• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 14 °C

SGK'dan Anlaşma; TDB'den Yapıcı Yaklaşımlar Bekliyoruz

SGK'dan Anlaşma; TDB'den Yapıcı Yaklaşımlar Bekliyoruz
Bir tarafta ağız ve diş sorunları için aylar sonraya verilen randevularına isyan eden vatandaşımız..Diğer tarafta muayenehanelerini kapatma noktasına gelen diş hekimleri...

Bir tarafta ağız ve diş sorunları için aylar sonraya verilen randevularına isyan eden vatandaşımız..Diğer tarafta muayenehanelerini kapatma noktasına gelen diş hekimleri...

Sağlık hizmet alımında son yıllarda yapılan düzenlemelerle vatandaşımıza kaliteli, ucuz, hızlı hizmet kolaylığı sağlanmıştır. Bu hizmet kolaylığı maalesef henüz ağız ve diş sağlığı tedavilerinde uygulanmaya başlanmamıştır.

Ülkemizdeki ağız ve diş sağlığı hizmetleri gerçeklerini görmeli ve dikkate almalıyız. Bir tarafta ağız ve diş sorunları için aylar sonraya verilen randevularına isyan eden vatandaşımız diğer tarafta muayenehanelerini kapatma noktasına gelen diş hekimleri mağdur durumdadır. Bu durum Sağlık Bakanlığımızın, sektörün ve ihtiyaç sahibi vatandaşın uzun süredir gündemindedir. Ağız ve diş sağlığı hizmetleri alımında yaşanan sıkıntılara cevap vermek ve ihtiyaçları gidermek için acilen ortak bir yol çizilmelidir.


SUT ile ilk adımı atalım, sektörü canlandıralım…

Gerek diş tedavi hizmeti alan vatandaşımızın, gerek hizmeti sunan diş hekimlerimizin mağduriyetine acilen cevap verilmelidir.

SUT fiyatları üzerinden anlaşmanın mümkün olan en kısa sürede gerçekleştirilmesi mevcut durumu biraz olsun rahatlatacaktır. SGK ile anlaşma sorunların aşılmasında ilk adım olacaktır. Mümkün olan en kısa sürede yapılacak bu anlaşma sektöre olumlu bir şekilde yansıyacak, sektörü hareketlendirecektir.

Bu düşüncelerimizi Ankara ile yaptığımız çeşitli temaslarda dillendirdik ve olumlu gelişmeleri kamuoyu ile paylaştık.
İlgili habere ulaşmak için lütfen tıklayınız

Ankara ile yapılan çeşitli görüşmelerde ADİŞSAD olarak;
Anlaşmanın bir an önce yapılmasının sektöre bir hareket getirmesi açısından önemini vurguladık. Alınacak fark konusunda, tedavi hizmetlerinin fiyatlandırılması hususlarında taslak çalışmalar sunduk. Ayrıca bir taslak sözleşme metni de hazırlayarak hizmet sunum şartları, hastalara uygulanacak tedavi kapsamı, tedavi ücretleri, tedavi ödemelerine öneriler, özel kurumların denetlenmesi ve hastadan alınacak farklar gibi birçok ayrıntıya yer verdik, görüş bildirdik.
Neticesinde Ağustos ayı içerisinde anlaşmanın gerçekleşeceği bilgisi verildi.


TDB’den daha yapıcı yaklaşımlar bekliyoruz...

TDB’nin diş tedavi hizmeti almak isteyen vatandaşımızın ve diş hekimlerimizin durumunu görerek daha yapıcı hareket etmesini ve bu paralelde bildirimler ile sektörü germek yerine rahatlatmasını bekliyoruz.

ADİŞSAD olarak SUT fiyatları üzerinden acilen bir anlaşma yapılmasını, mevcut sıkıntılı durumun daha fazla uzatılmamasını öneriyor ve talep ediyoruz.


ADİŞSAD Yönetim Kurulu Başkanı
Diş Hekimi Ahmet Selvi

Bu haber toplam 2356 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim