• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 11 °C
  • İzmir 8 °C

SGK, anlaşmaya uymadı. Eylem yine kapıda

SGK, anlaşmaya uymadı. Eylem yine kapıda
İlaç kaosu hortladı. SGK ile eczacılar arsında geçen ay yaşanan ve 1 Temmuz'da sona erecek protokolü hükümetin isteği koşullarda yenilemeyip, kepenk kapatma kararı alan eczacılar, Başbakanın talimatı ve 3 bakanın devreye girmesiyle istediği şartları kabul

İlaç kaosu hortladı. SGK ile eczacılar arsında geçen ay yaşanan ve 1 Temmuz'da sona erecek protokolü hükümetin isteği koşullarda yenilemeyip, kepenk kapatma kararı alan eczacılar, Başbakanın talimatı ve 3 bakanın devreye girmesiyle istediği şartları kabul ettirip, yeni bir protokol imzalamıştı.

Bu imza sonrası eylemden vazgeçen eczacılar, 1 Temmuz'dan itibaren yeni protokol hükümlerine gere ilaç vermeye devam etti. Ancak, ilaç paralarının geri ödemesi için SGK'ya başvuran eczacılar, "Biz bu anlaşmaya uyamayız. Bunun altından kalkamayız. eski protokole göre ödeme yapalım. yoksa ödeme yapmıyoruz" yanıtı karşısında şok oldular.

NOTER TESPİTİ YAPACAKLAR
Eczacılar, Temmuz ayı boyunca verdikleri ilaçların reçetelerini SGK'ya yeni protokol hükümleri ve bu protokolda belirtilen kesinti oranlarına göre işlem yapılmak üzere teslim etmek istediler. Ancak SGK reçeteleri teslim almadı. Bunun üzerine saat 15.00'te Ankara'da tüm eczacılar, Ankara Eczacı Odası yöneticileri ile birlikte SGK'nın Kavaklıdere'deki merkezine reçetelerini topluca teslim etmeye karar verdi. Noter de çağıran Eczacılar, SGK'nın reçeteleri teslim alıp almayacağını noter ile tespit ettirecek.

BİLEMEDİK İMZALADIK
SGK yönetiminin; yapılan anlaşmanın kuruma büyük bir yük getirdiğini ve o gün imzalanan protokolün ayrıntılarına sonradan vakıf oldukları gibi gerekçeler ileri sürerek, eski protokol hükümlerine göre hareket edilmesinde ısrar ettikleri bildirildi.

BAKANLARIN İMZASI
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da imzasının bulunduğu protokolün uygulanmaması eczacılar tarafından bir skandal olarak nitelendirilirken; bakanların da SGK'nın 'fiili zorlamasına' gözyumduklarını ileri sürdüler.

HEM DAVA HEM EYLEM
Eczacılar akşam da dedeman Otel'de bir araya gelerek; yeni bir değerlendirme yapacaklar. Eğer SGK protokol hükümlerine uymama kararında direnirse; eczacılar hem hukuki dava açarak kurumun protokole uygun davranmasını sağlamaya çalışacak hem de eylem kararı alacak.


www.internethaber.com

Bu haber toplam 1979 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim