• BIST 9530.47
  • Altın 2479.559
  • Dolar 32.4591
  • Euro 34.6648
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

SGK, Hastaneleri Denetliyor

SGK, Hastaneleri Denetliyor
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Vekili Fatih Acar, kurum müfettişlerinin, sağlık harcamalarının kontrolünü sağlamak amacıyla önümüzdeki haftadan itibaren hastanelerde fiili denetimlere başlayacağını bildirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Vekili Fatih Acar, kurum müfettişlerinin, sağlık harcamalarının kontrolünü sağlamak amacıyla önümüzdeki haftadan itibaren hastanelerde fiili denetimlere başlayacağını bildirdi.

Acar, Genel Sağlık Sigortası uygulamasıyla sağlık alanında önemli açılımlar sağlandığını ve sosyal devlet olmanın bir gereği olarak vatandaşların sağlık alanında kendilerini güvencede hissedecekleri bir ortam yaratıldığını söyledi.

Sağlık alanında bu açılımlara giderken suistimallerin mutlaka önlenmesi gerektiğini vurgulayan Acar, bu anlamda önümüzde haftadan itibaren sağlık hizmeti sunucuları nezdinde denetimlere başlayacaklarını ifade etti.

Sağlık hizmetleri için yapılan ödemeleri takip ettiklerini belirten Acar, şunları kaydetti:

''Bu ödemeler konusunda son 1 yıllık döneme baktığımızda hakikaten olağanüstü artışlar görülen sağlık hizmeti sunucuları nezdinde çalışmalarımıza başlıyoruz. Bu anlamda 16 sağlık merkezimizin bulunduğu yerde SGK iç denetçileri 1 Temmuzdan itibaren zaten turne şeklinde çalışmalarına başladılar. Kurum olarak özel sağlık hizmeti sunucuları nezdinde üniversite hastaneleri de dahil çalışmalarımızı biraz daha yoğun bir şekilde devam ettireceğiz.

Bu çok önemli bir konu. Ölmüş insanlara ameliyat edilmiş gibi işlemler yapılmış, bir kalemde 2 milyon YTL'ye yakın haksız ödemeler alınmış, 9 ayda 10 kere doğum yapılmış gibi gösterilerek faturalar çıkarılmış. Bunların dışında çok rutin hastalıklar için üst üste tetkikler yapılarak kuruma fatura edilmiş. Böyle yüzlerce olayla karşılaşıyoruz. Bu konuda kararlıyız. Sağlık hizmetlerini en ücra köşeye kadar götüreceğiz, daha kaliteli hizmet sunumu önündeki tüm engelleri kaldıracağız, düzgün çalışan insanların önünü açacağız ama bir taraftan da düzgün çalışmayan, bu işi istismar eden rant kapısı haline getirmiş insanlarla ilgili çalışmalarımızı mutlaka sürdüreceğiz.''

Denetimlerin iki aşamalı gerçekleştirileceğini belirten Acar, birinci aşamada 22 iç denetçiyle 1 Temmuzdan itibaren özellikle 16 sağlık merkez müdürlüğündeki sağlık harcamalarını mercek altına aldıklarını söyledi. Acar, ikinci aşamada ise Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı bünyesindeki 500 müfettişten turneye çıkmayan ve Ankara'da görev yapanlarından ekip oluşturarak önümüzdeki günlerde ikinci aşamayı başlatacaklarını kaydetti.


Bu haber toplam 2345 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim