• BIST 9079.97
  • Altın 2330.649
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9623
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

SGK, diğer branşları da 'Göz'den geçiriyor

SGK, diğer branşları da 'Göz'den geçiriyor
SGK Başkanı Yadigar Gökalp, göz branşındaki muayene kısıtlamasından sonra diğer branşlarla ilgili de çalışma yaptıklarını söyledi.

Özel sektörde bir doktorun günlük yapabileceği göz muayenesi sayısı 60’tan 40’a indirilmiş, bu da tartışmalara neden olmuştu. İlhan, düzenlemenin kapsamlı bir çalışmanın sonucu olduğunu söyledi. Ellerindeki veriler doğrultusunda böyle bir karar aldıklarını söyleyen İlhan, "Bu süreklilik arz eden bir durum olarak da değil. 6 aylık bir dönem için bir bakalım dedik, sonrasında yeniden kontrol edelim. Çünkü burada bir sıkıntı var" diye konuştu. Bu düzenlemeyi yaparken ameliyatlara ayrılan ücreti ise arttırdıklarını belirten İlhan, "Rakam 450 TL idi, sanırım onu 575 TL’ye çıkardık" dedi. 

Özel sağlık kurumlarının 7 yılı aşkın bir süredir aynı ücretlerle çalıştıklarını belirterek kendilerine geldiğini kaydeden İlhan, "Ama tabii sektörün sürdürülebilirliği kadar, SGK’nın sürdürülebilirliği de önemli. Çünkü şu anda herkes ödemelerini zamanında alıyor, çok geniş bir teminat paketi var" dedi. SGK olarak ödeme yaptıkları tüm branşlarla ilgili çalışma başlattıklarını kaydeden Gökalp, "Bir branşı ele alıyoruz, mümkün olduğunca çok temsilciyi de çağırıp çalışmaya başlıyoruz. Bu konuda da tam bir işbirliği içindeyiz Yıl sonuna kadar bunu tamamlayacağız. Nasıl bir tablo çıkacak, bunu o zaman göreceğiz" diye konuştu. İlhan, "Bu yolla teminat paketini de gözden geçirmiş olmuyor musunuz" sorusuna da, "Teminat paketini gözden geçirmeyi tek taraflı algılamayın. Daralttıklarımız kadar, genişleyen kalemler de olabilir" diye konuştu.

Avuç içinde erteleme yok

Hastanelere 1 Eylül itibariyle kurulması gereken avuç içi tanıma sistemi konusunda İlhan, şu anda sistemin kurulmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti. Avuç içinin yanı sıra parmak damar izi uygulamasına da olanak tanındığını belirten İlhan, “Kurulumlarını gerçekleştirsin diye süreyi uzattık. Şu anda başka bir erteleme de söz konusu değil” dedi.

Kanser ilacında sıkıntı yok

Dönem dönem kanser ilaçlarının bulunamamasıyla ilgili bilgi veren İlhan, “O konuda 3 ilaçta sıkıntı vardı. Firmalar iskonto oranları nedeniyle ilaçları piyasaya sürmüyordu. İlaçlar, TEB üzerinden yurtdışından getirilebiliyor. Ayrıca iskonto konusunda da bir düzenleme yaptık. Benim bildiğim şu anda piyasada bir ilaç sıkıntısı yok” ifadelerini kullandı.

Hacer Boyacıoğlu

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5270 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim