• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 19 °C

Sgk - Ssk Hizmet Dökümü

Sgk - Ssk Hizmet Dökümü
Sgk - Ssk Hizmet Dökümü

SSK sorgulama işlemleri nereden yapılır? SGK 4/A Hizmet dökümü almak için yapılması gerekenler neler? Vatandaşlar SSK prim borcu sorgulama ve SGK 4/A hizmet dökümü alma işlemlerini hem https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ adresinden hem de E-devlet kapısı yani http://www.sgkhizmetbilgisi.com/ adresinden giriş yaparak öğrenmeleri mümkündür. İşte SSK sorgulama ve SGK hizmet dökümü alma işlemleri açıklamaları.

SSK SORGULAMA İÇİN TIKLA

SGK HİZMET DÖKÜMÜ ALMAK İÇİN TIKLA

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM TIKLA

SSK Sigorta Sorgulama

SSK sigorta sorgulama işlemi hem E-Devlet üzerinden hem de E-SGM üzerinden yapılmaktadır. E-Devlet üzerinden yapacağınız işlemler için E-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. E-Devlet şifrenizi PTT şubelerinden 2 TL ücret karşılığında alabilirsiniz.

E-Devlet üzerinden; E-devlet üzerinden sigorta sorgulama işlemi için ilk olarak yazının sonunda verdiğimiz ilgili linke tıklayınız. Açılan sayfada sizden kimlik doğrulama işlemi yapmanız istenecektir. Kimlik doğrulama işleminizi TC kimlik numaranız ve şifreniz ile yaptıktan sonra sorgula butonuna tıklayarak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

E-SGM üzerinden; Bu sistemde sizden şifre yerine TC kimlik numaranız, cilt numaranı, doğum iliniz gibi kimlik bilgileriniz istenecektir. Kimlik bilgilerinizi girdikten sonra açılan sayfadan SSK sigorta sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Tüm bu işlemleri gerçekleştirebilmeniz için bir e-Devlet şifrenizin bulunması gerekmektedir. e-Devlet şifreniz bulunmuyor ise bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

E-DEVLET ŞİFRE İŞLEMLERİ

e-Devlet şifrenizi almak ise oldukça basittir.

1) e-Devlet şifresi

e-devlet şifresi kullanarak, e-devlet sistemi üzerinden işlem yapabilmeniz için, bir e-devlet şifresi almanız gereklidir. Bu durumda, e-devlet şifrenizi herhangi bir PTT şubesine başvuru yaparak temin edebilirsiniz. Başvurduğunuz PTT şubesinde, e-Devlet şifresi alım işlemleri için, sizden 2 TL ücret ve bir takım kişisel bilgileriniz talep edilecektir ve bunların ardından şifrenizi almış olursunuz. e-Devlet şifrenizi temin ettikten sonra, kamu kuruluşları ile ilgili işlerinizi, e-devlet sistemine giriş yaparak ve burada T.C kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi kullanarak yapabilirsiniz.

Eğer, mobil imza yöntemi ile e-devlet sistemi üzerinden işlem yapmayı tercih ettiyseniz, yapmanız gerekenler şöyledir;

2) Mobil imza

Mobil imza, e-devlet tarafından herhangi bir ücret talep edilmeden, vatandaşlara sunulmaktadır. Fakat mobil imzanın alınması aşamasında, GSM operatörleri tarafından, kullanıcılardan belirli bir miktar ücret talep edilmektedir. Mobil imza, güvenlidir ve elektronik imza görevi üstlenir. Mobil imza aynı zamanda, ıslak imza niteliğinde bir imzadır. Mobil imza ile e-devlet sistemini kullanmak için yapmanız gerekenler; T.C kimlik numaranızı, GSM numaranızı ve GSM türünüzün bilgisini sistemde bulunan ilgili bölümlere doldurmak olacaktır. Böylece e-devlet uygulamasını kullanabilirsiniz.

Bir diğer yöntem olan elektronik imzanın özellikleri ise şöyledir;

3) Elektronik imza

Islak imzaya eşdeğer olan elektronik imza, sanal ortamda bulunan belgeye aktarılması yolu ile kimlik tespitinde kullanılan bir imza çeşididir. Elektronik imza ile e-devlet uygulamasını kullanmak için sadece, T.C kimlik numaranızı kullanmanız yeterli olacaktır.


SSK sorgulamanızı T.C no ile yapabilirsiniz. SGK hizmet dökümü alma işlemleri ve daha fazlası haberimizde. SSK prim borcu sorgulama ve SGK 4/A hizmet dökümü alma işlemlerinizi T.C kimlik no ile giriş yaparak öğrenebilirsiniz. Vatandaşlar sorgulamalarını ister uyg.sgk.gov.tr üzerinden ister e-devlet sisteminden yapabilirler. İşte SSK sorgulama ve SGK hizmet dökümü alma sistemi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3572 defa okunmuştur
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim