• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 20 °C

Şehit Batuhan Ergin Aile Sağlığı Merkezi'nin açılışı yapıldı

Şehit Batuhan Ergin Aile Sağlığı Merkezi'nin açılışı yapıldı
Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında vurularak 21 yaşında şehit olan Batuhan Ergin'in adının verildiği aile sağlığı merkezi törenle açıldı.

İstanbul Valisi Yerlikaya: "Şehidimizin bir cümlesi tarihe not düştü. Ergin kardeşimiz diyor ki 'Eve erzak almaya değil, vatanımızı kurtarmaya geldik'. Bu söz ona ait ve bu sözü unutmayacağız, unutturmayacağız"

Beşiktaş Mecidiye Mahallesi'ndeki merkezin açılışına, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, şehidin annesi Deniz ile babası Ahmet Ergin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Vali Yerlikaya, 6 yıl önce çok büyük bir ihanetle ve işgal girişimiyle karşılaşıldığını belirterek millet olarak büyük bir imtihandan geçildiğini ifade etti.

Darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerinden sonra vatan evlatlarının ellerine şanlı bayrağı alarak meydanlara ve caddelere koştuğunu söyleyen Yerlikaya, "Kahramanlar olmasaydı, o kahraman duruş olmasaydı, şühedamız olmasaydı, gazilerimiz olmasaydı Allah muhafaza eğer uyusaydık, sabaha vatansız, devletsiz, bayraksız uyanabilirdik. O karanlık gecede Allah'ın izniyle, kahramanlarımızın, aziz milletimizin o asil duruşuyla aydınlığa çıktık." dedi.

Kahramanları, şehitleri ve gazileri unutmadıklarını belirten Yerlikaya, Batuhan Ergin'in darbe girişimini duyar duymaz kahramanca 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne gittiğini söyledi.

Köprüye çıkmadan Ergin'in bazı komşularını alışveriş yaparken gördüğünü kaydeden Yerlikaya, "Şehidimizin bir cümlesi tarihe not düştü. Ergin kardeşimiz diyor ki 'Eve erzak almaya değil, vatanımızı kurtarmaya geldik'. Bu söz ona ait ve bu sözü unutmayacağız, unutturmayacağız." ifadelerini kullandı.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti de kınadıklarını ifade eden Yerlikaya, "Öyle bir kültürden geliyoruz ki bir nefesin, sağlıklı, sıhhatli bir anlık nefesin bile en büyük güç, en büyük iktidar, devletten daha önemli olduğunu söyleyen ecdadın torunları olarak, bizim sağlığımız ve sıhhatimiz için savaşan, gayret gösteren sağlıkçılarımıza tekrar 'Allah razı olsun' diyoruz. Onların da önünde saygıyla, hürmetle eğiliyoruz." diye konuştu.

Konuşmanın ardından açılışa katılanlar sağlık merkezini gezdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2589 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim