• BIST 9091.57
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 21 °C

Sertifikalı eczane ruhsatnamelerinin düzenlenmesi hakkında duyuru

Sertifikalı eczane ruhsatnamelerinin düzenlenmesi hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından Sertifikalı eczane ruhsatnamelerinin düzenlenmesi hakkında duyuru yayımlandı.

Sertifikalı Eczane Ruhsatnamelerinin Düzenlenmesi Hakkında Duyuru

Sertifikalı Eczane Ruhsatnamelerinin basımı hakkında yapılması gereken iş ve işlemler 04.12.2018 tarihli ve E.209767 sayılı yazımızla mevcut eczane ruhsatnamelerinin içeriğinde değişiklik yapılmaksızın elektronik olarak EBYS’de yer alan TİTCK İl Sağlık İşlemleri Sistemi’ne aktarılması ve bu sistem üzerinden basılması işleminin, 492 sayılı Harçlar Kanunu’nun 111’inci maddesi kapsamında değerlendirilemeyeceğinden, bu işlem için ilgililerinden harç alınmaması tarafınıza bildirilmişti. Ancak son zamanlarda gerek il sağlık müdürlüklerince gerekse eczacılar tarafından Kurumumuza yapılan bildirimler nedeniyle aşağıda yer alan açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Bu doğrultuda; sertifikalı eczane ruhsatnamesi düzenlenirken aşağıda yer alan hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir.

1) Mevcut eczane ruhsatnamelerinin ön yüzünde yer olması durumunda ruhsatnamede yer alan bilgilerdeki değişiklikler için herhangi bir ücret alınmadan ruhsatnameye şerh verilmekte idi. Mevcut eczane ruhsatnamelerinin yenilenmesi maksadıyla sistemde güncelleme yapılırken MERNİS’ten alınan bilgiler doğrultusunda eczacıların soyadlarında bir değişiklik olması durumunda yeniden ruhsat harcı alınmaksızın ve bu hususa Valilik Olurunda yer verilmek suretiyle eczane ruhsatnamelerinin düzenlenmesi gerekir. Ancak eczanenin isminde eczacı tarafından isim değişikliği talep edilmesi halinde ruhsat harcı alınmak suretiyle sertifikalı eczane ruhsatnamesi düzenlenir.

2) Sertifikalı eczane ruhsatnamesinin düzenlenmesinden sonra eczane ruhsatnamesi üzerinde yer alan eczane isminde herhangi bir değişiklik talep edilmesi durumunda eczane ruhsatnamesi değişeceğinden harç alınarak yeni ruhsatname düzenlenir.

3) Sertifikalar, ancak ruhsatnamenin varlığında geçerlidir ve sağlık müdürü onayıyla düzenlenen sertifikanın eczaneye yapılan her türlü denetimde eczacı tarafından denetime yetkili kişilere ibraz edilmesi gerekir.

4) Sertifikalı ruhsatnameye geçildikten sonra MERNİS’te yer alan bilgiler nedeniyle eczacının adı veya soyadında bir değişiklik olması durumunda eczacının talebi dikkate alınır. Eczacı tarafından ruhsatname üzerinde yer alan isim veya soy isim bilgilerinin değiştirilmesinin talep edilmesi durumunda ruhsat harcı alınmak suretiyle ruhsatname değiştirilir. Eczacı tarafından ruhsatnamede bir değişiklik yapılmaksızın kayıtlarda söz konusu düzeltmelerin yapılması talep edilirse; sertifika üzerinde güncelleme yapılması ve yeni sertifikanın herhangi bir ücret almadan değiştirilmesi gerekir.

Ayrıca yukarıda zikredilen hususlar detaylı bir şekilde İl Sağlık Müdürlüklerimize 31.12.2018 tarihli ve E.209767 sayılı yazımızla da bildirilmiştir.

Önemle Duyurulur.

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2917 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim