• BIST 9142.4
  • Altın 2325.163
  • Dolar 32.3729
  • Euro 34.9661
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 24 °C

SGK, hastaneleri online üzerinden gözetleyecek

SGK, hastaneleri online üzerinden gözetleyecek
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, hastanelerde vatandaşların işlemlerini online sistemi üzerinden takip edileceği yeni bir sistemin 1 Nisan'dan itibaren devreye gireceğini açıklayarak, "Amacımız, bu alanda yaşanan bir takım suiistimalleri v

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, hastanelerde vatandaşların işlemlerini online sistemi üzerinden takip edileceği yeni bir sistemin 1 Nisan'dan itibaren devreye gireceğini açıklayarak, "Amacımız, bu alanda yaşanan bir takım suiistimalleri ve varsa haksız ödemeleri ortadan kaldırmaktır" dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar, İHA muhabirine 2009 yılında yapacakları yeni çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Acar, Türkiye'nin sorumluluk alanı itibariyle en büyük kurumlarından birisinin Sosyal Güvenlik Kurumu'nun olduğunu belirterek, sosyal güvenlik kurumlarını tek çatı altında toplanması ile ilgili sürecin hızlı bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nda bürokratik işlemleri en aza indirmek için 2009 yılında önemli çalışmaların yapılacağını anlatan SGK Başkanı Fatih Acar, "2009 yılında yapacağımız en önemli çalışmalardan bir tanesi bu alanda yaşadığımız bürokratik sıkıntıların tamamını ortadan kaldırmaktır. Özellikle emekli maaşlarının bağlanmasından yaşanan bir takım sıkıntılar, onun dışında teknolojinin kuruma hakim olmamasından kaynaklanan bir takım sıkıntılar. Bu sıkıntıların önemli bir kısmını atlatacağımız 2009 yılı bu alanda önemli bir yıl olacak.Yani teknolojik yatırımlarımızı tamamlayacağımız, onun dışında bir takım kararlar almak suretiyle bu bürokrasin çok önemli ölçüde ortadan kalktığı bir yıl olacak 2009 yılı" şeklinde bilgi verdi.

Acar, "Sağlık konusunda şuanda Türkiye'nin en önemli geri ödeme kurumu Sosyal Güvenlik Kurumu'dur. Şuanda 2 bin 800 hastane, 22 bin 500 eczaneye ödeme yapan kurum, Sosyal Güvenlik Kurumu'dur. 18 altındaki tüm vatandaşlarımıza ücretsiz sağlık hizmeti sunan yeni bir sisteme geçtik" dedi. Sağlık alanında yaşanan suiistimallere karşı online sistemini 1 Nisan 2009 tarihinden itibaren devreye koyacaklarını belirten Acar şunları söyledi:

"Sosyal Güvenlik Sistemi'nin, sağlık sisteminin uzun vadede sürdürülebilmesi için, sürdürülebilir bir sağlık sisteminin kurulabilmesi için, bu alanda yaşanan suiistimallerle ilgili olarak önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Özellikle 1 Nisan 2009 tarihinden itibaren Medula 3 versiyonunu devreye almış olacağız. Medula 3 versiyonunun en önemli özelliği, online çalışan bir sistemin artık Sosyal Güvenlik Kurumu'nda çalışmaya başlamasıdır. Artık tüm olayları online sisteminde görebileceğimiz, yeni bir döneme giriyoruz. Vatandaşın bir gün önceki hastanede muayene olması ile sonraki gün başka bir hastanede muayene olmasını, hangi tetkiklerin yapıldığını, hangi tahlillerin yapıldığını göreceğimiz bir sisteme geçiyoruz. Bu arada özellikle uluslararası bilimsel firmalar tarafından yapılan araştırmalara göre, düzenleyici bir takım kurallarında 1 Nisan'dan itibaren sisteme entegre olacağı yeni bir döneme giriyoruz. Dolayısıyla buradaki amacımız, bu alanda yaşanan bir takım suiistimalleri ve varsa haksız ödemeleri ortadan kaldırmaktır. Amacımız insanlara daha nitelikli, daha kaliteli bir hizmet sunumunu gerçekleştirebilmektir."

Mynet

Bu haber toplam 1990 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim