• BIST 8762.55
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 13 °C

Serebral palsi hastası gencin hedefi akademisyen olmak

Serebral palsi hastası gencin hedefi akademisyen olmak
Burslu kazandığı üniversiteden ikincilikle mezun olan İzmirli serebral palsi hastası Ebru Beşer, yüksek lisans eğitimini de bitirdi


İletişim alanında yüksek lisans yapan İzmirli serebral palsi (beyin felci) hastası Ebru Beşer, kariyerine akademisyen olarak devam etmeyi hedefliyor.

Yaşar Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, erken dünyaya gelen Beşer, kuvöze alındıktan sonra oksijensiz kaldığı için yaşamını serebral palsi hastalığı ile sürdürmek zorunda kaldı.

Ailesinin desteğiyle eğitimine devam eden Beşer, Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünü tam burslu kazandı. Okuldan ikincilikle mezun olan Beşer, daha sonra yüksek lisans eğitimini de tamamladı.

"İşçilerin Türk Sinemasında Temsili" konulu tez çalışması sunan Beşer, şimdi de akademisyen olup bilgi birikimini öğrencileriyle paylaşmak istiyor.

- "Okumayı ve öğretmeyi çok seviyorum"

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Beşer, ikiz kardeşi Ece ile kuvözde oksijensiz kaldıkları için serebral palsi rahatsızlığı ile yaşamaya başladıklarını belirtti.

Ailesinin sağlıklı bir şekilde büyümeleri ve iyi bir eğitim almaları için çok mücadele ettiğini vurgulayan Beşer, şunları kaydetti:

"Bunun karşılığında çok çalıştık. Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'nden elde ettiğim ikincilik derecesinden sonra bir başka hedefime de ulaştım. Beni epey zorlayan, kapsamlı bir tez çalışmasına imza attım. Tezimi hazırlarken üstesinden gelemeyeceğimi düşündüğüm zamanlar da oldu. Her zamanki gibi ailem destek oldu. Şimdi yüksek lisans derecesine sahip olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Okumayı ve öğretmeyi çok seviyorum. Bu nedenle hedefim akademisyen olarak meslek hayatına atılmak. Bu hayalimin peşinden koşmak için daha da çok çalışacağım."

Dr. Öğretim Üyesi Ürün Yıldıran Önk de Beşer'in tez danışmanlığını yaptığını aktardı.

Öğrencisiyle gurur duyduğunu kaydeden Önk, "Zorlu bir tez sürecinden geçti. Ana karakteri işçi olan Türk filmleri üzerine yaptığı araştırmasında pek çok kişinin ulaşamayacağı filmlere ve yönetmenlere ulaştı. Bu filmlerin pek çoğu internette yer almıyor. Akademik dünyaya kapsamlı bir çalışma kazandırdı. Bu çalışma azmiyle hedeflerine her zaman ulaşacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1370 defa okunmuştur
Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim