• BIST 9524.59
  • Altın 2489.898
  • Dolar 32.5054
  • Euro 34.714
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 17 °C

Selülit kremi nasıl seçilir?

Selülit kremi nasıl seçilir?
Selülit kremleri itibar problemi yaşıyor. Alınan kremler bir türlü işe yaramıyor. Peki ama neden?

Gerçekten selülit kremi almayı biliyor muyuz? Estekik Doktoru Dr.Nihat Dik, selülit kremi alırken nasıl seçmeniz gerektiğini anlattı;

Selülit kremi seçiyorsanız öncelikle içindeki kimyasallara bakmalısınız. Vücudunuza zarar veren içeriklerden uzak durmalısınız. Öncelikle ürünün hangi laboratuarda test edildiği önemlidir. Çünkü selülit karşıtı kremlerin çoğu kullanıcıya gerçek sonuçlar sağlayacak kadar yüksek miktarda aktif madde içermemektedir. Kalite belgesini mutlaka kontrol etmeli, dermokozmetik kullanacaksanız eczacınıza danışmalısınız. Selülit tipinize uygun bir ürün almalı, seçtiğiniz ürünü mutlaka uzun süreli ve düzenli olarak kullanmalısınız. Unutmayın hiçbir ürün mucize yaratmaz. Krem seçerken yapılacak en doğru iş doktorların önerdiği bir krem kullanmak olmalı. Gerçekte, yaşam tarzı da uyarlanması şartıyla, yüksek yoğunluklu birçok farklı doğal aktif içeriği olan selülit kremleri vardır ve bunlar işe yaramaktadır.

Selülit azaltmada kullanılabilecek, bilimin kabul ettiği, yüzlerce lipolitik (yağları açığa çıkaran) ve adipolitik (yağ hücresi parçalayıcı) maddeler ve bir o kadar venotonik (toplar damar destekleyici), anti-inflamatuar, dolaşımı güçlendirici ve kolajen arttırıcı kafein, papaya, guarana gibi aktif madde mevcuttur. Hatta bu alanda dünyadaki son keşif soya lesitini içeren kremlerdir. Soya yüzyıllardır bilindiği gibi sağlık üzerinde çok etkili bir maddedir, son keşif soya lesitini (fosfatidilkolin) ise selülit alanında çığır açmıştır. Kısaca kremlerden kimi yağların hücreye dolmasını engelliyor, kimisi yağları yönlendiriyor, kimi yağların yakılmasını sağlıyor, kimi damarları destekliyor, kimi de hücre içinde biriken fazla yağı dışarı atıyor. Son olarak ürün seçerken hipoalerjik ve bitkisel içerikli bir ürün kullanmanızın her zaman çok daha güvenli olduğunu söylemekte fayda var. Unutmayın doğru selülit tipine, ancak güvenilir ve doğru seçilmiş bir krem ile odaklanabilirsiniz yoksa hem paranız hem de zamanınız boşa gider.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4364 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim