• BIST 9079.97
  • Altın 2309.701
  • Dolar 32.3391
  • Euro 35.0977
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 21 °C

SGK denetimleri sıkılaştırıldı

SGK denetimleri sıkılaştırıldı
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürlüğü'nün, Ağustos ve Eylül aylarında, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla ve Uşak illerinde faaliyet gösteren eczane, optik müessesesi ve özel sağlık kuruluşlarına yaptırdığı denetimlerde, usulsüzlük yaptığı tespit edile

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürlüğü'nün, Ağustos ve Eylül aylarında, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla ve Uşak illerinde faaliyet gösteren eczane, optik müessesesi ve özel sağlık kuruluşlarına yaptırdığı denetimlerde, usulsüzlük yaptığı tespit edilen iş yerlerine, işten men ve para cezaları verildi.

AA muhabirinin SGK İzmir İl Başkanlığı Denetim Birimi'nden edindiği bilgilere göre, kurum 3 Ağustos-30 Eylül 2009 tarihleri arasında İzmir ile müdürlüğe bağlı Aydın ve Manisa illerine bağlı 632 eczaneye denetim yaptırdı.

Yapılan çalışmalardan Denetim Birimi'ne teslim edilen 522 rapora göre, yasaya aykırı işlem yaptığı gerekçesiyle 3 eczane 6 ay, 16 eczane 3 ay süreyle işten men edildi.

Bu eczanelere ayrıca toplam 38 bin 288 lira para cezası uygulandı.

Aynı dönemde denetime tabi tutulan optik şirketlerinden 53'üne de toplam 57 bin lira cezai müeyyide uygulanması kararlaştırıldı.

Denetlenen 342 optikçiden 283'ü ile ilgili rapor kuruma ulaştı.

Yapılan denetimlerde, özellikle atölye, seyyar tabela, reçete kayıt defterinde eksiklikler, unvan değişikliğinin bildirilmemesi, yönlendirme olduğunun tespiti, adres değişikliğinin ve müessesenin kapanışının bildirilmemesi gibi hatalı uygulamalar belirlendi.

Ayrıca, kuruma fatura edilen reçetenin 5 katı gözlüğün başka bir müesseseye yaptırılması ve yine kuruma fatura edilen reçetenin 5 katı katılım payı alınmaması gibi işlemler dikkati çekti.

Bu arada, İzmir SGK İl Müdürlüğü'ne bağlı İzmir, Aydın, Manisa, Muğla ve Uşak illerinde faaliyet gösteren 95 özel sağlık kuruluşu da denetlendi.

Bu kurumlardan 75'inde mevzuata aykırı bir durum tespit edilemezken, 20'sinde usulsüz işlem belirlendi.

6 kuruluşta sigortasız işçi çalıştırıldığı, 4 kuruluşta hekim bildirimi yapılmadığı, 3'ünde hasta kayıt defteriyle medula kayıtları arasında farklılık olduğu, 2'sinin geçici olarak kapatıldığının bildirilmediği ortaya çıktı.

Denetimlerde, bir kuruluşta mevzuata aykırı işlem yapıldığı, birinde mesul müdür değişikliğinin bildirilmediği, birinde sözleşmede yazılandan fazla ilave ücret alındığı, birinde sunulmamış hizmetin kuruma fatura edildiği, birinde de miadı geçmiş ilaç bulunduğu tespit edildi.

-''DAHA YOLUN BAŞINDAYIZ''-

Konuya ilişkin AA muhabirini sorularını yanıtlayan SGK İzmir İl Müdür Vekili Mustafa Keskin, söz konusu denetimlerin iki kişilik ekipler halinde yapıldığını ifade ederek, denetimlerin aslında rehberlik niteliğinde olduğunu söyledi.

Denetimler sırasında, bir yandan bilgilendirme yapılırken, bir yandan da eksiklerin tespit edildiğine dikkati çeken Keskin, yapılan çalışmaları ''Daha yolun başındayız'' sözleriyle değerlendirdi.

Keskin, denetimlerin hepsini yıl sonuna kadar sonuçlandırmayı hedeflediklerini bildirerek, ''Bunu tamamladıktan sonra, yeni dönemde içerik olarak daha derin denetimler yapacağız. Suiistimal odaklı çalışacağız'' dedi.


Zaman

Bu haber toplam 2586 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim