için çalışan Dermatolog Dr. Metin Oğuz tesadüfen gençliğin sırrını keşfetti. Oğuz’un geliştirdiği krem 10 dakika içinde kaşları kaldırıyor, cildi geriyor. Üstelik bunu botoks gibi felç etmeden yapıyor.

Dermatolog Dr. Metin Oğuz bitki özlerinin tedavi edici etkilerinden yararlanarak özellikle sedef ve egzama üzerine bir krem geliştirmek için çalışmalara başladı. Geliştirdiği kremi ilk olarak kendi yüzünde denedi ve sürpriz bir sonuçla karşılaştı. Dr. Metin Oğuz, 10 dakikada yanaklarının gerildiğini, kaşlarının yukarı doğru kalktığını fark etti. Böylece kremi anti-aging olarak üretmeye karar verdi. Oğuz, "Formül botoks etkili değil. Çünkü botoks kasları felç eder. Bizim formülümüzde derideki düz kaslar kasılarak derinin hızlıca toparlanıp sıkışması sağlanır. Yani bu kremle mimikler yok edilmeden doğal şekilde ciltte gerilme yaşanır" şeklinde konuştu. Oğuz, sihirli formülü STAR’a anlattı:

Önce kendinde denedi

"Yaklaşık 3 yıldır bitkiler ve bitkilerin cilt üzerindeki etkileri üzerinde çalışmalar yapıyordum. İlk başta hedef olarak egzama, kaşıntı ve sedef hastalığını seçtik ve bitki özlerinden krem geliştirmeye karar verdik. Geliştirdiğim kremi kendimde denediğimde yüzümde bir canlanma olduğunu, kaşlarımın yukarı doğru kalktığını gerildiğini fark ettim ve hemen çalışanlarıma da uygulamaya başladım. Çalışanlarımın yüzlerinin bir tarafına kremi sürdüm ve 10 dakika içinde aynı etkinin gerçekleştiğini gördüm. Böylece kremi anti-aging, yüz gerici olarak üretime sunmaya karar verdim."

Kaşları 1 santim kaldırıyor

Oğuz, geliştirdiği kremin özelliklerini şu şekilde sıraladı:

-Krem kullanıldığı andan itibaren 10 dakika gibi çok kısa bir süre içinde etkisini gösteriyor.

-Ciltteki sarkmaları ve kırışıklıkları ciddi anlamda engelliyor.

-Uzun vadede kullanıldığında cildi parlatıyor, canlandırıyor. Gözenekler çıplak gözle fark edilir biçimde küçültüyor.

-Nemlendirici özelliği var. Bu etkinin yanı sıra makyaj altı baz olarak da kullanılabiliyor.

-Hassas ve kızarık ciltlerde de rahatlıkla kullanılabiliyor. Cildi kızaran alerjik yapıya sahip kişiler üzerinde yatıştırıcı etkisi var.

-Göz çevresinde de ince bir zar şeklinde rahatlıkla kullanılabiliyor. Ani kasılma etkisi ile gözaltı kırışıklıklarını azaltıyor.

-Yanağı geriyor; burun yanak kıvrımını azaltıyor. Alın bölgesindeki derin çizgileri deriyi gererek yok eden krem, kaşları ortalama yarım ile 1 cm. yukarı kaldırıyor.

FARKLI BÖLGELERDE DE ETKİLİ

Taklit hatta esinlenme bile olmayan anti-aging yüz-boyun kreminin egzama, kaşıntı ve sedef hastalıklarında da tedavi edici olduğunu belirten Oğuz, "Kremi yüz boyun bölgesi için geliştirdik fakat birçok kişi farklı bölgelerinde de kullanıp, olumlu sonuçlar aldı. Sedeften kurtulanlar var. Krem, içerisindeki bitki özlerinden dolayı çeşitli hastalıklarda da iyileştirici etki gösteriyor" diye konuştu.

BOTOKS KASLARI FELÇ EDER

Geliştirdiği formülün botokstan farklı bir yapıya sahip olduğunu belirten Oğuz, "Geliştirdiğimiz formül botoks etkili değil. Bizim formülümüzde derideki düz kaslar kasılarak derinin hızlıca toparlanıp sıkışması sağlanır. Yani bu formülde botokstakinin aksine mimikler yok edilmeden doğal şekilde ciltte gerilme yaşanır. Kasları felç edici etkisi kesinlikle yoktur" şeklinde konuştu.

İŞTE SİHİRLİ BİTKİSEL İÇERİK 

Kremin içerisinde üç güçlü antioksidan bulunduğunu belirten Dr. Oğuz, şu bilgileri verdi: Bunlar yeşil çay yağı, şerbetçi otu ekstresi ve üzüm çekirdeği ekstresi. Yeşilçayın yatıştırıcı, yaraları iyileştirici, şerbetçi otunun antikanser etkileri ve sinir uçlarını yatıştırıcı etkileri var. Üzüm çekirdeği ekstresi ise ödem çözücü antiaging deposu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4609 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim