• BIST 9715.96
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 26 °C

SGK için düzenlenecek sağlık kurulu raporları ve E-rapor hakkında duyuru

SGK için düzenlenecek sağlık kurulu raporları ve E-rapor hakkında duyuru
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından sağlık kurulu raporların e-rapor olarak Medula sistemine aktarım süresi 01 Eylül 2020 olarak güncellenmesi hakkında duyuru yayımlandı.

 

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI 
Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü

04.06.2020

KURUMUMUZ İÇİN DÜZENLENECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI VE
E-RAPOR HAKKINDA DUYURU

Bilindiği üzere Kurumumuz sigortalıları ve haksahipleri hakkında maluliyet, iş kazası ve meslek hastalığı tespiti, yetkili sağlık hizmeti sunucularınca düzenlenen ve kağıt ortamda ıslak imzalı olarak Kurumumuza gönderilen sağlık kurulu raporlarına göre yapılmaktadır.

Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü Sağlık Yazılımları Daire Başkanlığımızca; Sağlık Kurulu Raporlarının ’’e-rapor’’ olarak temini için Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS) üzerinden elektronik ortamda e-imzalı olarak MEDULA uygulamasına entegrasyon yazılım çalışmaları tamamlanmıştır.

Bu çerçevede, Kurumumuz adına düzenlenecek sağlık kurulu raporlarının elektronik ortamda e-imzalı olarak MEDULA üzerinden gönderilmesi uygulamasına 05/04/2020 tarihi itibariyle başlanacağı duyurusu yapılmıştır. Ancak Koranavirüs (COVİD 19) hastalığı nedeniyle oluşan olağanüstü şartlardan dolayı uygulamanın zorunlu başlangıç tarihi 01/09/2020 olarak güncellenmiştir.

Bu nedenle 01/09/2020 tarihinden itibaren maluliyet, iş kazası ve meslek hastalığı tespiti için düzenlenecek sağlık kurulu raporlarının MEDULA üzerinden e-rapor olarak kaydedilmemesi halinde, sevki yapılan sağlık haksahiplerimizin ilgili takiplerinin MEDULA üzerinden fatura edilmesine izin verilmeyeceğinden bedelleri Kurumumuzca karşılanmayacaktır.

Konu ile ilgili sorun yaşanmaması ve ilgililerin mağduriyetine meydan verilmemesini teminen sağlık hizmet sunucuları (Sağlık Bakanlığı Hastaneleri ile Devlet Üniversite Hastaneleri) tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve tüm önlemlerinin alınması hususu;

Önemle duyurulur.

Duyurunun aslı için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 33214 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim