• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 22 °C

Seviyorum ama zevk alamıyorum

Seviyorum ama zevk alamıyorum
Onu eleştirmeden önce yatağın üzerinden yorganı çekin ve içeride saklanan sebeplere bir bakın!

Onu eleştirmeden önce yatağın üzerinden yorganı çekin ve içeride saklanan sebeplere bir bakın!

Bazı kadınlar yatakta yaşadığı tecrübeleri öyle bir şekilde anlatır ki; siz başka birşey yaşıyormuş gibi kendi cinsel hayatınızdan şüphe etmeye başlarsınız. Onlar farklı şeyler yapıyormuş gibi hisseder ve kendi yaptıklarınızın yanlış olduğunu düşünürsünüz. Sonrasında ise kendinize sormaya başlarsınız; “Ben neden onlar gibi zevk alamıyorum?”, “Ben neden orgazm olduğumu anlayamıyorum?” ya da “Acaba ben orgazm olmuyor muyum?”. Eğer siz de bu ya da buna benzer durumları yaşıyorsanız orgazm olamama problemi yaşıyor olabilirsiniz. Bu problem fiziksel olabileceği gibi psikolojik nedenlerle de ortaya çıkıyor olabilir. Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Mira Danışmanlık’tan Psikolog Merve Tepeli Yürüten, orgazmın çeşitli cinsel uyaranların vücudu uyarması sonucu rutin olarak vajinanın kasılması anlamına geldiğini belirtiyor ve “Vajinanın kasılması durumunda bir haz noktasına ulaşılıyor ve orgazm gerçekleşiyor. Orgazm olamama durumunda bu problemin fiziksel bir nedenden mi yoksa psikolojik bir nedenden mi kaynaklandığına iyi bakmak gerekiyor. Bazen ikisinin birlikte olduğu da olabiliyor” diyor.

Fiziksel mi psikolojik mi?

Orgazm olamayan bir kadın ilk olarak durumun fiziksel olup olmadığını anlamak için bir kadın doğum uzmanına görünmeli. Fiziksel bir sorun varsa ağrılı cinsel ilişki yaşanıyor olabilir. Ağrılı cinsel ilişkinin nedenleri arasında; vajinal enfeksiyonlar, kullanılan ilaçlar ve vajinadaki kuruluk görülebiliyor. Bu da orgazm olamamaya neden olabiliyor. Eğer orgazm olamamanın bir kısmı ya da tamamı psikolojik nedenle ortaya çıkıyorsa bunun için bu konuda uzman ve eğitim almış psikolog, psikiyatr ya da terapist, cinsel terapi uygulayarak bu soruna yardımcı olabiliyor. Cinsel terapiler, bireysel olarak başlasa da bir aşamadan sonra eşle devam edebiliyor. Orgazm olamamanın psikolojik yönü çok önemli çünkü bu tür bir durum yaşayan kadın ya da erkekte anksiyete bozuklukları, depresyon görülebiliyor. Cinsel isteksizlik, hayattan zevk almama, konsantrasyon bozukluğu gibi birtakım psikolojik sorunlar yaşanabiliyor.


Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 11422 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 3 4 5 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim