• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 19 °C

SGK'dan kemoterapi ilaçlarına ilişkin SUT değişikliği hakkında açıklama

SGK'dan kemoterapi ilaçlarına ilişkin SUT değişikliği hakkında açıklama
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 01 Temmuz 2015 tarihi itibariyle tüm Sağlık Bakanlığı hastanelerinde kullanılacak olan kemoterapi ilaçlarının hastanelerce temin edilmesi uygulamasıyla ilgili açıklama yayımladı.

30 Haziran 2015

BASIN AÇIKLAMASI

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan “2015 Yılı Götürü Bedel Üzerinden Hizmet Alım Protokolü” çerçevesinde, 01 Temmuz 2015 tarihinden itibaren tüm Sağlık Bakanlığı hastanelerinde kullanılacak olan kemoterapi ilaçlarının hastanelerce temin edilmesi uygulamasına geçilecektir.

Söz konusu ilaçlar, kemoterapi tedavisinde kullanılan tüm ilaçları kapsamamaktadır. Sağlık Uygulama Tebliği’de (SUT EK 4/H) yer verilen bu ilaçlar; yalnızca hastane ortamında damar yolundan uygulanması, özel koşullarda saklanması ile taşınması gereken ve tamamına yakını ithal olan ilaçları içermektedir.

Söz konusu kemoterapi ilaçlarının Sağlık Bakanlığı hastanelerinde bulunmaması halinde hastalarca eczanelerden ilaçların temin edilmesine ilişkin herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Bu şekilde temin edilen ilaçların bedelleri, SGK tarafından hastanenin alacağından mahsup edilecektir.

Bu uygulama yoluyla;

- Hastaların, eczanelerden ilaç temini ve saklanması konusunda yaşadıkları sorunların önüne geçilmesi hedeflenmektedir.

- Hastanın kilogramına göre uygulanan ilaçların bir kutusunun tek bir hastaya fazla gelmesi nedeniyle; yeni uygulama ile bir hastadan artan ilaçlar diğer hastalara kullanılabilecektir. Bu durum, hasta faydasının arttırılması, artan ilaçlardan doğabilecek israfın önlenmesi açısından son derece önemlidir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

Kemoterapi ilaçlarının eczane dışına çıkartılmasının sonuçları ne olacak?

Olumsuz birçok sonuç doğuracak bu uygulamanın düzeltilmesi için Türk Eczacılar Birliği ve Tüm Eczacı İşverenler Sendikası gerekli adımları attı. Bekleyip bu yanlıştan geri adım atılacak mı hep beraber göreceğiz.
 

Yarından itibaren kanser ilaçları hastanelerden verilecek

Kanser ilaçları yarından itibariyle SGK'ya eczanelerden değil kamu hastanelerinden satılacak. Tüm Eczacı İşverenler Sendikası bu durumun ilaçların çalınmasından, merdiven altında satılmasına kadar bir çok sıkıntıya yol açacağını belirtti.
 

TEB: Kanser ilaçlarına erişimi zorlaştıracak uygulamadan vazgeçin!

Kanser ilaçlarının kamu hastanelerinden hastalara ulaştırılması ile ilgili düzenlemenin de görüşüldüğü toplantıda, bu uygulamanın hasta, eczacı ve kamu yararı açısından kabul edilemez olduğunun altı çizildi.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7702 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim