• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 21 °C

SGK: "Devletin Kahreden Titizliği" haberi gerçeği yansıtmıyor

SGK: "Devletin Kahreden Titizliği" haberi gerçeği yansıtmıyor
SGK: "Anne ve babasının da sağlık aktivasyonları gerçekleştirilmiş, kurumumuz sağlık yardımlarından faydalanabilmektedirler. Mevzuat çerçevesinde anne ve babanın ölüm aylığı ve geliri de bağlanacaktır."

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Soma maden kazasında ölen Muhammet Girgin'in aile yakınlarıyla ilgili olarak eşinin, sağlık aktivasyonundan faydalandığını, ölüm aylığı ile ölüm gelirinin bağlandığını, mevzuat çerçevesinde anne ve babasının da ölüm aylığı ve geliri alabileceğini bildirdi.

SGK'dan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında "Devletin Kahreden Titizliği", "Madenci Ailesinin İkinci Acısı", "İkinci Acı" başlıklarla haberler verildiği, Muhammet Girgin'i maden faciasında yitiren eşi, anne ve babasının sağlık provizyonunun SGK tarafından kesildiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada, maden faciasının meydana geldiği gün itibarıyla kurum başkanı, Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürü ve diğer ilgililerin, Manisa'ya giderek Manisa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ve çevre il müdürlüklerinin desteği de sağlanarak kriz masası oluşturulduğu, madende hayatını kaybeden ve yaralanan tüm sigortalıların dosyalarının incelendiği ve yapılması gerekenler için de ivedilikle çalışmaların başlatıldığı ifade edildi.

-Anılan kimseler halen SGK sağlık hizmetlerinden yararlanıyor

Maden kazasında ölen sigortalıların hak sahiplerinin uğradıkları mağduriyetlerin önlenmesi amacıyla söz konusu maden kazasında ölen sigortalıların, geride kalan yakınlarına vefat tarihinden itibaren kesintisiz sağlık hizmeti verilmesinin amaçlandığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Soma maden kazasında ölen Muhammet Girgin'in aile yakınlarıyla ilgili olarak kurum kayıtlarında yapılan incelemede, annesi Neriman ve babası Muharrem Girgin'e müteveffanın ölüm tarihinden itibaren SPAS Manuel Provizyon Giriş ekranından 14-31 Mayıs 2014 tarihleri arasında sağlık provizyonu açıldığı, söz konusu anne ve babanın ölüm geliri/aylığı talebinde bulunduklarından muhtaçlık durumunun araştırılması için denetmen görevlendirildiği, 31 Mayıs'tan sonra hayatta ve sigortalı olan diğer çocukları üzerinden boşlukta kalan süreleri de kapsayacak şekilde sağlık provizyonu açıldığı anlaşılmıştır. Anılan kimseler halen SGK sağlık hizmetlerinden yararlanmaktadırlar. 

Sonuç olarak, müteveffa sigortalının eşi, sağlık aktivasyonundan faydalanmakta olup, ölüm aylığı ile ölüm geliri bağlanmış ve Soma PTT Şubesinden bu ay itibarıyla alabilecektir. Anne ve babanın da sağlık aktivasyonları gerçekleştirilmiş, kurumumuz sağlık yardımlarından faydalanabilmektedirler. Mevzuat çerçevesinde anne ve babanın ölüm aylığı ve geliri de bağlanacaktır. Ayrıca, Manisa Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nesrin Aras, maden kazasında kaybettiğimiz sigortalımızın eşi Derya Girgin ile telefon görüşmesi gerçekleştirerek herhangi bir olumsuzluk olup olmadığı sorulmuş, adı geçen tarafından haberlerde yer alanın aksine il müdürlüğünün ilgisinden dolayı memnuniyetini dile getirmiştir."

Bu haber toplam 3043 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim