• BIST 9079.97
  • Altın 2307.524
  • Dolar 32.3445
  • Euro 35.0629
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 21 °C

SGK özel hastaneleri her ay denetleyecek

SGK özel hastaneleri her ay denetleyecek
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, özel hastanelerin her ay denetleneceğini ve geçen iki yılda bu hastanelere yapılan ödemelerin mercek altına alınacağını söyledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, özel hastanelerin her ay denetleneceğini ve geçen iki yılda bu hastanelere yapılan ödemelerin mercek altına alınacağını söyledi.

SGK Başkanı Fatih Acar, geldiği Antalya SGK İl Müdürlüğü'nde yeniden yapılandırma süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. SGK Başkanı Acar, Türkiye'de son 30- 40 yılın en büyük reformunun Sosyal Güvenlik Reformu olduğunu söyledi.
Acar, 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren sağlık anlamında vatandaşların kendini güvende hissedeceği bir döneme girileceğini kaydetti.
Yeniden yapılandırma sürecinde en çok önem verdikleri konulardan birinin de kayıtdışı istihdamla mücadele olduğunun altını çizen SGK Başkanı, kayıtdışı istihdamla mücadele ile ilgili yasal düzenlemelerin gerçekleştirildiğini ve önümüzdeki günlerde hayata geçirileceğini söyledi.
 
Ücretler bankaya yatacak
İşyerleri ve işverenlere, çalışanlarının ücretlerini bankalar kanalı ile ödeme zorunluluğu getirileceğini belirten Acar, "Gerekli çalışmalar bitirildi ve en kısa sürede bankalar kanalı ile ücretlerin ödenmeye başlanacağı bir sürece girilecek. Belli bir sayıda eleman istihdam eden tüm işyerleri, ücretleri bankalar kanalı ile ödeyecek. Bu sayede kurum gerçek ücretler üzerinden prim alacak ve kayıtdışı istihdamın önlenmesi açısından da çok önemli olacak" diye konuştu.
Acar, bankalar vb ilgili kurumlardan gerçek bilgilerin alınmasına yönelik olarak da yeni yasal düzenlemelerle önemli yetkilere sahip olacaklarını kaydetti.
 
Alo 170'e 300 bin şikayet
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bilgi ve şikayet amaçlı açılan Alo 170 Hattı'na da vatandaşlar tarafından çok büyük ilgi gösterildiğine dikkat çeken Fatih Acar, "Bugüne kadar Alo 170 hattından başvuruda bulunan kişi sayısı 300 bini buldu. Bu başvuruların çok önemli bir bölümünü ise kayıtdışı istihdam şikayetleri oluşturuyor. Kayıtdışı istihdamla mücadelede bu hattın da önemli bir fonksiyonu bulunuyor" diye konuştu.
 
Tüm hastaneler izlenecek
Tüm vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlandırılması için imkanlar getirilerek Genel Sağlık Sigortası kapsamına alındığı bir döneme doğru gidildiğine dikkat çeken Fatih Acar, bu nedenle sağlık alanında yaşanan suistimallerin de önlenmesi gerektiğini vurguladı. Acar şöyle konuştu: "Bir önceki yılın 6 aylık dönemine göre sağlık giderlerinde yüzde 26'lık bir artış, üniversite ve özel hastane giderlerinde ise yüzde 78'lik bir artış görüyoruz. Bu çok dikkat çekici bir durum, olası suistimallerin önlemleri alınacak. Özel ve üniversite hastanelerinin risk haritaları çıkartılacak. Tüm hastaneler sapma var mı yok mu izlenecek. Aylık ödemeleri, teknolojik altyapısı, yapılan ameliyatlar gibi birçok konuda gerekli takip yapılacak." (DHA)
 
 
SGK ile anlaşan eczacılar sabahlamak zorunda kalacak
Sosyal Güvenlik Kurumu ile eczacılar arasında sözleşmelerin yenilenmesi aşamasında sorun meydana getiren yeni kurum ıskontoları, 37 gün sonra dün uygulamaya başlandı. SGK, eczanelere gönderdiği yazıda 37 gündür işlenen reçetelerin düzeltilerek yeniden sisteme girilmesini istedi. SGK reçete düzeltmelerinin ise, 18.00 ile 08.00 saatleri arasında yapılmasını istedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu ile eczacılar arasında yaklaşık 1.5 aydır kurum ıskontoları nedeniyle yaşanan sıkıntı Temmuz sonunda çözüme kavuşmuştu. Yeni kurum ıskontoları 37 gün sonra, önceki gün uygulanmaya başlandı. SGK, eczanelere gönderdiği yazıda 37 gündür işlenen reçetelerin yeni kurum iskontolarına göre düzeltilerek yeniden sisteme girilmesini istedi. Ancak SGK yazısında eczacıların yaklaşık 25 milyon reçeteyi kapsayan düzeltme işlemini akşam 18.00'den sonra sabah 08.00'e kadar yapmaları gerektiğini bildirdi.

Bu haber toplam 1531 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim