Emekli memur Muhuttin Özgüven'in rahatsızlığı nedeniyle önce ayak baş parmağında yaralar çıktı. Zamanla büyüyen ve moraran yara nedeniyle özel ve devlet hastanelerinde tedavi gören Özgüven'in, özel bir hastanede başparmağı kesildi.
Tedaviden sonra bu kez de serçe parmağında yara çıktı ve morarmaya başladı. Doktorlar, önce serçe parmağın, yaranın devam etmesi durumunda da ayağın kesileceğini söyledi.
Bir yakınının tavsiyesi ile Balcalı Hastanesi'ne başvuran Özgüven, burada haftada iki seans uygulanan tedavi yöntemi sayesinde hem serçe parmağı hem de ayağı, kesilmekten kurtuldu. Daha önce ayağını hissetmediğini anlatan Muhittin Özgüven, "Tedaviden sonra ayağıma can geldi. Yaralarım ve morluklar geçti. Şu an ayağım kaşınıyor. Keşke başparmağım kesilmeden önce buraya gelseydim." dedi.
Özgüven'in eşi Servet Özgüven (66) ise tedavi süresince eşinin 10 kez makineye bağlandığını kaydetti. Özgüven, "Eşimin ayağının yarası çok fazlaydı. Eczacı bir tanıdığımızın tavsiyesiyle üniversiteye geldik. Ayağı kesilmekten kurtuldu." ifadesinin kullandı.
ÇÜ Balcalı Hastanesi Hemaferez Ünitesi Sorumlusu İç Hastalıkları ve Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Birol Güvenç, reoferezin çok ince damarlardaki kan dolaşımını ve bu dolaşımın bozulması sonucunda ortaya çıkan hastalıkları inceleyen bir alan olduğunu söyledi.
Hemaferez işleminin (Aferez de denilebilir) ise özel cihazlar kullanılarak kandaki hastalık yapıcı bileşenlerin temizlenmesi ya da uzaklaştırılması işlemi olduğunu anlatan Güvenç, "Reoferez yapılan Muhittin Özgüven bize başvurduğunda özellikle ayaklarının üç parmağında kan akımı bozulmuş, ayak tabanında son derece büyük bir yarası mevcuttu. Bu hastayı reoferez programına aldık. Aradan geçen 2 ay içerisinde hastanın ayaklarındaki kanlanma düzeldi, yarası iyileşti. Nabızları alınabilir duruma geldi. Seçilmiş olgularda bu işlem son derece başarılı bir şekilde ayakların kesilmesini engelleyebilir ve yaraların iyileşmesini sağlayabilir." diye konuştu.
Şeker hastasının ayağı kesilmekten kurtuldu

Adana'da diyabet (şeker) hastası Muhittin Özgüven'in (73) damar tıkanıklığı yaşadığı ayağı, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Balcalı Hastanesi'nde uygulanan yeni tedavi yöntemi 'reoferez'le kesilmekten kurtuldu.
Kaynak: 
Bu haber toplam 4179 defa okunmuştur
Etiketler: Beslenme, Diyet, Çocuk Sağlığı, sgk, sağlık, güzeller, Hamilelik, Erkek Sağlığı, sgk, Kanser, Diyabet, Göz Sağlığı, Kalp Sağlığı, Güzellik, Estetik, ağız, diş, cinsel yaşam, fizik tedavi, ruh, psikiyatri, psikoloji, psikol
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Bursa’da Kanserle Mücadelede Erken Tanı Seferberliği: Başarılı Hekimlere Teşekkür Belgesi!Bursa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Çetin, Ulusal Kanser Kontrol Programı kapsamında kent genelinde yürütülen ücretsiz tarama çalışmalarının hayati önem taşıdığını vurguladı.
İstanbul’un Sağlık Ağı Genişliyor: 1120. Aile Sağlığı Merkezi Arnavutköy’de Hizmete Açıldı!İstanbul Valiliği, yerel yönetimler ve hayırseverlerin iş birliğiyle yapımı tamamlanan Durusu Şehit Polis Ayhan Ölçer Aile Sağlığı Merkezi törenle açıldı.
Sağlıkta Kurumsal Dönüşüm: Sağlık Bakanlığı’nın Yeni Çalışma Kıyafetleri ve Kimlik Kılavuzu Hatay’da Tanıtıldı!Sağlık Bakanlığı, sağlık hizmetlerinde standartlaşmayı sağlamak ve kurumsal duruşu güçlendirmek amacıyla yeni "Kurumsal Kimlik Kılavuzu" ve modern çalışma kıyafetlerini uygulamaya aldı.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu Karabük’te: "Dünyanın Neresinde Muhtaç Varsa Türkiye Orada!"Sağlık yatırımlarını incelemek üzere Karabük’e gelen Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Türkiye'nin sağlık alanında dünya liginin en üst sıralarında yer aldığını vurguladı.
Kırıkkale’de Çevre Dostu Hamle: Atık İlaçlar ASM’lerde Toplanarak İmha Edilecek!Kırıkkale Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, tarihi geçmiş ve kullanılmayan ilaçların doğaya zarar vermesini önlemek amacıyla şehir genelindeki Aile Sağlığı Merkezlerine (ASM) "Atık İlaç Getirme Kutuları" yerleştirmeye başladı.- 17:54 - Almanya’da "Ölüm Meleği" Doktor Skandalı: 12 Hastayı Öldürdüğünü İtiraf Eden Doktora Müebbet!
- 17:49 - Bursa’da Kanserle Mücadelede Erken Tanı Seferberliği: Başarılı Hekimlere Teşekkür Belgesi!
- 17:47 - İstanbul’un Sağlık Ağı Genişliyor: 1120. Aile Sağlığı Merkezi Arnavutköy’de Hizmete Açıldı!
- 17:46 - Sağlıkta Kurumsal Dönüşüm: Sağlık Bakanlığı’nın Yeni Çalışma Kıyafetleri ve Kimlik Kılavuzu Hatay’da Tanıtıldı!
- 17:43 - Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu Karabük’te: "Dünyanın Neresinde Muhtaç Varsa Türkiye Orada!"
- 17:41 - Kırıkkale’de Çevre Dostu Hamle: Atık İlaçlar ASM’lerde Toplanarak İmha Edilecek!
- 17:05 - Kireçlenmeye Karşı Doğal Formül: Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’ndan Çınar Yaprağı Kürü!
- 16:57 - Türk Tabipleri Birliği’nde Yeni Dönem: TTB’nin Yeni Başkanı Dr. Pınar Mualla Saip Oldu!
- 16:38 - Türk Bilim İnsanı Öncülüğünde Dünya Çapında Keşif: Nemden Enerji Üreten Doğada Çözünür Batarya Geliştirildi!
- 16:36 - Şanlıurfa’da Kaçak Diş Kliniklerine Dev Operasyon: İki İş Yeri Mühürlendi!
- 16:33 - Almanya’da Sağlık Reformu Öfkesi: Yüzlerce Gösterici Federal Meclis’e Yürüdü!
- 16:16 - Türkiye’den Depremle Sarsılan Venezuela’ya Şefkat Eli: 16 Tonluk Dev Tıbbi Yardım Yola Çıktı!
- 15:30 - KDC’de Korkutan Ebola Bilançosu: Aşı ve Tedavisi Olmayan Varyant Yayılıyor!
- 12:49 - Yüzyılın Sağlık Skandalında Kritik Gün: Yenidoğan Çetesi Lideri Fırat Sarı Hakim Karşısında!
- 12:42 - Hukukçu Çiftin Hayatını Karartan İhmal: Gebe Zehirlenmesi Teşhisinde Gecikme Avukatı Felç Bıraktı!
- 11:07 - Resmi Gazete’de Yayımlandı: TMSF, Birinci Hastanesi’ni 546,5 Milyon TL’ye Satışa Çıkardı!
- 10:12 - Sağlık Sektöründe 1 Milyar TL'lik Dev Yatırım: Daviva Avcılar Hastanesi Kapılarını Açıyor!
- 17:44 - "Kafana Takma" Demeyin! Dr. Öğr. Üyesi H. İbrahim Öztürk’ten Depresyon Uyarısı: "İradeyle Aşılacak Bir Durum Değil"
- 17:40 - Artan kronik böbrek yetmezliğine uzman uyarısı: Böbrek hastalıkları ile ilgili branş hastaneleri açılmalı
- 17:36 - Tartıdaki Rakam Aldatıcı Olabilir: Popüler Kilo Verme İlaçları Yaşam Kalitesini Artırmıyor!
- 17:34 - Yaz Sıcakları İshal Vakalarını Patlattı: Prof. Dr. Şafak Kaya Kavak’tan Hayati Uyarılar!
- 17:31 - Endometriozis Teşhisinde Tarihi Devrim: Kan Testiyle Yüzde 95’in Üzerinde Doğruluk Sağlandı!
- 17:16 - İzmir’de Tıp Literatürüne Geçecek İlklere İmza Atıldı: Kalbindeki Ölümcül Kitle Kemik Kesilmeden Çıkarıldı!
- 17:10 - Eşine Alerji Testi Yaptırırken Kanseri Öğrendi: 250’nci Mucize Nakille Sağlığına Kavuştu!
- 17:01 - Kene Kabusu Sıcaklarla Geri Döndü: KKKA Vakalarında Artış Sürüyor, Uzmanından Hayati Uyarılar!
- 16:58 - Gaziantep’te Hayat Kurtaran Adım: Yoğun Noktalara Sesli Yönlendirmeli Şok Cihazları Yerleştirildi!
- 16:53 - Doğduğu Hastaneye Muazzam Vefa: Trabzonlu Sanatçı 70 Eserini Hastalara Şifa Olsun Diye Bağışladı!
- 16:09 - Avrupa’da "Hastalık İzni" Savaşları: Almanya İlk Günden Rapor Şartı Getiriyor, Diğer Ülkelerde Kurallar Nasıl?
- 16:06 - Sağlıkta "Türkiye Yüzyılı" Bilançosu: MHRS Randevu Kuyrukları %92 Azaldı, Yerli Sağlık Teknolojisinde Devrim!
- 16:03 - Çanakkale’de Doktor Eş Dehşeti: Kapıyı Kırıp Apartman Boşluğunda 50 Yerinden Bıçakladı!
- 15:59 - İslahiye'de deprem sonrası sağlık yatırımları devam ediyor
- 10:23 - Antalya’da "Algoritma" Vurgunu: Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Doktorları 225 Milyon Lira Dolandırıp Kaçtı!
- 10:21 - İsrail Yüksek Mahkemesi'nden Hükümete Nihai Mühlet: Kaçırılan Filistinli Doktorların Hesabı Sorulacak!
- 10:19 - Sağlık Bakanlığı’ndan Dünyada Bir İlk: Deprem Anında Hangi Hekimin Nerede Görev Yapacağı Önceden Belirlendi!
- 10:13 - Fransa’da Maymun Çiçeği Alarmı: Kongo’dan Gelen Doktor Tedavi Sonrası Taburcu Edildi!
- 10:11 - DSÖ’den Korkutan 2026 Kanser Raporu: Her Gün 26 Bin Ölüm! 2050 Kabusu Kapıda
- 17:23 - Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde Yapılan Düzenlemeler Hakkında Duyuru 2026/26
- 16:08 - Kanser Tedavisinde Hayvan Deneyleri Tarihe Karışıyor: "Mini Tümör" Modelleriyle Nokta Atışı İlaç Dönemi!
- 16:03 - El Bileğindeki Sinsi Şişliklere Dikkat: "Üzerine Kitapla Vurup Patlatmaya Çalışmayın!"
- 15:47 - Ankara’da Kadınların Yaşam Kalitesini Artıran Okul: Ameliyatsız ve İlaçsız Tedavi
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Ve burası da bir devlet hastanesi
14 soruda Koronavirüs hakkında kendinizi test edin...
Gilaburu meyvesi kanserden koruyor
Endonezya’daki deprem: Ölü sayısı bin 203'e yükseldi
12345678
Resmi Gazete’de Yayımlandı: TMSF, Birinci Hastanesi’ni 546,5 Milyon TL’ye Satışa Çıkardı!
Hukukçu Çiftin Hayatını Karartan İhmal: Gebe Zehirlenmesi Teşhisinde Gecikme Avukatı Felç Bıraktı!
Sağlık Sektöründe 1 Milyar TL'lik Dev Yatırım: Daviva Avcılar Hastanesi Kapılarını Açıyor!
Yüzyılın Sağlık Skandalında Kritik Gün: Yenidoğan Çetesi Lideri Fırat Sarı Hakim Karşısında!
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim







































