• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 21 °C

Sezaryenle doğum sonrası öldü

Sezaryenle doğum sonrası öldü
Konya'da sezaryen ile doğum yaptıktan sonra kanaması durmadığı için sevk edildiği hastanede yaşamını yitiren kadının yakınları, yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu

Konya'da sezaryen ile doğum yaptıktan sonra kanaması durdurulamayan kadın, sevk edildiği hastanede hayatını kaybetti. Kadının yakınları, yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

İnşaat işçisi Abdurrahman Kaya (35), dokuz aylık hamile olan, imam nikahlı eşi Seher Naz Öğlü'yü (40) Cihanbeyli Devlet Hastanesine getirdi.

Sezaryen ile bir kız çocuğu dünyaya getiren kadın, rahmindeki kanama durmayınca Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Buradaki müdahaleye rağmen Öğlü, doğumdan sekiz saat sonra yaşamını yitirdi. Doğumda ve sonrasında ihmal olduğunu savunan Öğlü'nün yakınları, yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

- "Kızım ile ablam aynı kaderi paylaştı"

AA muhabirine, yaşadıklarını anlatan Abdurrahman Kaya, doğum günü yürüyerek hastaneye gittiklerini söyledi.

Eşini sezaryen ile doğuma hazırladıklarını ifade eden Kaya, o sırada kendisinin de istenen eksik evrakları tamamlamaya çalıştığını ifade etti.

Geri döndüğünde eşini doğuma aldıklarını anlatan Kaya, "Eşimden helallik dahi alamadım. Bebeğimiz sağlıklı şekilde dünyaya geldi. Ancak o sırada doktorların telaşlı olduğunu fark ettim. Doktorlar, kan kaybı yaşandığını ve kanın durdurulamadığını söyledi" diye konuştu.

Kaya, sevk edildikleri hastanede eşinin ölüm haberiyle ne yapacağını bilemediğini belirterek, şöyle devam etti:

"Madem kan durmuyor niye önce sevk etmediler? İhmal olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden suç duyurusunda bulundum. Hakkımı sonuna kadar arayacağım. Ben yandım, başkaları yanmasın. Seher ve ben, annemin ilk eşinden olan ablamı çok seviyorduk. Bu yüzden bebeğimize, babasını anne karnında kaybeden ablamın ismini verecektim. Hatta ablam, 'İnşallah kaderi bana benzemez' demişti. Ama aynı kaderi paylaştılar."

- "Doktorlar hastanın başından hiç ayrılmadı"

Cihanbeyli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor İbrahim Solak, herhangi bir ihmalin söz konusu olmadığını savundu. Kanamanın, ameliyatın kesi yerinden kaynaklanmadığına dikkati çeken Solak, "Doğumdan kaynaklanan rahmindeki kanama durmadığı için hastaya kan da verildi. Böyle bir risk her zaman olabilir. Doktorlar, hastanın başından hiç ayrılmadı" dedi.

- "Abi annem nerede?"

Doğduktan hemen sonra annesini kaybeden henüz iki günlük bebeğe halası sahip çıktı. Ailenin diğer çocukları Taner (8) ile Rabia (2) kardeşler ise yaşananlara anlam vermeye çalışıyor. Gözyaşı hiç dinmeyen küçük Rabia, ağabeyi Taner'e sürekli, "Abi annem nerede" diye soruyor. Rabia, yakınları tarafından, "Annen birazdan gelecek. Baban, anneni getirmeye gitti" denilerek, susturulmaya çalışılıyor.

Bu haber toplam 7355 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim