• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

SGK Başkanlığından : SSK SİGORTALILARINA DUYURU

SGK Başkanlığından : SSK SİGORTALILARINA DUYURU
"Kurum bilgi işlem alt yapımızdaki gelişmelere paralel olarak, sağlık yardımları önceden Sosyal Sigortalar Kurumu tarafından yürütülen kişilerin sağlık karnesi uygulamalarında aşağıdaki değişiklikler yapılmıştır:"

"Kurum bilgi işlem alt yapımızdaki gelişmelere paralel olarak, sağlık yardımları önceden Sosyal Sigortalar Kurumu tarafından yürütülen kişilerin sağlık karnesi uygulamalarında aşağıdaki değişiklikler yapılmıştır:"

Ek1

SSK SİGORTALILARINA DUYURU

 

Kurum bilgi işlem alt yapımızdaki gelişmelere paralel olarak, sağlık yardımları önceden Sosyal Sigortalar Kurumu tarafından yürütülen kişilerin sağlık karnesi uygulamalarında aşağıdaki değişiklikler yapılmıştır:

Sürekli iş göremezlik geliri,malullük veya yaşlılık aylığı alacak olanlar ile hak sahibi olarak gelir veya aylık alacak eş, çocuk, ana ve babalara sağlık karnesi verilmesi uygulaması kaldırılacak, bu kişilerin Sigorta İl/Sigorta Müdürlüklerine başvurmalarına gerek olmaksızın gelir veya aylığa girmiş olmaları yeterli olacaktır.

Sürekli iş göremezlik geliri, malullük veya yaşlılık aylığı alanların bakmakla yükümlü oldukları eş, çocuk, ana ve babaları için yeni sağlık karnesi düzenlenmeyecek, ilgililerin devredilen Sigorta İl/Sigorta Müdürlüklerine istenilen belgelerle başvurmaları halinde ilgili servis tarafından yalnızca giriş(aktivasyon) kaydı yapılmakla yetinilecektir.

Sigortalılar ile eş ve bakmakla yükümlü oldukları çocukları ile ana ve babaları için de yeni sağlık karnesi düzenlenmeyecek, devredilen Sigorta İl/Sigorta Müdürlüklerine istenilen belgelerle başvurmaları halinde ilgili servis tarafından yalnızca giriş(aktivasyon) kaydı yapılacaktır.

Sağlık kurum ve kuruluşlarına müracaatlarda nüfus cüzdanı, sürücü belgesi,evlenme cüzdanı veya pasaportlarındaki T.C. kimlik numarası üzerinden müstahaklık provizyonu alınacak, ancak daha önce sağlık karnesi verilmiş olanlardan T.C kimlik numaraları hatalı olanların provizyon işlemi 01.06.2008 tarihine kadar sigorta sicil/tahsis numarası ile sağlık karnesi seri numarası üzerinden sağlanacaktır. 01.06.2008 tarihinden sonra sağlık kurum ve kuruluşlarında müstehaklık provizyon işlemi yalnızca T.C kimlik numaraları üzerinden yapılacaktır.

Bu nedenle, 01.06.2008 tarihine kadar hatalı T.C. kimlik numarası üzerinden provizyon alamayanların, T.C kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya nüfus müdürlüklerinden temin edecekleri numaraları devredilen Sigorta İl/Sigorta Müdürlüklerimiz sağlık karnesi servislerine bu tarihe kadar bildirerek işlem yaptırmaları yönünde sağlık tesisleri provizyon merkezlerinde görevli personel tarafından gerekli uyarıların yapılması gerekmektedir.

Yabancı uyruklu sigortalı ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler için sağlık karnesi verilme işlemleri sürdürülecektir.

İlgililerin sağlık tesislerine müracaatlarda sorun yaşamamaları için önemle duyurulur.

Bu haber toplam 1796 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim