• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

"Şehir Hastaneleri yatırımından hakkımız olan payı istiyoruz"

"Şehir Hastaneleri yatırımından hakkımız olan payı istiyoruz"
ASO 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Kaya: "Şehir Hastaneleri Projesiyle yapılacak sağlık kampüsleri, yerli sağlık endüstrisi için çok önemli bir fırsat. Şehir Hastaneleri yatırımından hakkımız olan payı istiyoruz"

Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya, Şehir Hastaneleri Projesiyle yapılacak olan sağlık kampüslerinin, yerli sağlık endüstrisi için çok önemli bir fırsat olduğunu belirterek, "Şehir hastaneleri yatırımından hakkımız olan payı istiyoruz" ifadesini kullandı.

 

Kaya, yazılı açıklamasında, şehir hastaneleri projesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

Şehir Hastaneleri Projesiyle, 34 sağlık kampüsünün toplam 30 milyar liralık yatırımla yapılacağını hatırlatan Kaya, "Şehir Hastaneleri Projesiyle yapılacak olan sağlık kampüsleri yerli sağlık endüstrisi için çok önemli bir fırsat. Ülkemize sağlık alanında klasman atlatacak böylesi büyük ölçekli yatırımlar ise ilgili sektörleri yeniden yapılandırmak için çok büyük bir fırsatlar sunar. Eğer bu fırsat akılcı şekilde değerlendirilirse yerli sağlık endüstrimiz, kendisini geliştirerek dünya ile rekabette önemli bir avantaj yakalayacaktır. Fakat geçmişte yaşadığımız tecrübelerimiz sebebiyle bu fırsatın değerlendirilerek yerli imalatın güçlendirilmesi noktasında ciddi tereddütlerimiz var. Hayal kırıklığı yaşamak istemiyoruz. Şehir hastaneleri yatırımından hakkımız olan payı istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

 

- "Sanayimiz bu büyük fırsatı da kaçıracak"

 

Kaya, Şehir Hastanelerinin özel girişim tarafından yapılıp, uzun süreliğine devlete kiralanacağını da hatırlatarak şunları kaydetti:

 

"Sistem yap - işlet - devret modeliyle çalışacak. Bakanlığın düzenlediği ihaleye giren firmalar da tıbbi cihazlara ilişkin fiyatları yerli üreticilerimizden aldılar ve fiyatları buna göre verdiler. İhale gereği kullanılacak tıbbi cihazları da kapsayan tüm yatırım yüklenici firma tarafından gerçekleştirilecek. Durum böyle olunca da yerli imalata uygulanan yüzde 15 fiyat avantajından firmalarımız faydalanamayacak. Her ne kadar yüzde 1 gibi avantaj sağlanması yönünde bir çalışma olduğunu duymuş olsak da henüz netleşmiş bir şey yok. Kaldı ki bu rakam da yeterli değil. Bu şartlar altında görünen o ki bu fırsatı da kaçıracağız."

Bu haber toplam 2273 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim