• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 16 °C

Sekiz haftada otuz yaş gençlik

Sekiz haftada otuz yaş gençlik
Yapılan araştırmalar gösteriyor ki 20 ile 50 yaşları arasında bir yetişkin her yıl ortalama 250-500 gram arası bir kas kaybına uğruyor. Kas kaybı başta kemik erimesi olmak üzere,..

Kas kaybı başta kemik erimesi olmak üzere, fiziksel görünümde deformasyona, eklem ağrılarına ve şişmanlığa yol açıyor. Enerjimizi sağlayan, bize moral katan, görüntümüzü ve yürüyüşümüzü etkileyen vücudumuzdaki en önemli şey hiç kuşkusuz kaslarımız. Kaslarımız zayıfladığı zaman halimiz, enerjimiz, gücümüz de zayıflıyor.

Özellikle belli bir yaştan sonra azalan kas kitlesi önce iskelet sistemimizde eğriliklere, boyumuzda kısalmalara ve bizi eforsuz bırakmaya başlıyor.

Peki çözüm ne? Yaptığınız yürüyüş, kardiyo gibi rutin sporların dışında ne olursa olsun kaslarınızı çalıştırmak zorundasınız. Sönük, zayıf kasların tekrar oluşturulması için en etkili ve sonuç getiren ve "SuperSlow" adı verilen yöntem Türkiye'ye de geldi. SuperSlow'la yapılan egzersizler kas yoğunluğunu geri kazanmada en etkili sonuçları veriyor.

Bu sayede bir yetişkin başlangıçta 8 haftalık bir direnç egzersiz programı ile 1,5-2 kg arasında kas oluşturabiliyor. SuperSlow'u Türkiye'ye getiren isimlerden olan, bu konunun uzmanı Dilek Emir'le yöntemi konuştuk...

SuperSlow nedir?
SuperSlow, tüm vücuda dikkatle uygulanan bir antrenman şeklidir. Haftada bir ya da iki kez uygulanan ve yaklaşık 20 dakikalık güç egzersizleri şeklinde olan bu durum sonucunda 50 yaşlarındaki bir erkeğin ya da kadının 18 aylık gibi bir süre içerisinde ortalama 8 kg. kadar sönmüş kası tekrar oluşturabileceğini göstermektedir. Ve birey daha dayanıklı, daha fit ve daha üretken bir yaşam sürmektedir.

Diğer egzersizlerden farkı nedir?
SuperSlow egzersizden eksiksiz bir sonuç alabilmek için üç temel unsuru dikkate alır.
1-Yüksek yoğunlukta, maksimum sayıda lifi çalıştırmak ve düşük kuvvet egzersizi yapmak kas gücünü maksimuma çıkarır.

2-Program kapsamında esnekliği geliştirmek ya da korumak için bazı esneme hareketleriyle vücuda direnç uygulanır.

3-SuperSlow vücudun transport sistemine ağırlık verir, kalp damar yeterliliğini arttırır.

Çalışmalar uzmanlar eşliğinde mi yapılıyor?
SuperSlow Zone'da herkesin antrenman yaptığı her seferde üst düzey bir egzersiz çalışması deneyimi yaşamasını istiyoruz. Bu hedefe ulaşabilmek için:

-Eğitmenlerimizin SuperSlow (R) sertifikası vardır.

-SuperSlow sertifikası güç egzersizi testinin en yüksek seviyesidir ve IACET tarafından onaylanmış, ulusal bir statüdür.

İdeal egzersiz salonu maksimum sonuç elde etmeye odaklıdır.

YAŞAM BOYU FORMDA KALIN

Bir haftada bir veya iki kez antremanla istenilen etki oluşturulabiliyor mu?

Yöntem maksimum etkinliktedir. Egzersizler birçok kas grubunu tamamen çalıştırmayı hedefler, bu da gelişmiş bir kas gücünü sağlar. Bu sayede istediğiniz sonuca en kısa sürede en etkin şekilde ulaşıp bunu koruyabilirsiniz.

Aynı zamanda vücudunuzu da şekillendiren bu kasın güçlenmesini sağlayan hareketler, vücudunuzu daha sağlam yapar ve metabolizmanızı hızlandırır, bu da yağlarınızın erimesini kolaylaştırır. Vücudu 2 ila 3 gün süreyle dinlendirmek ve iyi beslenmek bu iyileşme için gereklidir. Bu bileşim en iyi şekilde sonuç verir ve 'Haftada birkaç dakikayla yaşam boyu formda kalın' bizim sloganımızdır.

AĞRILARI GİDERMEDE ETKİLİ

Bel ağrısı, sırt, boyun ağrısı olanlar bu yöntemden fayda görür mü?

Evet. Genelde bel, sırt, boyun bölgesindeki kasların güçsüzlüğünden kaynaklanan bel ağrıları, büyük oranda azaltılabilir, hatta SuperSlow başlangıç antrenmanlarını birkaç ay uyguladıktan sonra yok edilebilir.

Bu sonuçlar bağımsız klinik çalışmalarca onaylandı ve desteklendi.

SuperSlow sırttaki ''Ana'' kasları nasıl hedef alıyor?
SuperSlow egzersizi, bel omurgasını destekleyen kasları hedef alır, kasları güçlendirir ve görünüşünüzü güzelleştirir, kişiyi forma sokar..

En üst teknolojinin ürünü cihazları kullanmaktadır. Bu makineler en temel kas guruplarını çalıştırmak ve bunların en doru ve etkin şekilde çalışmasını sağlamak için üretilmiş en etkili cihazlardır..

KALP VE AKCİĞERE DE FAYDALI

Kas çalışması yaparken kardiyo da yapmam gerekmez mi?Kalp ve akciğer sağlığı da önemli değil mi?

Kardiyovasküler kondisyon, SuperSlow antrenmanlarıyla sağlanabilir.

Uygun direnç ve yoğunlukla uygulanan, iki makine arasında ara vermeden devam edilen, kardiyovasküler sistemi hedefleyen güçlendime egzersizi kardiyovasküler yeterliliği de artırır.

Kardiyovasküler sistem, fiziksel güç gerektiren aktivitelerde çalışan kaslara oksijen ve besin sağlayarak, kaslardan metabolik atıkları atarak, kasın çalışmasını destekler.

Kardiyovasküler gelişim daha az yorularak daha fazla fiziksel aktivite sağlar.. SuperSlow Zone'daki güç egzersizi daha güvenlidir, daha etkindir. Geleneksel aerobik aktivitelere kıyasla daha iyi bir kardiyovasküler kondüsyon sağlar.

ARAŞTIRMADAN DOĞAN FORMÜL

Tedaviye gelen kişi hangi sonuçları beklemeli?

Kas gücündeki ve dayanıklılığındaki artış, kardiyovasküler yeterlilik, ortak hareket türü, vücut bileşimi ve azalmış yağlar, ortak denge, kemik yoğunluğunu artırmak.

SuperSlow, osteoporoz (kemik erimesi) araştırması yürütülürken kuruldu. Sayısız araştırma, aşamalı şekilde ilerleyen direnç egzersizlerinin kemik kaybını önlediğini ve kemik döngüsünü azalttığını, kalça kemiğindeki mineral yoğunluğu arttırdığını ve vücut bileşimini koruduğunu kanıtlamıştır.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 18451 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim