• BIST 9634.57
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

SGK'dan diş tedavisine yeni engel

SGK'dan diş tedavisine yeni engel
Fiyatta eski tarifeye dönülerek, protez sınırlamasını kaldıran Danıştay kararı uygulanamaz hale getirildi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK'lı hastaların "sevk" şartıyla, fark ödemeden serbest diş hekimlerinden hizmet almaların

Fiyatta eski tarifeye dönülerek, protez sınırlamasını kaldıran Danıştay kararı uygulanamaz hale getirildi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK'lı hastaların "sevk" şartıyla, fark ödemeden serbest diş hekimlerinden hizmet almalarını sağlayan Danıştay kararına günler sonra farklı yorum getirerek şaşırttı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, geçen yıl Sağlıkta Uygulama Tebliği (SUT) yayımladı. İzmir Diş Hekimleri Odası da SGK'ya bağlı hastaların alacağı sağlık hizmetlerine karşılık ödenecek ücretlerin tarifesinin yer aldığı SUT'un kendilerini ilgilendiren bölümleriyle ilgili olarak dava açtı. Danıştay 10. Daire, SUT'un özellikle protez tedavilerinde alt ve üst çene için toplam 300 YTL ile sınırladığı ücret kısıtlamasını,

kendi belirlediği tarifenin uygulanmasını hukuka aykırı bularak, 8.2 maddesinin 9. fıkrasının yürütmesini durdurdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Maliye bakanlıkları da ağustos ayında birer genelge yayımlayarak, kararın uygulanacağını bildirdi.

'Cinlik yapmaya çalışıyorlar'
İzmir Diş Hekimleri Odası Başkanı TurganBaşkanı Ülker'in verdiği bilgiye göre, Danıştay kararına uyarınca, hastalar protez sayısı ne olursa olsun sınırlama yapılmadan hizmet alabilecek, bedelini de Türk Diş Hekimleri Birliği asgari ücret tarifesinden ödeyecekti. Diğer tedavi hizmetlerinde de sevk şartıyla bu tarife geçerli olacaktı." "Ama şimdi SGK yeni bir

genelgeyle 9'uncu fıkranın yürütmesinin durdurulduğunu ama 8'inci fıkranın yürürlüğünün durdurulmamış olduğunu bildirdi" diyen Ülker, şunları kaydetti:
"Kurum, diş tedavi ve protez bedellerinin SUT EK-7'deki fiyatlar üzerinden karşılanacağını açıkladı. Yani tedavide sınırlamayla ilgili Danıştay kararını uyguluyor, tarifeyi uygulamıyor. Buna da 9'uncu fıkrayla aynı olan 8'inci fıkranın yürütmesinin durdurulmamış olmasını bahane olarak gösteriyor. Yani bir cinlik yapmaya çalışıyorlar.

Bu genelgenin iptali için Türk Diş Hekimleri Birliği ve Oda olarak biz de ayrı ayrı Danıştay'da dava açtık. SGK Başkanlığı hakkında da suç duyurusunda bulunabiliriz.

Bu haber toplam 2423 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim