• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 24 °C

Şeker yüklemesi testi yüksek çıkan anneler

Şeker yüklemesi testi yüksek çıkan anneler
Sorcev.com üzerinden Özge hanımın şeker yükleme testinin yüksek çıktığını bununla karşılaşan var mı şeklinde sorduğu bir soru üzerine diğer anneler tecrübelerini aktarıyor.

 

Sorcev.com üzerinden Özge hanımın şeker yükleme testinin yüksek çıktığını bununla karşılaşan var mı şeklinde sorduğu bir soru üzerine diğer anneler tecrübelerini aktarıyor.

Muazzez: Valla benimde 170 çıktı açlıkta 105 ti hiçbir şey yapmadım valla ne diyet yaptım ne bir şey çok şükür doğum yaptım bebeğim sağlıklı ben gıcık oluyorum bu şeker yüklemeye senin kaç çıktı.

Özge: 151 çıktı açlık.

Özge: beni peki sıkıntı yaşamadın mı bu süreçte ne bilim doktor adamı korkutuyorlar benim riskli bölüm alındı şeker dolayı bugünde 100 gr şeker testi yapacağım. Rabbim inşallah bunda fazla çıkmaz diyetle nasıl şeker kontörü yapılabilir ki kafam beynim yandı. İri bebek olur ölü bebek zati bir kaybım oldu benim üç ayım var yavruma kavuşma bir sıkıntı olmasın rabbimin izni ile.

Özge: Açlık az çıkmış benim açlık 151 yani.

Özlem: Özge 100 ml şeker kaç çıktı.

Rukiye: Şeker yükleme testi önemli yüksek şeker iri bebek ani bebek olumu anne zehirlenmesi yapıyor takibi önemli lütfen ihmal etmeyin. 20 24 hafta arası yapılıyor.

Özge: 26 haftalığım inşallah. Olumlu şeyler duyarım benim ki yüksek çıktı.

Rukiye: Özge dikkat ederseniz hiç problem yok üzmeyin kendinizi ilk kızımda benimde yüksekti dikkat ettim sorun yasamadım sağ salim kucağınıza alin inşallah.

Özge: İnşallah.

Özge: Nasıl dikkat ettiniz.

Rukiye: Özge karbonhidrat tuz ve tatlı gıdaları hayatınızdan çıkarıp omega 3 ve protein yönünden zengin beslenin. Et sut yumurta balık ceviz muz badem ve her gün 1 adet sade soda.

Özge: Soda.

Rukiye: Özge bebeğinizde iyi kilo alır sodayla.

Özge: Bildiğimiz meyvesiz soda Rukiye.

Rukiye: Özge evet sade soda.

hamile-diyabet-seker1.png

Fatma: benimde yüksek çıkmıştı size bir diyet verecekler bunu uygula her gün açlık tokluk şekerini ölç diye cihaz verecekler iki hafta sonra sonuçları getir diyecekler eğer diyetle şekeriniz iki haftalık süreçte düzene giriyorsa. Doğuma kadar yürüyüş ve diyetle destekleyecekler çok kilo. Almamanız için ve doğuma kadar sizden iki haftalık açlık tokluk yazmanızı isteyip takibe alacaklar eğer diyetle durmuyorsa insülin başlayacaklar vücudunuzun üretmediği insülini iğneyle yapacaksınız onun eğitimini verecekler 1 sefere mahsus nasıl yapacağınız konusunda size. dikkat etmezsen bebek iri doğar bebek anomali doğar bebek ölü doğar bebek iri olursa omuz takılması olur bebek kör doğar gibi şeyler söyleyecekler, aldırış etmeyin. O ruha rabbim ne üflediyse size nasip gördüyse her şey yaratandan deyip gebeliğinizi yüksek moralde tutun bundan sonraki takiplerinizi riskli gebelik polikliniği yapacaktır. Doğumunuzda riskli gebelik bölümünde olacaktır benim şekerim 180 di ve diyetle düşmedi insülin kullandım her gün aksam yemeklerinden sonra yârim saat yürüdüm ve toplamda 9 kilo aldım 3.130 bebeğim doğdu gayet de sağlıklı şükürler olsun bende kafama takmıştım ve hamilelik surecimi kendime zehir etmiştim. Ne gelirse haktan gelir suda bir gerçek gebelikte şekerimizin çıkması gelecek yıllar için bir sinyal ilerleyen yaslarda şeker hastası olacağımız anlamına gelebiliyor rabbim safi adıyla şifa versin sağlıklı sıhhatli bebeğinizi alin kucağınıza hiçbir şeyi kafanıza takmayın hamileliğinizin tadını çıkarın. Şeker yükleme testi yaptırmayanlar için bu başlığa göz atabilirsin.

Özge: İnşallah Fatma

Özge: Öyle moralim bozuk ki anlatamam

Fatma: Özge bende çok bozmuştum hamileliğimden hiç bir şey anlamamıştım olumsuz her şeyi at kafandan kendine bir hobi bul ona odaklan ve bol bol dua et

Özge: Cihaz nerden veriyorsa

Fatma: Özge onu endokrin doktorunuz rapor çıkarıyor eczaneden alıyorsunuz 20 25 bir ücretle

Özge: Anladım

Özlem: Fatma merhaba 75 ml sonrası şeker 1 saat sonrası 390 çıktı 2 saat sonrası 174 çıktı. Elden ölçümle İki gün 3 gün de misafirim vardı baya tatlı hamur işi yemiştim anlık yükselir mi. Yoksa bu durumda insülin mi başlarlar çok yüksekmiş :(((

Fatma: Özlem anlık yükselir şeker mesela elden ölçersiniz açlığınız 70dir dersiniz ki he düşükmüş bir parça karpuz yiyeyim bir şey olmaz dersiniz yemekten 1 saat sonra ölçtüğünüzde açlıkta 70 olan şeker olmuştur 200 ve bunu yapan bir dilim karpuz bile olabiliyor

Fatma: Özge cihazı endokrin doktorunuz yazıyor ama ücretli alıyorsunuz eczaneden fiyatı yazacağı markaya göre değişir 20 tl den başlıyor

Özge: Doktor bana yazmadı mecbur ben almak zorunda kaldım

Özlem: Fatma ama işte vücudun absorbe etmesi gerekmiyor mu şekeri. Edemiyorsa işte zaten şeker ortaya çıkıyor.

Özge: Nasıl yani

Özlem: Özge yani siz diyelim şeker hastası değilseniz ne yerseniz de vücut belli değere geri getiriyor...

Özge: Kilo nasıl aldınız yürüyüş yaptınız takip.

Sevinç: Özge 7. Ayın içine girdim, daha üç kilo aldım. Hareket çok önemli. Ben 72 kiloyla hamile kalmıştım.

Özge: Bende yetmiş besle.

Sevinç: Bana diyet vermişti, diyetle iyi gidiyor dedi. Şeker takibi de yaptım aç tok günde üç öğün. Daha sonraki kontrolde diyetin de yetersiz olduğunu söyledi ve insülin başladı. Şimdi de iğne vuruyorum öğlen ve yatsı. Yine kontrole gidicim. Bizde genetik zaten şeker hastalığı.

Özge: Bizde de.

Sibel: Bendede çıktı diyet listesi verdi her öğün şeker testi yapıyorum yine de açlık 95 tokluk 140 çıkmıyor listeden ne eksik ne fazla yiyorum yine de aynı rakam çıkmıyor kafayı yiyeceğim artık.

Sevinç: Sibel çok yüksek değil yine de. Benim 170 oluyordu.

Özge: Her gün şeker testi nasıl yapıyordun ki.

Sibel: Özge günde üç defa evde yapiyom eczaneden alet aldım onla.

Özge: Eee ne olacak. Doktora gidin ine verirler Sevinç.

Şeyma: benimde yüksek cikmisti bide irsi olunca diyet ve bol hareket kendim 5kilo verdim ama çocuğumda kilo kaybı olmadı çok şükür bir şey olmadı bende çok korkmuştum ama çok şükür 10gun oldu doğum yap ali ve hala diyete devam ediyorum.

Özge: Neler yediniz.

Özge: Hareketleri nasıl.

Sevinç: Özge yürümen yeter. Şekeri, hamur işini tamamen kes.

Özge: Bebek hareketleri için ben. Çikolata gibi şeyler yiyom bende Sevinç hanim. Bana diyet verdi peki kontrole gidecek o bir ay içinde sürekli sağlık ocağına gidecem.

Özge: Kafam beynim yandı.

Sevinç: Özge niye yiyorsun ki, bebeğin sen oturduğunda yattığında hareketlerini belli eder zaten. Haybeye çocuğu zehirliyorsun.

Özge: Nasıl yani.

Merve: Benim 177 çıktı açlık 95 çıktı doğum doktorum diyet yap bir ay takip edelim dedi 15 gun sonra kahvaltıdan sonra tokluk baktırdım 149 çıktı düşüyor sanırım yürüyüş dedi bana.

Özge: Bana diyet listesi verdi.

Merve: Özge yok bana o şekilde vermedi düşmezse dahiliyeye göndericim dedi hamur isi tatlı hiçbir şey yeme dedi sizin yükleme yapıldıktan sonra kaç çıktı şeker.

Özge: 151 çıktı dâhiye bolumun diyetisyen bolumu gittim. Her şey yassak olduğu bende peki ben her gün açlık şekeri mi nasıl ölçeceğim.

Özge: Sağlık ocağına gidecem bir ay boyunca.

Merve: Özge bana haftada bir sağlık ocağında tokluk baktır dedi.

Özge: Yok tokluk ve açlık.

Zeynep: İnsülin verdi mi?

Özge: Yok Zeynep. Diyetisyen yolladı.

Özge: Yok.

Hatice: Ablam bu yüzden 9 aylık bebeğini kaybetti dikkat et.

Özge: Nasıl yani şeker yüzünden mi bakılmadı mi?

Hatice: Özge evet doğuma 1 hafta kala kalbi durmuş o olaydan bir hafta önce doktora gitti alın bebeyi dedi doktorlar almadılar sorumsuzluk ab alm kiloluydu şekeri varmış söyledi alsaydın r kuvöze.

Hatice: Sırf sezaryen olmasın normali beklemek içinmiş bilmiyorum ama bir can gitti çok şükür şimdi bir kızı var oda o şekil olacaktı özel hastanede parayı basınca 8 aylık aldılar kuvöze kali 1 ay şimdi 3 yaşında.

Özge: Rabbim korusun ya.

Hatice: Özge âmin.

Özge: Benimde yüksek çıkmıştı düşük dozda insülin kullandım hamileliğin sonuna kadar her şey yolunda gitti sorunsuz geçti doğum olalı 3ay oldu. Şekerde bitti gitti stres yapmayın ve iyi bir dâhiliye doktoru ile görüsün.

Özge: Yok insülin. Vermedi diyet verdi sürekli. Açlık tokluk. Şekere bakacaklar.

Miray: Benimde yüksek canım diyet verdi bebekte kilo alsın bende sağlıklı besleneyim diye onu yiyip içiyorum doktorun söylediklerini şu anlık normal

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 13376 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim