• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

SGK ile anlaşma iptalleri

SGK ile anlaşma iptalleri
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) mensuplarının özel sağlık kuruluşlarındaki tedavileri için ödeyecekleri katkı payının yüzde 30 ile sınırlandırılması üzerine SGK ile anlaşmasını iptal eden Kent Hastanesinin Müdürü Dr. Ruşen Yıldırım, Sağlık Bakanı Recep Akdağ

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) mensuplarının özel sağlık kuruluşlarındaki tedavileri için ödeyecekleri katkı payının yüzde 30 ile sınırlandırılması üzerine SGK ile anlaşmasını iptal eden Kent Hastanesinin Müdürü Dr. Ruşen Yıldırım, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın bazı branşlarda hizmet bazlı anlaşma yapılmasına sıcak baktığını söyledi.

Yıldırım, Ege Bölgesi Sanayi Odası Sanayiciler Kulübünde düzenlediği basın toplantısında, katkı payının yüzde 30 ile sınırlandırılmasının, verdikleri hizmetin maliyetini bile karşılamadığını, bu nedenle 14 Temmuz itibariyle anlaşmayı iptal ettiklerini anlattı.

 
Bugüne kadar SGK'nın özel hastanelere tetkik ve tedavi bedelleri için ödediği ücretin bazı branşlarda çok düşük olduğunu, maliyeti karşılamak için belli bir katkı payı almak zorunda olduklarını belirten Yıldırım, vatandaşların hastane kuyruklarında beklemek yerine 5 yıldızlı hastane konforunda hizmet almak için bu farkı ödemeyi kabul ederek özel sağlık kuruluşlarından hizmet aldığını kaydetti.
 
Katkı payının yüzde 30 ile sınırlandırılmasının hizmet kalitesi açısından mümkün olmadığını savunan Yıldırım, şöyle konuştu:
 
"Yüzde 30 fark uygulamasını kabul ettiğimiz takdirde maliyeti kurtarmak için çok sayıda hastaya bakmak, muayene zamanını kısaltmak, yan hizmetlerde ve personelde azaltmaya gitmek ve malzemelerin kalitesini düşürmek zorunda kalacağız. Bu kararı almamak için çok direndiğimizi ve hastalarımıza verdiğimiz kaliteli hizmetten ödün vermemek için anlaşmayı kabul etmediğimizi özellikle vurgulamak isteriz. SGK ile anlaşmamız olmamasına rağmen fiyatlarımızı yeniden düzenleyerek eskisi gibi yine kaliteli hizmet vereceğiz. Kaliteli sağlık hizmeti vermek istiyorsanız bu fiyatlarla hizmet etmek imkansız."
        
"Bazı branşlarda hizmet bazlı anlaşma yapılabilecek"
Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşması olmayan özel hastanede tedavi olan bir kişinin tedavi hizmetinin ücretini cebinden ödeyip, faturasını bağlı olduğu SGK Müdürlüğüne ibra etmesi halinde, ödediği bedelin bir kısmını geri alabileceğini ifade eden Yıldırım, Hükümetin uzun vadede bu konuda geri adım atacağına inandıklarını söyledi. Bugüne kadar Kalp Damar Cerrahisi ve organ nakli gibi konularda hiçbir fark almadıklarını, anlaşmanın iptaliyle birlikte bu konuda hastaların sıkıntı yaşayacağını ifade eden Yıldırım, "Akredite hastanelerde yılda 11 bin kalp ameliyatı yapılıyordu. Bu hastaneler anlaşmalarını iptal etti. Bu, yılda 11 bin hastanın devlet hastanelerinde yeniden kuyruklara girmesi demek. SGK'yla imza atmayacak başka hastanelerdeki rakamlarla birlikte bu sayı 20-30 bine çıkacak. Organ naklinde anlaşma iptal olduğu için hizmet veremeyeceğiz. Yalnızca ücreti veren kişi hizmet alabilecek. Vatandaş bu hizmeti alabilmek için devlet hastanelerine ismini yazdıracak, kuyruklar oluşacak" diye konuştu. 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile dün görüştüğünü anlatan Yıldırım, "Bakan, bazı branşlarda hizmet bazlı anlaşma yapılabileceğini söyledi. Konuyla ilgili Maliye ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'yla görüşeceğini bildirdi. Kalp cerrahisi, anjiyolar, onkoloji, girişimsel radyoloji, genetik, nükleer tıp, organ nakli gibi alanlarda hizmet bazlı anlaşma yapılabilir" dedi.

Bu haber toplam 2013 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim