• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 16 °C

SGK İl Müdürü Erol: Teknolojiyi kullanarak bürokrasiyi azalttık

SGK İl Müdürü Erol: Teknolojiyi kullanarak bürokrasiyi azalttık
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Antalya İl Müdürü Selim Erol, az sayıda personelle vatandaşa daha iyi ve kaliteli hizmet vermek adına özveriyle çalıştıklarını söyledi.

Teknolojiyi de kullanarak bürokrasiyi azalttıklarını ifade eden Erol, Alanya, Manavgat, Kumluca ve Kaş Sosyal Güvenlik Merkezleri'nin yaklaşık 1 yıldır hizmet verdiğini, Serik, Korkuteli ve Elmalı ilçelerinde de SGK Merkezi açmak için çalışmalara başladıklarını bildirdi. Sağlık aktivasyon işlemleri hakkında da bilgi veren Erol, vatandaşın sağlık karnesi ve damga için uzun süre bekletilmeden aktivasyon işlemini tamamlayabildiğini kaydetti. SGK'ya gelmeden de ad, soyad, TC kimlik numarası, sigortalılık statü bilgisi ve cep telefonu numarasını mail ile kuruma ulaştıran vatandaşın aktivasyon işleminin gün bitimine kadar tamamlandığını aktaran Erol, durumun ilgili kişiye cep telefonu mesajı ile bildirildiğini kaydetti.

Batı Akdeniz Ekonomisi Geliştirme Vakfı (BAGEV)'nın hazırladığı ve İnsan Kaynakları ve Yönetim Danışmanı Reşat Güney'in sunduğu 'İş ve Eğitim Zamanı' TV programının bu haftaki konuğu Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Antalya İl Müdürü Selim Erol oldu. Erol, SGK İl Müdürlüğü'nün yaklaşık 2 milyon kişiye hizmet verdiğini, turizm merkezi olunması sebebiyle de yazın gelen yerli ve yabancı turistlere sosyal sigorta ve sağlık konularında hizmet verdiğini belirtti.

Antalya'da çalışan sigortalı sayısının yaklaşık 603 bin kişi olduğunu, maaş alan emekli sayısının da 220 bin civarında olduğunu kaydeden Erol, aylık bildirge veren özel ve resmi iş yeri sayısının da 50 bine yaklaştığını aktardı. Antalya genelinde toplan 54, Isparta'da 7, Burdur'da da 2 hastane olmak üzere bölgede 63 hastane bulunduğu bilgisini veren Erol, hastanelerin ve sağlık merkezlerinin hastalara daha iyi hizmet sunmalarının sağlanması amacıyla da denetimler yaptıklarını anlattı. Erol'un verdiği bilgilere göre, Antalya genelinde 811, Isparta'da 178 ve Burdur'da 108 eczane ile Batı Akdeniz bölgesinde toplam 250 optik kuruluşu denetimden geçirildi. 2010 yılında yapılan denetimlerde 8 bin 726 kişinin sigortalı çalıştığı, 119 kişinin sigortasız istihdam edildiği tespit edildi. Belge asmayan 54 iş yerine 315 bin 950 TL idari para cezası uygulandı.

SAĞLIK TURİZMİNDE İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI

SGK İl Müdürü Selim Erol, turizm sezonunun 12 aya yayılabilmesi için otelcilere sağlık turizmine ağırlık vermeleri çağrısında da bulundu. Antalya'nın gerek tatil yapmaya uygunluğu ve gerekse sağlık hizmeti sunucularının çokluğu ve kendi branşlarında uzman ve kaliteli olması sebebiyle sağlık turizmine çok uygun olduğuna işaret eden Erol, "Turizm alanında faaliyet gösteren işverenlerimiz ile sağlık hizmeti sunucularının yöneticileri yurtdışından tedavi amaçlı turist getirilmesine yönelik ortak çalışma yapmalılar. Bu gerçekleşirse otellerde doluluk oranı kış sezonunda da artar." diye konuştu.

dikkathaber.com

Bu haber toplam 1602 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim