• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 19 °C

Şehir Hastanesinde kanser hastaları için 'akıllı ilaç' dönemi

Şehir Hastanesinde kanser hastaları için 'akıllı ilaç' dönemi
Kayseri'nin yanı sıra çevre illere de hitap eden Kayseri Şehir Hastanesinde kanserli hastaları için "akıllı ilaç" tedavisi uygulamaya konuldu


Kanser tedavisinde umut olan "akıllı ilaç" tedavisi Kayseri Şehir Hastanesinde uygulanmaya başlandı.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, tedaviye dirençli prostat ve pankreas kanserlerinin bazı türlerine karşı geliştirilen "akıllı ilaç" tedavi yöntemi, Kayseri Şehir Hastanesindeki kanser hastalarına umut olacak.

Uygulamayla ilgili bilgi veren nükleer tıp klinik sorumlusu Doç. Dr. Seyhan Karaçavuş, son zamanlarda kanser tedavisi için geliştirilen akıllı moleküllerin çeşitli kanser türlerinde tanı ve tedavi amacıyla kullanıldığını belirtti.

Bu moleküllerin vücuda verildikten sonra kanser hücrelerini bulup onların üzerine yapışarak yaydıkları ışınlar ile bu hücreleri öldürdüğünü anlatan Karaçavuş, şunları kaydetti:

"Bilindiği üzere prostat kanseri erkek hastalarda en sık görülen ikinci kanser türüdür. Prostat kanseri tedavi yöntemleri arasında cerrahi, radyoterapi ve kemoterapötik ilaçlar yer almaktadır. Fakat her şeye rağmen bazı grup hastalarda bu tedaviye direnç gelişmektedir. Ayrıca nöroendokrin tümörler dediğimiz bazı pankreas ve bağırsak tümörlerinde de dirençli bir grup bulunmaktadır. Kayseri Şehir Hastanesinde kullandığımız ileri tetkik görüntüleme yöntemleri sayesinde pankreas ve prostat kanserlerinin tanı ve evreleme aşaması daha sağlıklı bir şekilde yapılmaktadır. Bu görüntülemeler sonrasında tespit edilen hastalarımızdan uygun olanlara akıllı ilaç tedavisine başlıyoruz. Şu anda ilimiz ve civarında bu tedavilerin uygulanabildiği tek merkez olma özelliği taşımaktayız."

Karaçavuş, hastalardan tedavi için hiçbir ek ücret talep etmediklerini de aktardı.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 10200 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim