• BIST 9876.07
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 21 °C

Seyahat Sağlık Sigortası Nedir?

Seyahat Sağlık Sigortası Nedir?
Seyahat sigortası yaptırırken dikkat edilmesi gereken belli başlı unsurlar vardır. İlk olarak sigorta yaptıracağınız şirketin güvenilir olması oldukça önemlidir. Poliçenizde yazılan ve herhangi bir durumda vaat edilen hizmetlerin gerçekleştirilmelidir.

Seyahat sağlık sigortası, hem yurtiçi hem de yurtdışı kapsamlı seyahatlerinizde kaza, sakatlık, hastalık, valiz kaybı gibi yüksek risk taşıyan durumlarda kişinin kendini güvence altına almasını sağlayan bir sigorta çeşididir.

Son yıllarda özellikle Avrupa’ya seyahat edecek olan kişiler için zorunlu bir sigorta haline getirilmesi nedeniyle popülerliğini artırmış olup, artık daha fazla kişi seyahat sağlık sigortası hizmetlerinden faydalanmaktadır. Her ne kadar gereksiz gibi görünse de kişinin ekonomik açıdan oluşabilecek zararlarını en aza indirmenin en güvenli yoludur.

Seyahat sigortası yaptırırken dikkat edilmesi gereken belli başlı unsurlar vardır. İlk olarak sigorta yaptıracağınız şirketin güvenilir olması oldukça önemlidir. Size poliçenizde yazılan ve herhangi bir durumda vaat edilen hizmetlerin gerçekleştirilmesi gerekir.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta sigortanızın başlangıç ve bitiş tarihleridir. Özellikle uzun soluklu bir seyahat planlıyorsanız sigorta tarihlerini buna göre ayarlamalı ve imzalarınızı buna göre atmalısınız. Eğer yurtdışına çıkıyorsanız sigortanız, vize kapsamında aranan kriterlere uymak zorundadır. Aksi takdirde yaptırdığınız sigorta kabul edilmeyecektir.

Seyahat sağlık sigortası yaptırırken sizin beklentilerinizin ne olduğunu en iyi şekilde ifade etmeniz gerekir. Çünkü imzalanacak olan teminat ve poliçe bu maddelere bağlı kalarak kaleme alınacaktır. Eğer siz isteklerinizi net olarak belirtmezseniz sonrasında yararlanamadığınız hizmetler için problem yaşayabilirsiniz. Bu nedenle sigorta yapacak kurum ile kuracağınız iletişim çok önemlidir.

Seyahat Sağlık Sigortasının Amacı Nedir?

İster yurtiçi olsun ister yurtdışı yapılacak olan tüm seyahatler belli riskler taşır. Seyahat sağlık sigortası yaptırmanın asıl amacı bu risklere karşı kişinin kendini güvence altına almasıdır. Eğer huzurlu bir tatil geçirmek ya da iş gezisi yapmak istiyorsanız seyahat sağlık sigortanızı mutlaka yaptırmalısınız. Valinizin kaybolmadı durumunda bile sigortanız devreye girecek ve sizi pek çok angarya ile uğraşmaktan kurtaracaktır.

Seyahat sağlık sigortası, sigorta yaptıran kişiyi büyük ölçüde maddi açıdan güvence altına alır. Herhangi bir şekilde biletinizin iptal olması, yolculuklarınızın iptal edilmesi durumunda ödemiş olduğunuz paralar sigorta kapsamında güvence altına alınacaktır. Kısacası seyahat sigortası teminatları ile hem kafanız rahat edecek hem de bütçeniz.

Seyahat sağlık sigortası yaptırmak için önce teklif alabilir ve içeriğimi inceleyebilirsiniz. Sonrasında hizmetlerden faydalanmak oldukça kolaydır. Bu hizmeti almak için başvuracağınız güvenilir bir sigorta şirketi size yardımcı olacaktır. Hem teminatlar hakkında hem de sigortanızın hangi durumlarda geçerli olduğu ve yararlanabileceğiniz hizmetler hakkında detaylı bilgileri en sağlıklı şekilde öğrenebilirsiniz. Bunun yanı sıra aklınıza takılan tüm soruları uzman kişilere sorarak istediğiniz cevaplara ulaşabilirsiniz.

Seyahat Öncesi Neden Sağlık Sigortası Yaptırılır?

Seyahat sağlık sigortası, insanlar tarafından her kadar gereksiz bir masraf gibi görünse de aslında bu düşünce çok yanlıştır. Çünkü yapacağınız bir seyahat esnasında başınıza nelerin geleceğini asla bilemezsiniz. Fakat yaptıracağınız seyahat sağlık sigortası kapsamında hem kendinizi hem de sevdiklerinizi güvence altına alabilirsiniz. İstediğiniz şartlar dahilinde oluşturulacak olan sigorta poliçesi herhangi bir vefat, hastalık, acil ilaç desteği ya da acil nakil durumlarında devreye girecek ve sizi tüm bunların masrafı ile uğraşmaktan kurtaracaktır. Ayrıca vefat durumunda, sigortalının belirttiği kişi, sigorta kapsamında belirtilen miktarda ödeme alacaktır. Bu nedenle seyahat sigortası yaptırmak hem yurtiçi seyahatlerde hem de yurtdışı seyahatlerde oldukça önemli ve üzerinde durulması gereken bir konudur.

Seyahat Sağlık Sigortası Çeşitleri

Seyahat sağlık sigortası tek çeşit değil birden fazla şekilde yaptırılabilir. Bu sigortaların amaçları ve kapsamları yapılma nedenine bağlı olarak farklılık gösterecektir. Seyahat sağlık sigortasının kapsamı yurtiçi, yurtdışı ya da eğitim gibi durumlarda farklılık gösterecektir. Bu nedenle hangi amaçla seyahat sağlık sigortası yaptıracağınız son derece önemlidir.

1. Vize İçin Seyahat Sigortası

Yapacağınız poliçe belirttiğiniz başlangıç ve bitiş tarihleri arasında geçerli olacaktır. 0 – 80 yaş arası kişilerin faydalanabileceği bu seyahat sağlık sigortası türünde herhangi bir kaza, sakatlık ya da hastalık geçirmeniz halinde masrafınız %100 oranında karşılanacaktır.

Vize seyahat sigortası, ülkemizden yurtdışına çıkmak isteyen kişiler için zorunludur. Özellikle Schengen Vizesi almak isteyen vatandaşların bunu yaptırmaları istenir. Yurtdışı seyahat sigortası yalnızda kaza ve yaralanmak durumlarını değil seyahatin iptal edilmesi, uçuşların iptal edilmesi, valiz ve eşyaların seyahat esnasında kaybolması, çalınması ya da zarar görmesi gibi oldukça kapsamlı bir alanda devreye girer.

2. Yurtdışı Seyahat Sigortası

Eğer gelecek planlarınız arasında uzun soluklu bir yurtdışı seyahati varsa mutlaka yurtdışı seyahat sağlık sigortası yaptırmalısınız. Hele ki gideceğiniz yerler farklı iklim koşullarına sahip ise bu sigorta sizin için çok kullanışlı olacaktır. Bu seyahat sigortasından 0 – 80 yaş arası kişiler faydalanabilir. Seyahatiniz sırasında başınıza gelebilecek herhangi bir kaza ya da hastalık sonucunda belirtilen koşullar dahilinde sağlık masraflarınız teminat altına alınacaktır.

3. Yurtdışı Eğitim Seyahat Sigortası

Öğrenim hayatınızın bir döneminde yurtdışında eğitim almaya karar verdiyseniz, gitmeden önce mutlaka yurtdışı eğitim seyahat sigortası yaptırmalısınız. Eğitim süreciniz boyunca kaza, hastalık gibi durumlarda nakit avans desteğinden tutun da tıbbi tedavi masraflarınıza kadar pek çok alanda bu sigortadan faydalanabilirsiniz.

Yurtdışı eğitim seyahat sigortası, eğitim amacı ile giden kişiler için tüm dünyada geçerlidir. Fakat yapılan teminatların tamamı, yaşanacak olan durumların eğitim amacı ile yapılan seyahat esnasında gerçekleşmesi halinde geçerli olacaktır. Aksi takdirde herhangi bir hizmet alınamaz.

4. Yurtiçi Seyahat Sigortası

Yurtiçi seyahat sigortası, ülkemiz sınırları içinde iş ya da keyif amaçlı yolculuk yapmak zorunda kaldığınız zamanlarda faydalanabileceğiniz bir sigorta çeşididir. Kaza, sakatlık ya da hastalık durumlarında yatarak tedavi masrafları, ayakta tedavi masrafları ya da tıbbi nakil masrafları gibi harcamalar sigortanız aracılığı ile karşılanacaktır.

Seyahat Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

Seyahat sağlık sigortası kapsamı, her sigorta şirketine göre farklılık gösterecektir. Bu anlamda örnek sigorta şirketleri üzerinden kapsamı incelenebilir. Seyahat esnasında herhangi bir problem olması durumunda teminatınızda yazan hasar ödenecektir. Bu nedenle bir seyahat sağlık sigortası yaptıracaksanız ilk önce ihtiyaçlarınızı belirlemeli ve teminatınızı buna göre yaptırmalısınız.

Seyahat sağlık sigortaları genel olarak; kazada vefat, kazada sakatlık, tıbbi nakil giderleri, acil ilaç temini başta olmak üzere pek çok hasarı kapsamaktadır.

Kaza esnasında sigortalının vefat etmesi ya da herhangi bir sakatlık yaşaması durumunda kişinin kendisine ya da vefat durumunda belirtilen kişiye teminatta belirtildiği kadar ödeme yapılacaktır. Aynı şekilde kişinin geçirdiği kaza sonucunda ameliyat olmak durumunda kalırsa ya da herhangi bir ilaç kullanması gerekirse yine teminat dahilinde masrafların tamamı ya da bir kısmı karşılanacaktır.

Seyahat sağlık sigortası özellikle kişinin yurtdışı seyahatleri sırasında hayati bir önem taşır. Hiç bilmediğiniz bir ülkede herhangi bir hastalığa yakalanmanız halinde teminatlarınız kapsamında tedavi olabilir ve ücretin belirtilen kısmını sigortanızdan karşılayabilirsiniz. Yine bir kaza sonucu vefat gerçekleştiği takdirde cenaze nakil işlemleriniz sigortanız kapsamında gerçekleştirilecektir.

Yapacağınız seyahatleri herhangi bir problem ile karşılaşmadan tamamlamak istiyorsanız seyahat sağlık sigortası yaptırmanız sizin için hem de sevdikleriniz için oldukça önemlidir. Böylece hem kendinizi hem de sevdiklerinizi güvence altına alabilirsiniz.

Bu haber toplam 4428 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim